Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

E-Star

Re: hír

#507182 rbbj11 Előzmény: #507179

ezzel teljesen egyetértek.

Semmit nem érnek ezek a pillanatképek...kb. annyit ér egy aktuális ebidta, mint egy P/E...

#507179 Muskatli Előzmény: #507175

ha MINDEN EGYÉB PARAMÉTER VÁLTOZATLAN, akkor a kevesebb EBITDA-ból soha nem lesz több cash. de az élet nem erről szól.

önmagában az EBITDA-t vagy ugyanígy a cash állományt kiragadni és csak arra figyelni, főleg a tekintetben, hogy lesz-e csőd vagy sem enyhén szólva értelmetlen, még akkor is ha fontos mutatók.

vevő-, készletállomány, szállítók, stb. ismerete nélkül senki sem tudja kitalálni mi a valós pozíciója a cégnek.

#507176 Kissherceg Előzmény: #507175

egyébként mindenki örülne egy jól sikerült forrás bevonásnak, mert akkor simán bele lehetne ülni és mozizni. Optimisták vagyunk, csak nem most van a beszálló ideje.

#507174 Muskatli Előzmény: #507171

úgy látom, h az még mindig nem megy Neked, h h lesz EBITDA-ból cash...

honnan tudod, hogy csak a magyar önkormányzatok tartozása 1 vagy mondjuk 5 millió EUR?? ha TIPPELNI kellene, akkor inkább az utóbbi nagyságrend lehet szvsz.

#507172 Legend81 Előzmény: #507170

Én azt gondolom, hogy a finanszírozás külső forrásból abszolút nem lehetetlen, csak keresik a legjobb módját.

Ezért valóban nem zavar, hogy milyen becslés alapján készült azaz elemzés, csak azért idéztem be, hogy lássuk az egész mondatot, hogy mi következik az optimista forgatókönyvből.

#507170 exmnbs1 Előzmény: #507166

az nem zavar gondolom, hogy ez a becslés 12m EUR-os Ebitdara készült, illetve a számítás szerint a kv fizetés után 0.3m EUR kpállomány maradt volna a kasszában

#507168 Muskatli Előzmény: #507165

november környékét írtam... irtózatosan mellélőttem, nem 5 napon fog múlni, ezt elhiheted nekem.

#507166 Legend81 Előzmény: #507165

"Ha minden jól megy, az E-Star képes lesz a működési eredményéből törleszteni idei és jövő évi kötelezettségeit, azonban az önkormányzati fizetési fegyelem romlása, vagy a határidős pozíciók esetleges újabb veszteségei akár külső források bevonását is szükségessé tehetik. "

Ha minden jól megy akkor nem kell külső forrás sem...

#507165 exmnbs1 Előzmény: #507163

tévedsz, okt 25 körül kell fizetniük

ha minden jól megy akkor..... így kezdődött a CF +kp állományos mondat

#507164 rbbj11 Előzmény: #507163

de ne is tartsd túl sokra. Nála sokkal nagyobb koponyákat láttam már sokkal meredekebben a mélybe zuhanni. De elég csak olvasottnak lenni, tele a média is hasonló történetekkel. Olyan ez a vagyonnal, mint a rv-kel is: a legtöbb kezdő cég nem áll Apple pályára, hanem csak hullócsillag. Így megy ez sok üzletemberrel is, nem?

#507163 Muskatli Előzmény: #507139

utóbbi időben tök normális voltál, ne kezd már ezt a hülyeséget Te is, h szerencselovag. ennyire ne nézd már ostobának SCS-t. saját lábába nem akar ő sem belelőni.

ha nem jön be a lengyel hitel, akkor lesz lengyel kötvény, ha az sem, akkor lehívják az OTP-t óvadékostól, ha az sem akkor eladnak valami projektet, ha ezt sem, akkor eladják a saját részvényeket, és/vagy SCS elad még a részvényeiből, stb. nagyon minimális esélyt adnék egy csődnek.

ráadásul, HA fizetnének az önkormányzatok, akkor november környékén esedékes kötvényeket ki tudnák a normál CF-ból (tevékenységből) is fizetni. ezt több elemző is írta. persze lehet, h tévednek az okostojások, de nem hinném

#507160 Muskatli Előzmény: #507138

igen pont ez is megerősít abban, hogy sztem nem most kezdtek nekiállni finanszírozást keresni, azaz nem a tárgyalás elején lehetnek!

lehet rosszat mondani rájuk de azért idiótának nem kell nézni őket, h eddig lógatták volna a lábukat a finanszírozási kérdésekben.

#507157 Muskatli Előzmény: #507128

egyetértek, sőt ebben az árfolyamban már a csőd esélye is jópár százalékkal be van árazva.

#507148 Arsene Lupin Előzmény: #507141

Az látszik, hogy a cég intenzíven próbál új forrásokat bevonni a finanszírozásba. Csak hát a feltételek egyre inkább durvulnak.

Az olyan cég, amelynek már előre büdös a még el sem készült auditált jelentése, olyan mint egy sérült állat a csordában. A hiénák valószínűleg már kinézték maguknak.

#507145 Arsene Lupin Előzmény: #507136

"a targyalasok nemhogy elkezdodtek, hanem lehet, h mar inkabb a vegehez kozeledhetnek...."

Ha lesz jó hír, akkor már előtte napokig kiakasztják a könyvet. Nem a mai 5 darabos kommandó fog garázdálkodni a könyvben.

Egyébként az a véleményem, hogy a lengyel gyémántok előbb-utóbb lengyel kezekbe kerülnek. Drágán adták, olcsón szerzik vissza. Fordított MOL szitu.