ezzel teljesen egyetértek.
Semmit nem érnek ezek a pillanatképek...kb. annyit ér egy aktuális ebidta, mint egy P/E...
ezzel teljesen egyetértek.
Semmit nem érnek ezek a pillanatképek...kb. annyit ér egy aktuális ebidta, mint egy P/E...
ha MINDEN EGYÉB PARAMÉTER VÁLTOZATLAN, akkor a kevesebb EBITDA-ból soha nem lesz több cash. de az élet nem erről szól.
önmagában az EBITDA-t vagy ugyanígy a cash állományt kiragadni és csak arra figyelni, főleg a tekintetben, hogy lesz-e csőd vagy sem enyhén szólva értelmetlen, még akkor is ha fontos mutatók.
vevő-, készletállomány, szállítók, stb. ismerete nélkül senki sem tudja kitalálni mi a valós pozíciója a cégnek.
köszi, jó, hogy szólsz :))
egyébként mindenki örülne egy jól sikerült forrás bevonásnak, mert akkor simán bele lehetne ülni és mozizni. Optimisták vagyunk, csak nem most van a beszálló ideje.
úgy látom, h az még mindig nem megy Neked, h h lesz EBITDA-ból cash...
honnan tudod, hogy csak a magyar önkormányzatok tartozása 1 vagy mondjuk 5 millió EUR?? ha TIPPELNI kellene, akkor inkább az utóbbi nagyságrend lehet szvsz.
Én azt gondolom, hogy a finanszírozás külső forrásból abszolút nem lehetetlen, csak keresik a legjobb módját.
Ezért valóban nem zavar, hogy milyen becslés alapján készült azaz elemzés, csak azért idéztem be, hogy lássuk az egész mondatot, hogy mi következik az optimista forgatókönyvből.
az nem zavar gondolom, hogy ez a becslés 12m EUR-os Ebitdara készült, illetve a számítás szerint a kv fizetés után 0.3m EUR kpállomány maradt volna a kasszában
november környékét írtam... irtózatosan mellélőttem, nem 5 napon fog múlni, ezt elhiheted nekem.
"Ha minden jól megy, az E-Star képes lesz a működési eredményéből törleszteni idei és jövő évi kötelezettségeit, azonban az önkormányzati fizetési fegyelem romlása, vagy a határidős pozíciók esetleges újabb veszteségei akár külső források bevonását is szükségessé tehetik. "
Ha minden jól megy akkor nem kell külső forrás sem...
tévedsz, okt 25 körül kell fizetniük
ha minden jól megy akkor..... így kezdődött a CF +kp állományos mondat
de ne is tartsd túl sokra. Nála sokkal nagyobb koponyákat láttam már sokkal meredekebben a mélybe zuhanni. De elég csak olvasottnak lenni, tele a média is hasonló történetekkel. Olyan ez a vagyonnal, mint a rv-kel is: a legtöbb kezdő cég nem áll Apple pályára, hanem csak hullócsillag. Így megy ez sok üzletemberrel is, nem?
utóbbi időben tök normális voltál, ne kezd már ezt a hülyeséget Te is, h szerencselovag. ennyire ne nézd már ostobának SCS-t. saját lábába nem akar ő sem belelőni.
ha nem jön be a lengyel hitel, akkor lesz lengyel kötvény, ha az sem, akkor lehívják az OTP-t óvadékostól, ha az sem akkor eladnak valami projektet, ha ezt sem, akkor eladják a saját részvényeket, és/vagy SCS elad még a részvényeiből, stb. nagyon minimális esélyt adnék egy csődnek.
ráadásul, HA fizetnének az önkormányzatok, akkor november környékén esedékes kötvényeket ki tudnák a normál CF-ból (tevékenységből) is fizetni. ezt több elemző is írta. persze lehet, h tévednek az okostojások, de nem hinném
igen pont ez is megerősít abban, hogy sztem nem most kezdtek nekiállni finanszírozást keresni, azaz nem a tárgyalás elején lehetnek!
lehet rosszat mondani rájuk de azért idiótának nem kell nézni őket, h eddig lógatták volna a lábukat a finanszírozási kérdésekben.
egyetértek, sőt ebben az árfolyamban már a csőd esélye is jópár százalékkal be van árazva.
Az látszik, hogy a cég intenzíven próbál új forrásokat bevonni a finanszírozásba. Csak hát a feltételek egyre inkább durvulnak.
Az olyan cég, amelynek már előre büdös a még el sem készült auditált jelentése, olyan mint egy sérült állat a csordában. A hiénák valószínűleg már kinézték maguknak.
"a targyalasok nemhogy elkezdodtek, hanem lehet, h mar inkabb a vegehez kozeledhetnek...."
Ha lesz jó hír, akkor már előtte napokig kiakasztják a könyvet. Nem a mai 5 darabos kommandó fog garázdálkodni a könyvben.
Egyébként az a véleményem, hogy a lengyel gyémántok előbb-utóbb lengyel kezekbe kerülnek. Drágán adták, olcsón szerzik vissza. Fordított MOL szitu.