Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

KEG fórum

Re: nincs cím

#507883 macika Előzmény: #507832

túl sok az eladó most, vagyis ide kellene jópár megvadult kisröfi, hogy ezt kikapják pl 55-ig

de nincs

nagy meg pláne

#507832 Zotya32 Előzmény: #507764

Köszönjük Steier úrnak az összefoglalást. Sajnos a PF-re kár ilyeneket írni, mert ott csak a marslakók tombolnak....

Látom pörgött ma a keg-topik odaát, csak azt nem értem akik ott műsoroznak, miért nem jöttek el a közgyűlésre?? az gyenge érv, hogy dolgozni kell, meg messze van... én is dolgoztam aznap, minden megoldható egy kis odafigyeléssel...

szóval kérdem én, milyen alapon ír oda most bárki is? milyen alapon kritizál, és követeli, hogy Pimper úr mondjon le??

Nekem mindegy ki vezeti a céget, egy lenne a lényeg, hogy az lehetőleg tisztességesen történjen, még akkor is, ha sokszor ez csak vágyálom... Kíváncsian várom, mitől fog megindulni a szekér...

Egy közgyűlés margójára……

#507764 macika

Egy közgyűlés margójára….

Április 27-én tartotta meg a KEG Nyrt. a – már a részvények számára tekintet nélkül határozatképes – megismételt közgyűlését Almásfüzitőn. Erre szükség is volt, hiszen alig több mint egymillió szavazat jött össze a közel 15 millióból ( sicc ! ) a néhány jelenlévő –ténylegesen is mondhatjuk - kisrészvényessel. Senkinek sem volt (ott) és a vezérigazgató bejelentése szerint állítólag nincs is 5 %- ot meghaladó részvénytulajdona… Még megdöbbentőbb, hogy a KEG vezető tisztségviselőinek egyáltalán nincs KEG részvénytulajdona –vajon miért? Nekem végig volt céges részvényem és mementónak, továbbá a szavazati jog miatt most is megtartottam 100 darabot!

Akkor ki a KEG valódi tulajdonosa tettem fel a kérdést a közgyűlésen és érdeklődtem, hogy részvényesi megfeleltetést kértek-e a KELLER-től? Nyilvánvaló, hogy távol tartja a komoly részvény befektetőket a tulajdonosi transzparencia hiánya. Márpedig a mérleg szerint a befektetőkre szükség lenne, hiszen a KEG jó esetben – a gazdasági igazgató szerint – idén legfeljebb az üzemi eredmény szintjén kerüli el a veszteséget.

Jó esetben ,hiszen a vezérigazgató által felvázolt alapvetően autógázra alapozott 2012 évi volumen növekedés egy olyan lufi, amit már láttunk a bio-etanolnál is ( állami adókorrekció verte agyon tavaly ) ,de megéltük kétszer idehaza az autógázban is a jövedéki adó kivetésével ,majd emelésével 1994-2007 között!

Jó gondolat lenne a logisztikai szolgáltatások fejlesztése, ha a további 3 nagytartály megépült volna, vagy megépülne és a KEG hajón is fogadhatna gázt. Ugyancsak jó a palackos bértöltés, de vajon miért hallunk keveset a biztonsági szelepes Stafétagázról, amellyel a cég piacvezető volt??

A valódi áttöréshez komplexebb – és szakmailag meggyőzőbb - program, befektető és a befektetőnek meg transzparencia kell!

A közgyűlésen egyedül a könyvvizsgálót dicsérhettem, aki kemény záradékokkal látta el a beszámolót. Ugyanakkor érthetetlen, hogy a legkritikusabb – a KEG-nek komoly értékvesztést okozó – Anonymus Kft apportjának megfeleltetését az apportőrnél miért nem kezdeményezte senki!?

Az Audit Bizottság magyarázkodása az ingatlan (újra) értékelésének komoly költségéről ( amit nem mellesleg a Raiffeisen Bank is proponált ) egy 2 milliárdos, már erős értékvesztésű apportnál egyszerűen felelőtlenség. Esetleg védenek, valakit kérdezem immár sokadszor? Ez (még csökkentett, de a KEG-gel és a kisrészvényesekkel lenyeletett értéken is) ugyanolyan időzített bomba marad, mint a VISONKA teljes vagyonának keretjelzáloggal történt banki megterhelése, miközben az Igazgatóság „felárat” fizetett érte …

A KEG jelentős összegeket volt kénytelen elhatárolni a folyamatban lévő peres ügyek miatt, amik akár eredménynövelő tételek is lehetnének, ha kedvezően – esetleg kompromisszummal – lezárulnának. Persze, ha volna készség, de a vezérigazgató erőből és kivárásra játszik.

Szerény részvényszámommal nem fogadtam el a jelentést és kellemesen lepett meg, hogy – hosszú idő után először – jelentős darabszámmal tartózkodó szavazó is volt a közgyűlésen! Ez talán rávilágít a változó helyzetre…

Egy biztos: a KEG földrajzi elhelyezkedése és alapszolgáltatásai ma is korszerűek ( a MOL is használja ), de a korlátos kiépítettség a fentieken túl objektív korlát! Szóval a cégben még nagyon sok a tennivaló….

Dr. Steier József / kisrészvényes/

Keg Objektív

#507364 úttakarító

Sziasztok!

Én csak azért nem voltam a közgyűlésen mert dolgoztam,de nem is nagyon kívánkoztam oda mert azt hittem,hogy veszekedések és botrány lesz,de úgy látom kulturáltan zajlott.

Engem nagyon is érdekel a papír sorsa és drukkolok neki.Ha "jó" lesz a Q1 és Q2 és a veszteségekből folyamatosan lefaragnak,akkor megindulhat a papír.Továbbra is tartom a pakkom és optimista vagyok.Rövid távú céláram 60-70 ft,hosszabb távú 80 ft.Aki vett most 48-on és 51-en adott,az is keresett egy kis pénzt.

Már az 50 ft-ot jó lenne ha elfelejtené a papír...

#507111 Zotya32 Előzmény: #507108

Elemezzétek ki. Marslakó meg mit reklamál odaát? Jött volna el. Amúgy hihetetlen, hogy nem érdekel senkit a befektetése...

Az hogy Steier úr 100dbot mutatott fel nem jelent semmit. A lényeg, hogy eljött elmondta a meglátásait, ami sajnálatos, hogy erre egy kitömött kisbüfi sem vette a fáradtságot, kivéve egy embert. Szóval én jobbnak látnám, ha a pf-es keg topikba ezentúl nem írna senki mert ez így hiteltelen. Fórumozni meg ott anyázni ráérnek de amikor van helye a megnyilvánulásnak azzal nem élnek.

Megvárom a félévest, ha az már kecsegtető lesz, akkor vszínű phyl-keg csere következik.

#507102 Sly-- Előzmény: #507095

Érdekes, hogy egy kisbüfi sem érdeklődik így 100% közkéznél. Pedig nem 50 Ft-on vett bele a többség.

#507095 Zotya32 Előzmény: #507091

A tartózkodás a "kisbüfik" voltak... én azért tartózkodtam, mert KEG-em nemrég óta van, 60-ról...

az eddigi eseményeket tudjuk, új vezetés jött, akik a látottak alapján azért úgy tűnik valóban dolgoznak, és próbálják talpra állítani a céget... így én nem éreztem jogosnak, hogy nemmel szavazzak, de igennel sem akartam, mert elvből nem fogadok el 700 milliós veszteséget... nem mintha számítana én mit gondolok :)

Szóval 3-an voltunk + Steier úr, de ő hamarabb eljött, az első szavazás után, elmondta amit szeretett volna, igen érdekesnek találtam, és úgy tűnt, hogy talán a vezetőség sem utasítja el egyből a nézeteit... remélem hasznosítani fognak belőle pár dolgot, és nem ellenségként tekintenek rá... megérné rendbe tenni a céget lehetne jövője...

2 kisbüfi volt, én 5k val és egy úr 90x ennyivel... ő régebbi keg-es tavaly is itt volt...

bár ha a phyles éveket hozzávesszük még mindig én voltam a veterán keg-es.... :))

Szóval apró lépésekkel de javul a cég a felvázoltak alapján tavaly évközben volt a forduló pont, és úgy tűnik, hogy sikerül tartani a tendenciát... kíváncsi leszek az idei negyedéves és féléves jelentésre, elméletileg tovább javuló képet kell kapni az elmondások alapján...

ahogy írtam előítélettel kezelem, de erősen elgondolkodtam, hogy a phyl-t átváltom keg-re, itt azért "termelés" folyik, van árbevétel, a phylnél meg csak apport és mutyi, meg vagyon(el)kezelés...

idővel célár a névérték....

#507091 Sly-- Előzmény: #507090

"A határozatot az alaptőke-részesedés (Gt. 306. §) figyelembevételével a Közgyűlés 3,48% igen, 0% nem és 3,22% tartózkodás szavazattal hozta meg."

Egyrészt nagyon kevés részvény volt, másrészt nem sok szavazat kellett volna, hogy egyáltalán ne fogadják el a mérleget, ha az a 3,22% nem-el szavaz, + elmegy néhány kisbüfi..

Keg Objektív

#505896 úttakarító

Sziasztok! Szerintem a 45 ft egész biztosan megfogja és utána újra emelkedhet...

#503444 Hathor Előzmény: #503432

Ezt se vegye senki komolyan, csak rajzolgatok.

Napos képen nekem csökkenő háromszögek jönnek ki, ami ha letörik, 3X-as értékre eshet, 33Ft körülre fibo szerint, de nem tudom mennyire érdekes itt a fibo, ekkora esés után.

A kép ilyesmit mutat technikailag.

http://postimage.org/image/ig0d5f9eb/full/

Na persze lehet pozitív forulat is, a háromszög tetejét kitörve, de arról most még ne beszéljünk, mert egyelőre lefele tapad 50hez.

#503427 Sly-- Előzmény: #503422

Erre az U -betűre a nullához elég közeli esélye van, ha százalékosan szeretnénk kifejezni.:-)

#503424 Hathor Előzmény: #503421

eltaknyolt liba volt ,-)

az be is jött, rögtön elaszaladt hetvenig a dupla aljamra.

#503422 Hathor Előzmény: #503419

Havi chartot teszek be, elég ez... ,-)

a kezdetektől napjainking.

Gyönyörű pályája volt :DD

http://postimage.org/image/49k5qthlf/full/

na de most jön az U betű másik felének kiépítése, a forgalom fordítva fog emelkedni, ahogy most csökkent. Utána elérve az U tetjét, egy fülre le (fülescsésze) és irány a hold ,-)

na ez csak az én iróniám volt, de ki tudja.. ,-)

#503421 Sly-- Előzmény: #503420

Persze volt, ha jól emlékszem, erről volt Hathornak valami fekvő kacsa chartja.:-))

Nagyon úgy néz ki, ez az 50 ellenállás lesz..:-((