csak a szokásos kis "igazítást" kérte ma is a papír:
http://kepfeltoltes.hu/120423/frizura_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
U.i.: kérlek ne hívj gurunak, nem szeretnék akkorákat bukni, mint az igaziak. )
csak a szokásos kis "igazítást" kérte ma is a papír:
http://kepfeltoltes.hu/120423/frizura_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
U.i.: kérlek ne hívj gurunak, nem szeretnék akkorákat bukni, mint az igaziak. )
Új frizura a híres legendás daxi gurunál?.....:)
Amint lesz egy lyuk a költségvetésen amit már mással nem tudnak betömni, azonnal értékesítik.
Úgy tűnik, hogy az árfolyamkarbantartó kommandósok nélkül kb. ennyi van jelenleg a papírban.
http://www.portfolio.hu/vallalatok/nem_szorja_ki_a_nyugdijpenztari_papirokat_az_allam.166232.html
"A jelenlegi konvergencia program konzervatív becslése ezzel szemben azzal a feltételezéssel él, hogy nem történik meg az Alap eszközeinek az értékesítése a 2012 és 2015 közötti időszakban."
"A magyar részvények esetében tehát az Adósságcsökkentő Alapnak továbbra is jelentősebb mennyiségű részvény van a tulajdonában, bár ezt a mennyiséget a következő években úgy tűnik nem borítja majd a piacra."
itt nem az állam járt jól sztem, hanem inkább a valamelyik bank , de abszolút nem biztos, hogy az állami.
Abban igaza van, hogy az egyik alma, a másik meg körte. De a fagy, a lisztharmat, a varasodás, a rothadás tekintetében nagyon hasonlóak, a gyümölcstolvajokról nem is beszélve.
Majd a kiskertészek eldöntik a kérdést.
Attól, hogy egy off-shore cég megvette a cég egy részét, a tartozást (illetve annak egy részét) nem vette meg? Még ha ismeretlen is a tulajdonos, a banki követelés miatt gondolom nem lehet vígan elsétálni, így ha a hitelt nem fizetik vissza, akkor elvileg vihetik az erőművet, nem? Az egyik banki résztvevőt még el is tudom képzelni, hogy sumákság van a háttérben, de a másik elvileg egy nem állami bank.
AL úr, ez azért elég kemény ferdítés! Ennyi erővel mondhatná azt is, hogy mivel ezért ez az erőmű bedőlt, ezért az OTP is bedőlhet. Sőt igazából annak már be is kellett volna dőlnie, mivel a Citigroup is bedőlés előtti állapotban volt...
Annyi különbség van az E-star és a Liget Kft között, hogy fel sem lehet sorolni, pl. az egyik egy új technológiában egy egyszeri műszaki projekt, míg az Estar a meglévő technológia hatékonyabb üzemeltetésével termeli az eredményeket., vagy mondjuk az egyik 100%-ban bankhitelből volt finanszírozva, míg az Estar fínanszírozás terén is több lábon áll.
A Liget sem csődbe ment, hanem csődbe vitték. Ha jól értem a cikket a bankok egyszerűen megszüntették a további hitelek folyósítását/ refinanszírozását, amivel gyakorlatilag minden egyes céget tönkre lehet tenni a világon (gondolom ismeri az 1929-es válság menetét valamennyire- az is így robbant ki anno).
Azon kívül láthatólag ez MSZP közeli cég volt, amit talán a Fidesz nem szeretett. de azt is el tudom képzelni, hogy egyszerűen csak az állam által beleinvesztált akarták valakik kilapátolni, hiszen az erőmű az ott marad fizikailag, gondolom bármikor újraindítható. De ha becsődöl, akkor az államnak nem lesz már belepofázhatnékja a további ügymenetbe...
Szóval ezt a beruházást valakik lenyúlták sztem.
A múltkori gyertyára nem nagyon akar jönni a megerősítés, bár még nincs vége a napnak, a forgalom nudli.
A nagy csökkenő csatorna teteje 3100Ft-nál tart jelenleg.
"E-Starhoz hasonlítani követlenül ezt, nem nagyon lehet szerintem."
Azért indirekt hasonlóságok lehetnek.
alternatív energia, hitel, csőd, reorganizáció, offshore
"A gazdasági válság és a kormányváltás utáni energetikai piaci szabályozások változása nem kedvezett a szakolyi mintaerőműnek."
Ez sok mindenkinek nem tett jót... (Mi is szívtunk emiatt - a cég, ahol dolgozom)
E-Starhoz hasonlítani követlenül ezt, nem nagyon lehet szerintem.
"A KÁT-rendszer jelenlegi köréből 2012-től kikerülnek a 10 MW-nál magasabb kapacitású biomassza erőművek - jelentette ki Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, Bencsik Jánossal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) klíma- és energiaügyekért felelős államtitkárával közösen tartott sajtótájékoztatóján hétfőn."
http://www.tozsdeforum.hu/gazdasag/csodot_jelentett_a_bioeromu
alternatív energia, hitel, csőd, reorganizáció, offshore
miért? Nem tizenharmadika volt, nem? Tehát a babonától sem kell tartani! :-)
A sokat szépítkező menyasszony azért gyanús.
Tiszta auditált jelentés nem nagy cucc, sztem azt normál esetben 2 hét alatt össze fogják hozni.
Kiküldik a DT-s partnert, hogy állítsa össze a főkönyvből a mérleget , azt annyi. Gondolom a főkönyvi sorokat meg már leauditálták, már csak a tudomásulvétel és egy kis okoskodás maradt hátra, hogy hogy lehete legálisan szebbé tenni a menyasszonyt.
Aztán jöhet a jeremie.
5% spread érezhetően nagy volt, -6%on az árfolyam.
Nagy érdeklődést nem mutat még a papír, óvatos tapogatózás van benne, meg pár kamikaze akció.
50órás mozgóátlag fogta az árfolyamot pénteken, ma 20órás alá lett nyomva eddig, így újra minden mozgó alatt ami 20órás felett van.
Naposról meg kár beszélni. Forgalom továbbra is nulla. Továbbra is megfigyelésen a papír.