Re: Csődöt jelentett a bioerőmű
matgab Előzmény: #505358AL úr, ez azért elég kemény ferdítés! Ennyi erővel mondhatná azt is, hogy mivel ezért ez az erőmű bedőlt, ezért az OTP is bedőlhet. Sőt igazából annak már be is kellett volna dőlnie, mivel a Citigroup is bedőlés előtti állapotban volt...
Annyi különbség van az E-star és a Liget Kft között, hogy fel sem lehet sorolni, pl. az egyik egy új technológiában egy egyszeri műszaki projekt, míg az Estar a meglévő technológia hatékonyabb üzemeltetésével termeli az eredményeket., vagy mondjuk az egyik 100%-ban bankhitelből volt finanszírozva, míg az Estar fínanszírozás terén is több lábon áll.
A Liget sem csődbe ment, hanem csődbe vitték. Ha jól értem a cikket a bankok egyszerűen megszüntették a további hitelek folyósítását/ refinanszírozását, amivel gyakorlatilag minden egyes céget tönkre lehet tenni a világon (gondolom ismeri az 1929-es válság menetét valamennyire- az is így robbant ki anno).
Azon kívül láthatólag ez MSZP közeli cég volt, amit talán a Fidesz nem szeretett. de azt is el tudom képzelni, hogy egyszerűen csak az állam által beleinvesztált akarták valakik kilapátolni, hiszen az erőmű az ott marad fizikailag, gondolom bármikor újraindítható. De ha becsődöl, akkor az államnak nem lesz már belepofázhatnékja a további ügymenetbe...
Szóval ezt a beruházást valakik lenyúlták sztem.