Regisztráció Elfelejtett jelszó

quantumxxl

Re: swift copy

#506126 Spion Előzmény: #505861

Na, megküldték végre, 12$ volt a levonás a küldő részéről, a többi (48$) nincs feltüntetve, dollár alapú számlára érkezett, közvetítő bank nem szerepelt.

A bankom nem vont le, megkérdeztem.

#505916 Amatoregy Előzmény: #505897

utalás szempontjából mindegy, hogy hány levelező bankon megy át. (Te se fizetsz többet a Bp-Nagykanizsa vonalon ha több vonattal mész le mintha eggyel..)

Viszont ha:

- sürgősre kéred (T+2 nap helyett T+1)

- hibás adat megadás miatt pontosításra szorul a megbízásod (te lehet nem is tudsz róla)

- usd-t indítasz, de menetközben vannak konverziók

- néhány bankán a jóváírás is dijköteles

- stb.

#505897 Peggy01 Előzmény: #505861

A $ utalása még a nyugat-európai bankoknál is költséges.

Valószínű átment a pénz néhány levelező bankon. Menj be a bankodba és nézesd meg, hogy hol vontak le, és mennyit. Még a fogadásért is vonhattak le költséget.

#505883 anti-qxxl Előzmény: #505861

jó kérdés, nyugat-európai online bankok-brókercégek esetében az utalás gyakran ingyenes vagy pár euró, de nem hiszem hogy 2-3 ezreléknél több lenne.

swift copy

#505861 Spion

A tada válaszra se méltat a kért swift copy ügyében.

Egyébként kért-e és kapott-e más valaki is?

Világos, hogy költséges volt az utalás, de szerettem volna megtudni, hogy mi került 60 dolláromba, akárhogy osztottam-szoroztam nem jött ki.

Re: tada visszautalás

#505853 anti-qxxl Előzmény: #505823

semmikép se a qxxl se a tadawul által indított pertársasághoz ne csatlakozz, hanem egy függetlenhez.

(ki az a hülye aki miután lenyúlták a pénzét, a tolvajt még fizet is hogy visszaszerezze?)

#505852 anti-qxxl Előzmény: #505823

semmikép se a qxxl se a tadawul által indított pertársasághoz ne csatlakozz, hanem egy függetlenhez.

(ki az a hülye aki miután lenyúlták a pénzét, a tolvajt még fizet is hogy visszaszerezze?)

#505849 anti-qxxl Előzmény: #505823

#505832 Fornit Előzmény: #505823

Tada ellen értelmetlen pereskedni, meg minek.

Q. lopta a pénzeteket sikerdíj formájában.

#505829 CSIVA Előzmény: #505393

Igen, csak később mint a normál ütem. Én 04.11-én küldtem a scennel visszahívó nyomtatványt, 16-án visszaigazolták, miszerint átutalták a pénzt, s a MO-i bankom 20-án este utalta a számlámra Ft-ban.

Tehát 11-20-a között én is idegőrlően tépelődtem.

Re: nincs cím

#505825 CSIVA Előzmény: #505787

Dolgozom igen, amúgy több társammal várjuk a Quantum-Tadawull fejleményeket. Vagy annyival lezárta mindkét cég, hogy írtak 1-1 végső búcsú hírlevelet, melyben elismerték némi figyelmetlenségüket?

Mit javasoltok, meddig érdemes csendben, karbatett kézzel várakozni? Volt már valaki priviben egyéni ügyvédnél?

Ha igen, ő mit javasolt?

#505823 CSIVA Előzmény: #505404

Sziasztok!

Annyi mindent lehetett már hallani a két cég egymásra mutogatásáról, hogy szeretném megkérdeni, melyik pertársasághoz való csatlakozást javasoljátok? Én még mindig nem tudom eldönteni, hogy a Quantum vagy a Tadawull ellen pereskedjek? Újjal mutogatnak egymásra hírleveleikben a két cég. Szerintem mindegyik sáros valahol, ki ezért, ki azért. Viszont egyszerre mindkét cég ellen érdemes pereskedni?

Mennyi esélyt láttok a visszamaradt pénzük megszerzéséhez jogi úton?

Valaki tud arról, hogy indult már pertársaság? Nekem azt mondták (Quantumos tájékoztatón), majd értesítenek a további fejleményről.

Hát itt meg mi történt,m…

#505787 Áki01

Hát itt meg mi történt,majdnem egy napja nincsen új hozzászólás,mindenki elment dolgozni?:-))

#505404 EP3577 Előzmény: #505393

3 számlám megmaradt egyenlegét visszautalták, de még levontak azért 125 usd-t valamire (valamilyen tranzakciós költség lehetett). Az utolsó számlámmal kapcsolatban ma írták meg, hogy az utalást megkezdték.

Csatlakozz valamelyik pertársasághoz, mindent meg kell próbálni, "a remény hal meg utoljára" alapon...

#505393 Merre Előzmény: #503862

Van remény arra, hogy legalább a megmaradt összeget visszafizessék?

Megtörtént ez már valakinél?

A veszteség visszaperelésére már nem is gondolok. Vagy kéne?

Van remény a károsultaknak !

#505085 Moneywheel

A

1.) Ha valaki a QuantumXXL honlapján található Alpha_robot_POA-1.pdf dokumentumot írta alá akkor az történt, hogy meghatalmazta a QuantumXXL céget, hogy a Tadawulf FX – nél nyitott számlájára deviza spot és forward ügyleteket kössön. A dokumentum 4. pontja tulajdonképpen arra tér ki, hogy a Tadawulf FX nem vállal felelőséget azért ha a meghatalmazott veszteségeket okoz a számla tulajdonosának … A Tadawul FX valószínűleg azt az álláspontot fogja képviselni, hogy „tisztelt károsultak tessenek a Quantum XXL – hez fordulni a veszteségekkel kapcsolatban”. Ha QuantumXXL arra, hivatkozna, hogy csak robotokat reklámozott vagy értékesített az nehezen állná meg a helyét. A tömeges POA aláírattatásával és azzal, hogy az eredmények függvényében sikerdíjat kért, szerény véleményem szerint kimeríti a portfoliókezelés fogalmát, ami befektetési szolgáltatási tevékenységnek minősül. Kétlem, hogy a QuantumXXL – nek lenne bármilyen engedélye, hogy ilyen tevékenységet végezzen Magyarországon vagy bárhol a világon. Természetesen a külföldi bejegyzés az online elérés és szerződéskötés kellő jogi csűrcsavart visz a történetbe ahhoz, hogy megnehezítsen bárminemű felelősségre vonást. A nyomozóhatóság jogi és egyéb más lehetőségein és ügyességén múlik, hogy a QuantumXXL valódi tulajdonosait megtalálja. Nem lenne meglepetés, ha a háttérben magyar szereplőkre bukkannának. Kicsi a valószínűsége annak, hogy a QuantumXXL – től bárminemű kártérítést kapjanak a befektetők.

2.) A TadawulFX – nél már van némi esély kopogtatni (ez a csekélyke remény), ugyanis több EU – s ország pénzügyi felügyeleténél is regisztrálva van. A TadawulFX gyenge pontja ott van, hogy MAM számlán való kereskedést engedélyezett egy olyan cégnek amelyiknek esetleg nincs jogosítványa arra, hogy portfoliókezelést folytasson ügyfeleknek. Ez a támadható pont persze csak akkor létezik, ha a Quantum XXL tevékenységéhez kellet volna ilyen jogosítvány és közben meg mondjuk nem volt. Szerintem nehezen tudná védeni a TadawulFX azt, hogy nem tudott arról, hogy itt egy portfoliókezelési tevékenység történt. De nem az én dolgom belekotyogni az ügyvédek munkájába.

3.) Ellenben lehet egy csúnyán rossz hír azoknak, akik részt vettek Magyarországon az értékesítésben. Ugyanis, befektetési szolgáltatást (mint pl: a portfoliókezelést) ismereteim szerint csak mint függő ügynök lehet közvetíteni. A függő ügynöknek nyilvántartásba kell vetetnie magát a PSZÁF – nál, továbbá az sem mindegy, hogy kinek akar lenni a függő ügynöke stb. A törvény erről pontosan rendelkezik és érdemes betartani azt. Ha itt a hatóságok „megerőltetik” magukat és ez az egész ügy oda fejlődik, hogy a jutalékokat felvevő értékesítők tevékenysége mondjuk „nem engedélyezett befektetési szolgáltatásnak” minősül akkor sokan és könnyen bajba keveredhetnek. Csak hallottam, hogy az ilyen tevékenységért akár 2 év is kimérhető …..esetenként :(…

4.) Az MLM – ről: Sokan védik, hogy ez csak egy értékesítési forma és sokan támadják is többnyire az agresszivitása miatt. A probléma talán inkább ott van, hogy az emberek kapcsolati rendszerei vannak kihasználva sokszor olyan termékek értékesítésre amik sz…t sem érnek. Az MLM kitalálói jól tudták azt, hogy az emberek többsége szimpátián alapulva hozza meg a döntését, amikor a zsebébe nyúl. A szimpátia a legerősebb a családi, baráti, ismeretségi kapcsolatoknál van. Először a gyerekek a szüleiket, testvér a testvért majd a távolabbi rokonok, barát a barátját a szomszéd a szomszédját és így tovább rángatja bele valamibe úgy, hogy közben maga a termék sajátosságai annak megismerése a háttérbe szorul. Előforduló jelenség, hogy miután kiderült, hogy a termék silány, a kapcsolatok megromlanak vagy akár véglegesen megszakadnak. A rendszer motorjának az olaja az a pénz, amit az ilyen kapcsolati rendszerben lévők egymásból kipumpálnak azért, hogy teletömjék maguk, de legfőképpen az MLM üzemeltetőjének a zsebét, többnyire függetlenül maga a termék minőségétől.

5.) Köztudott, hogy általában is, de különösképpen Magyarországon teljes gőzzel tombol a robot mánia. A mesebeli hozamok, a nehéz anyagi helyzetből való kitörés vágya, az álom, hogy csak hátradőlünk és az ölünkbe hull a pénz és nem utolsó sorban a kapzsiság kiváló táptalaja a csalóknak. Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy nincsen csaló balek nélkül. Sikeres kereskedési algoritmusok vannak, de nem ingyen vagy 100 „dolcsiért” és nem az aranyzsákokat meg dollárkötegeket és sportkocsikat mutogató internetes oldalakon. Ébresztő.

A deviza piaccal meg a kereskedési robotokkal kapcsolatban is nagy a zűrzavar, még szakmai szinteken is de erről majd máskor és talán valahol máshol.

#505072 big-ebuy Előzmény: #505071

robot kereskedés lehet kibúvó lesz,pasz.....hárítanak akkor,nem ők fizetik a benyesett lét de ezek a Pénzügyi Felügyeletei Szervek de ha sikkasztottak,börtön

igen de vigyázni kell ahol a robot fut ,az a cég is legyen ezeknél ,különben semmit nem ér a többi ..lásd a sciennet is hasonlóan sikkasztott 2 céggel,csak nem tőzsdei ügyben

#505071 gondolkodo Előzmény: #505062

"legyen befektetőket védő szervezetnél regisztrálva aki fizetni is tud,ne vmi gagyi ország"

Ennyi felügyeleti bejegyzettség nem elég?:

"A Tadawul FX működési engedélyét a Cyprus Securities and Exchange Commission (Ciprusi Értékpapír és Tőzsdei Felügyelet), más néven a CySec, adta ki (engedélyszám: 103/09). Az előírásoknak megfelelően a TDFX mindenben követi a CySec szigorú szabályzatát és ragaszkodik a részletesen kifejtett, megfelelő gondosságot és a legjobb gyakorlatot biztosító eljárások betartásához. A TDFX-et az Egyesült Királyság Financial Services Authority (FSA) (Pénzügyi Felügyeletei Szerv) hivatala is jegyzi; nyilvántartási szám: 516667, valamint a German regulators BAFIN(Német Szabályozó Testület); nyilvántartási szám: 123252. Emellett számos egyéb piacon is nyilvántartott, és engedélyezett a működése. Ezek közé tartozik Hollandia, Magyarország, Spanyolország és Luxemburg.

A Tadawul FX tisztában van az ügyfelek tőkéje épségben és biztonságban tartásának fontosságával. A TDFX két „A”-s és három „A”-s rangsorolású bankokkal áll szoros üzleti kapcsolatban, ahol - az előírásoknak megfelelően - az ügyfelek tőkéjét a cégtől elkülönítetten, biztonságos számlákon tartják. Emellett minden ügyfél tőkéjét egy ún. Befektetői Kártérítési Alap által is biztosítjuk, mely fizetésképtelenség esetén további financiális biztonságot nyújt."

#505065 gondolkodo Előzmény: #505042

Tisztelt Shortosgyula, teljesen egyetértek!

http://kezeltszamla.blog.hu/2011/12/30/hiba_a_rendszerben_12

Ezen idézett linken található információk szerint, a 4 fajta kezelt számlás szolgáltatási rendszer közül kettőnek volna egyáltalán létezési joga. Legalábbis egy ilyen, pénzügyileg ellenőrzött és szabályozott környezetben, mint az EU.

Viszont ugyanezen blogon találtam egy bejegyzést, miszerint:

„Zárógondolatként megjegyzem, hogy üdvözölhetjük az EU azon intézkedését, hogy betiltották a MAM P&L allokációs rendszert, mert ahogyan az már a kezdetektől borítékolható volt a visszaélés melegágyát képezte.”

Nos, jó lenne ennek az információnak egy hivatalos forrását is megtalálni (ami nekem most nem sikerült), de ha ez igaz, akkor:

A Tadawul mindössze egy EU által szabott kötelezettségét teljesítette, amikor megszüntette a p&l allokációs rendszerrel történő MAM szolgáltatását és áttért az equity alapú MAM-ra, ami viszont technikailag csak a nyitott pozíciók lezárását követően volt lehetséges.

Remélem „Jurist” ügyvédúr, ennek a dolognak is utána néz majd…

egy a lényeg :ne offshor…

#505062 big-ebuy

egy a lényeg :ne offshore cég legyen csak, pláne cyprusi,legyen befektetőket védő szervezetnél regisztrálva aki fizetni is tud,ne vmi gagyi ország,ne legyen robot benne:mert ott azt írnak amit akarnak ki,még tényleges tranzakcióknál van tranz szám,idő este éjfél után pedig napi kimutatás emailbe.....lehet perelni ha gáz van....