Reggel kezdődik a halfogó parádé. :) Remélem sikerélményekkel tudok majd beszámolni.
Aki szintén vízparton tölti a hétvégét ( persze csak ha pecázik) annak görbüljön! :)
Reggel kezdődik a halfogó parádé. :) Remélem sikerélményekkel tudok majd beszámolni.
Aki szintén vízparton tölti a hétvégét ( persze csak ha pecázik) annak görbüljön! :)
Hangulatos hely lehet képek alapján.
Ma voltam pecázni, nem fogtam, egy kapás volt pontyra nem akadt lehet keszeg volt, pedig olyan tuti kukoricát készítetettem nekik, ősi recept alapján, hagyományos ízek stb. :)
Új helyet kell keresnem , sokan etetnek a környéken, egy jóember szőnyeggel beburkolt 2 tuskót a helyemtől 10 méterre, gondolom oda szándékozik kötni a csónakját.
Szeretem én is megadni a módját ha lehet, de egy gyors spiccbotos peca is jó tud lenni, 1-2 kiló dara be aztán mehet a horgászat 2 óra alatt olyan jót lehet horgászni.
Pangáziuszok kerüljenek, igaz tudomásom szerint még nem ettem lehet finom. :)
Imádok rákészülni , nálam ez egy szeánsszal ér fel. :)
Más :elrettentésül!
Ezt a módszert is szeretem, bár mit nem szeretek ami horgászat?
Ebben az a jó , nem kell nagy előkészület sok idő hozzá és általában van kapás. Netán ponty rámegy vagy nagy kárász , dévér akkor lehet kapaszkodni. :)
Fogtál is már szebbet, harcsát? Sok sikert a versenyre.
Ezt a videót nézd kolléga, ezek már elvetelmültek, tudod ki menne át ott a keszonokon, nincs az a kapitális ponty a Dunában amiért ott átmennék főleg mikor ilyen jeges. :)
Nem szoktam kuttyogtatni. Csak partról pandajok ,törések , fészkek közelében Koós -féle szerelékkel. Vagy pergetek süllőre .
Egy nagyon jó barátommal szoktam elmenni 2 napos túrára de ez lesz az első megmérettetés . Külön kihívás hogy 4 kg alatti halakat nem értékelik Várjuk mint hülye gyerekek a télapót. . Már nagyon várom, hogy kiszellőztessem a fejem. Rám fér :)
Egy kis virtuális kuttyogató horgászat addig is amíg valóságban is kezdődik a szezonja. :)
Nem lenne rossz egy hónapos horgásztúra. Mostanában el vagyok kényelmesedve kiszaladok pár órára harap jó, ha nem úgy is. De az biztos egy ilyen hosszú peca tudja igazán az ember fejét kitisztítani. 24 órás sem rossz kezdésnek.
Egy ismerősöm jó régen egész nyáron sátrazott horgászott egy helyen, mikor el kellett mennie valakit megkért jöjjön ki egy éjszakára, napra ne kelljen tábort bontani. Pár liter bor is elfogyott ott miegyéb. és még halat is fogott .) Azóta sem vállalt be hasonlót sem.
szép darab, egy ilyennel megküzdenék. :) Ránézésre van vagy 1 mázsa, vagy több.
24 órás versenyre mész? Keményen tolod.
Jövő hétvégén megyek én is versenyezni ha minden igaz, még nem 100% igaz az csak 4 órás lesz. :)
Épp ez a legjobb az egészben a természetben lenni , én is ezt élvezem legjobban testet lelket felüdíti, olyan kb mintha meditálnál egyet, csak néha a halak megzavarnak. Ezért nem is szeretek olyan vizen horgászni ami túl civilizált már. Pl ezek a műanyag tavak telerakják hallal körben betonút stb, jó, hogy a tómedret nem betonozzák már ki. Na ilyen helyeket kerülöm.
Gyerekkoromban kattantam rá én is a pecára, nyaranként sokat voltam falun, patakban horgásztam az volt ám csak az igazi peca, voltak benne szép halak gyerekszemmel főleg, néhány halastóból kerültek bele nagyobb esők után komolyabb jószágok is.
Ívó halakra dobóhálóval ott fogtam én is a fejem, de pl sok helyen most is lehet legálisan horgászni harcsára 80 cm felett ívási időben. Védi a fészkét , megkeresik bokrok alatt stb oda lógatnak vmi ikraevő halat pl sügér azonnal megtámadja, ha megfogják az összes ikra valószínű elpusztul, és ez legális ma is. Betiltanám ha rajtam múlna.
Régi pákász időkben nem tudom , hogy nyomták az ősök ívó halakra rádobták e a dobóhálót. Ha éhesek voltak valószínű, de nekem sem tetszett ez a része a sztorinak. :)