Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Re: Máglyahalál

#504690 Arsene Lupin Előzmény: #504686

Szerintem.... (négy pont!)

a lengyel gyémánt visszaszolgáltatása kerályi ajándék lesz lengyel barátaink felé. A kerályi ajándékok mindig is a jó kapcsolatok biztosítékai voltak. Arra pedig most nagy szüksége van a kerályi udvarnak. A lengyelek drágán adták és olcsón fogják visszaszerezni. Mindez a kivéreztetés vagy csőd utáni reorganizáció során fog megtörténni. End-of-szerintem.

#504689 Formerplayer Előzmény: #504686

Úgy látom, itt a krém, szóval...

Lengyelországban van 2 -4 millió euró tartalék....CAsh..vannak tönkretenni vélő ágensek...Ezt nem tudják, s értik..

Akik csődöt áraznak, megszívják..szerény 40% emelkedésnél is harmadolni fogunk, s jön az epe..

Mosónő, ezt a céget a magyar politikum nem fogja engedni bedönteni....azt írd fel a kéménybe füsttel...HA mégis igen, akkor már a Jobbik lesz hatalmon....Akkor meg neked reszeltek...

#504686 taresz Előzmény: #504681

Teszem azt visszakerül az EETEK valakihez. (exmnbs1 egyébként pedzegette már tavaly is organikus növekedés kapcsán) Az abból befolyt összeg Ön szerint elég lehet a túléléshez?

Egyébként mindenképp pozitívumként említeném, hogy leírta a "szerintem" szót. Ezért külön köszönet.

#504685 Arsene Lupin Előzmény: #504683

Én csak a hozzáállás megváltozására utaltam. Én örülök a legjobban, hogy van, aki odaát azt hangoztatta, hogy bízik a cégben, ideát pedig kétségeit fejezi ki. A józan gondolkodás és az állandó kétkedés a spekik legjobb védőeszköze.

#504683 Ricsi Előzmény: #504681

Nincs igazad, akik eddig ide írtak, sosem akartak senkit elégetni. És ahogy a nagy részét ismerem, gondolkozni is szeretnek. És ha tisztelettel megkérhetlek, ne is hozd ide át azt a stílust.

Ha ott sérelem ért, rendezd le ott, ide nem tartozik.

Re: nincs cím

#504682 tigus Előzmény: #504643

ezt a konszolidált "valami" mellett tették fel. (így nem újdonság)

gondolom, nem kelt nagy meglepetést, ebben is van hiba, igaz kevesebb.

18.oldal pl.396 milliós eltérés a passzívnál mérleghez képest.

továbbra sem nagyon elemezhető.....

Máglyahalál

#504681 Arsene Lupin

Meg vagyok döbbenve. Néhány itteni gondolatkísérletért néhány hete még máglyahalál várt volna a fél társasságra. A többinek mosókonyha.

A lengyel korona ékköve szerintem vissza fog kerülni eredeti foglalatába.

#504676 Előzmény: #504663

Kár a kiömlött levesbe újra meg újra belesírni. Egy izgalom van, hogy a kisrészvényesre mi várhat.

Paktumot köt S.CS. az OTP -vel, átengedi a céget? Emelkedés. Ki tudja dekkolni, hogy ne kelljen kiszállnia? Emelkedés .

Engem nagyon nem érdekel, ki milyen egyezséget köt, ki zsarol kit, aki a gazdája lesz, az majd szépen tovább viszi.

Persze, ha csődbe megy, nem lesz cég, és valaki boldogan elfut a bomba biztosan profitot termelő Lengyel részével, akkor gáz lenne. De annak meg mi lenne az értelme?

#504674 exmnbs1 Előzmény: #504670

én nézni fogom, mert zavar hogy 3 hó alatt lefeleződött

ha ez így megy, nyáron elfogy

tekintsd meg, hogy régebben mennyivel volt több a sokkal kisebb cégben

#504670 matgab Előzmény: #504665

a cash csökkenés annyira nem durva. Egy mérlegben a cash egy -egy adott időpillanatban nőhet csökkenhet függően attól, hogy melyik nap utalták el a béreket, vagy épp mikor egyenlítettek ki egy nagyobb beszállítói számlát, vagy épp melyik nap utalt egy vevő.

Ezért szokták inkább nézni a likviditási mutatót, az többet szokott mondani a cégről , mint a szimpla cash. Persze lehet a likviditási mutatót nézni a lejárt követelések és az elavult készletek nélkül, hogy a valódi likviditásról pontosabb képünk legyen.

Ezen a cash csökkenésen kár lovagolni szerintem. Igazából a túl sok cash is azt mutatná , hogy rosszul gazdálkodnak, meg a túl kevés is.

#504668 matgab Előzmény: #504661

mármint honnan veszed, hogy eladtak valami céget a cégcsoportból? Vagy megnézted a beszámolót és onnan tűnt el néhány cég a felsorolásból?

Vagy még az EETEK részekre gondolsz? Mert az nem volt kommunikálva illetve csak közvetett módon volt róla szó.

#504665 exmnbs1 Előzmény: #504663

276 648K HUF vevőkövetelés, azaz kb 0.9m EUR

ez nem magyarázza kp drasztikus csükkenését

#504663 exmnbs1 Előzmény: #504659

nézz rá a kv listára

szvsz ők szoktak 9 után 100 db 2014/A-kat bepakolni

mostanában napi pár db fogy kb 86%-on

számold ki milyen reálkamaton

gondolom az volt a terv, hogy a lejáró 2012-t az addigra eladott 2014-ből finanszírozzák

nem jött be

#504659 pepe01 Előzmény: #504656

Nekem az ütötte meg a szemem, hogy tervezik értékesíteni a 1,5 milliárd értékű kötvényüket.

Kérdés, vajon sikerül e nekik.

#504656 matgab Előzmény: #504631

Igen ezt már én is felvetettem. Azért ha így vinnék csődbe a céget, akkor nem biztos hogy ugyanez a managment és tulajdonosi kör kapna újra hitelt bárkitől is, vagy kötvényüket lejegyeznék. Azt meg nehéz lenne hogy strómanok vezetik a céget, mert egy "stróman"-nal már megégették magukat és a hitelezők is megszaglásznák a céget. Ráadásul a jogokat is nehéz úgy átmenteni, hogy azt a többiek ne lássák...

#504655 exmnbs1 Előzmény: #504652

szerintem a szerkezet kialakításakor projektcégekben és projektfinanszírozásban gondolkodtak

további előny, hogy a vagyontárgyak könnyebben kimenthetők

anno genyában a spanyol telket is úgy játszották ki