Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tőzsde

Re: másról

#6845 JP

Herceg, ha én könyvet irok a lentebbiekről, akkor majd észbe vésed jobban az olvasottakat ? :-)

Akkor minek az a fórum ide ? :-)

Akárhogy és akármennyit figyelem a tőzsdéző egyéneket, mindenhol nagy elcsigázottságot látok csak. A legtöbben még most sem nagyon értik, hogy mi folyik a világban, amitől annyira de annyira nem mennek a dolgok , úgy ahogy azt várakozásaikkal, többszöri újabb és újabb leredukálásával várakozásaiknak, mertek remélni, és ami a helyzet jelenlegi kinézetéről tekintve, továbbra is kétséges , és egyre kétségesebb s pediglen azt, hogy az alagút végén megpillantsák a fényt.

De például ott vannak a különösebb koncepció nélküli tőzsdézgetők, a day traderek. Ezekkel aztán pörög a parkett mint a ringlispir. Képtelenek még a meg-meg pihenésre is, ugyanis minden nap új lehetősegeket kinál a piac számukra. Na még ezeknél látni némi élénkséget, ahogy szurkolnak 25-50 pibnek az EUR/USD short vagy long pozijaikban, ahogy szurkolnak másfél % elmozdulásnak egy BUX határidősben, netán a sztárpapir OTP-ben, amiből manapság annyi ilyen eshetőség akadhat , akár napon belül is , mint csillag az égen. Megértendő mint - bár szerintem hitük szerinti ez csak - gyors pénzkereseti lehetőség, de jobban belegondolva ebbe, sokan nem látnak ebben semmi különösebb fantáziát, igazat szólva én sem ... és ezt nem csupán csak gondolom, hogy azért, mert Birgermeyer vagy hogy hivják day traderen kivül, aki jobbára tanfolyamokból él, és ott magyarázza a historikus chart mellett a közönségnek a day tradelés titkait , szóval mert ennél hiresebb day tradert nem is igazán ismerünk , akiről hallhatnánk nap mint nap. De elég ahhoz, hogy egy-két ilyen figura létezzék, és a day trade-ből komoly közönségű szakma válik.

Summa summarum, most a day traderektől eltekintve, nagyon tisztán látszódik, hogy egy hatalmas kifáradás közben , és előtt vannak a piacok szereplői. Egy olyan időszak után , ami nem mellékes, ahol még a bargain huntereknek sem termett sok babér, mert termett sok töviskoszorú is hamar válaszul nekik. A legtöbb spekuláns a minuszból várja a fölemelkedést, azok közül, akik mernek , és képesek hosszútávra tenni. Sok spekulánsból day traderré leminősult kereskedővé lett, bár ők egy félórás szurkolásért , spekulánsoknak hiresztelik magukat. Sokan hosszú időre elbúcsúztak a tőzsdé(zés)től, és megint sokan még mindg rozsaszinben hintik a jövőt, bár közel lecsukott , fáradt szemekkel teszik ezt. Nagyon jó látképe ez a piacnak a jelenlegi, valóságos állapotáról. És bátorkodom állitani, hogy nem csak jelenlegi állapotáról, hanem a tőzsde, a piaci lehetőségek , mondjuk éven belüli lehetőségről is.

Röviden: a tőzsde annyira koncepciótlan mint a day traderek, egyik napról a másikra, és annyira kilátástalan és pesszimista mint amennyire a szereplői azt jól is láttatják.

#5032 bargain_hunter Előzmény: #5016

Patkányokat majd a vége felé lövöldözünk sörétes puskával.

Most a golyós van betárazva.

Nagyvadakra.

Addig had hízzanak a patkányok.

Most még csont soványak.

Akkor meg majd mikor ugrálnak maguktól is a vízbe, figyelünk, közelítünk mi is a mentőcsónak felé. Lásd: időben küldött humet grafikon.

#5016 JP Előzmény: #4928

De te meg vésd jól észbe: a patkánypapirok, azok patkánypapirok !! És ha tengerre szállsz, akkor feltétlen figyeld oket !

Re: Jenő'Bá vs Buffet

#5000 bargain_hunter Előzmény: #4981

De, de, egyértelmű most már nekem is!

Kidugtam a fejem a les alól, tudod, meg is kopogtatta néhány libatojás nagyságú jégdarab, gyorsan visszarántottam. Nem múlt még el a vihar.

Ez nem olyan 1998-as, meg 2001-es vihar, ami gyorsan jött, gyorsan megy.

Ez olyan féle vihar, tudod, szokott lenni nyaranként olyan is, amikor feljön a nagy felhő, aztán nem megy el, szétterül az égen, elszürkül az ég felettünk. Aztán itt marad 3-4 napig is.

Olyan szürke, hideg, csepergős idő lesz belőle.

Senki nem szereti.

Ki kell várni, benti munka után nézni, pénzt gyűjteni.

Elmegy majd ez a vihar is.

A lényeg, sokat tanulunk belőle és ez hosszútávon jó! :-)

#4988 JP Előzmény: #4981

Be ne dölj már neki , koma.... hát róka az, nem vadász :-))

#4981 Kissherceg Előzmény: #4978

Vadász, Te benned nem merül fel esetleg az, hogy más idők jönnek, nem lesz olyan kiemelkedő gazdasági növekedés éveken keresztül? Piacon is stagnálás lesz valszeg.

Illetve új kereskedési stratégiákra lehet majd szükség?

köszi :)

#4971 Kissherceg Előzmény: #4969

:D:D Ez számomra is pozitív volt, de ekkora önigazolást :)) Szépen lassan építkezünk, fejlesztgetünk. Visszajelzéseket is várunk az ötlet topikokba :) lombarodni nem fogunk az oldallal, stabil fundamentumok kellenek :)

#4969 bargain_hunter Előzmény: #4961

Ejjjj a fiatal véred már megint hogy hajt, te! :-)

Türelem rózsát terem.

Már így is akkorát alkottatok, hogy csak, na! :-)

Ezalatt a rövid idő alatt.

A fenntartható növekedést is szem előtt kell tartani.

Okosan, ésszel! :-)

Lufit nem fújunk! :-)

#4963 JP Előzmény: #4954

Ez tényleg nem az....dehogy öregszünk, mit képzlesz sly ? :-)

csak egy másikkal tévesztettem össze :-)

#4961 Kissherceg Előzmény: #4953

reméljük :)

Az ilyen szép és jó írásokat blogba kéne foglalni vadász, remélem érted a célzást :))

#4954 Sly-- Előzmény: #4951

Bizony szép, még én is elmentettem.:-))

De nem tavaly febr.17-én íródott először az eredeti, hanem 2007.jún.12. :-)))))))

Öregszünk....:-))))))))

#4953 bargain_hunter Előzmény: #4943

A dátum is fontos mikor íródott ez a kis szösszenet. :)

Tisztulunk azért szépen az biztos.

Erősen reménykedem, hogy ezt a 3. nagy vihart is túléljük valahogy a tőzsdén.

Most még javában tart az égzengés, de elmegy majd ez is szép csendesen.

Aztán majd vadászunk szép nagy vadakat Én, te, a buxer meg a Jp is! :-)

#4951 JP Előzmény: #4939

Ezzel nem mernék vitatkozni.

Herceg, szép idézet tavaly február 17-ről :-)

#4943 Kissherceg Előzmény: #4939

kedves vadásztól idéznék:

"Nem.

Ülök a lesen és figyelek.

Figyelem az erdo mozgását, apró neszeit, zajait, rezzenéseit.

Nagy vadra várok. Azt nehéz becserkészni, ido, türelem, tapasztalat kell hozzá.

A puska a vállamon pihen, a muníció a tölténytáskában várja dolgát. Miközben belekortyintok vörösborral teli kulacsomba, tekintetemmel az ez évi trófeákra pillantok. Kellemes zsiborgás jár át, elégedett vagyok.

Közben távcsövemmel figyelem a fiatal vadászokat is.

Apukától kapott méregdrága terepjáróval összegázolnak erdot, mezot, földeket, mennek tökön, paszulyon át elzavarva a vadakat.

Modern fegyvereikkel lonek mindenre, ami mozog egérre, verébre, hörcsögre, egymásra.

Fogy a muníciójuk, vadat nem lonek, egymást hangosan szidva kárhoztatják.

Nem látják még azt, amit én már látok.

A magaslesbol nézve jól látszik, nyári vihar közeleg.

Gyülekeznek az ég alján a setét viharfellegek.

Vihar után mindig megtisztul, elcsendesül az erdo.

S szép lassan elobújnak majd az erdo vadjai….

bargain_hunter"

Sztm nagyon jó!

#4939 bargain_hunter Előzmény: #4932

Daytrader-nek nem tudok tanácsot adni.

Véleményem szerint, aki ezt a kereskedési formát választja, az már akkor elvágja a saját nyakát mikor elkezdi. Ki később, ki hamarabb, de mind elvérzik.