Regisztráció Elfelejtett jelszó

quantumxxl

Re: nincs cím

#501552 aSzabe Előzmény: #501531

Nem kell megcáfolnom. Kíváncsi voltam csak, hogy te hogy gondolod.

Én, illetve más is aki ezzel foglakozik, leírta neked párszor a helyes megoldást.

Ez nem személyes nézet a kétféle eseményről, ha te is képezted volna magad ezen a téren, tudnád.

Ha te pld hentes vagy, komoly vitába keveredhetek veled a disznóvágás helyes kivitelezéséről, de én idővel belátnám, hiába vagyok mondjuk nagyon jó mérnök, ez nem jár azzal, hogy hentesként is jobb lennék nálad.

De ez az egész lényegtelen valójában...ezen a pályán a te képzettségeddel (bármi is) elképzeléseid, érzéseid lehetnek. De józan ésszel idővel érdemes elfogadnod azok tanácsait, véleményeit akik itt jobban otthon vannak. (még ha azt nyávogásnak, ugatásnak, vagy hápogásnak is hallod) :-)

#501546 balacy Előzmény: #501531

Pedig ezt is kellett volna mérlegelni abban az esetben, amikor a tada nem zárja le a pozíciókat, hanem nyitva hagyja azokat. És még pár dolgot, de az már nagyon nem XXL-es téma.

#501545 balacy Előzmény: #501544

Illetve elég lett volna pontosan elolvasnia az adott egy hozzászólást, mert az egyértelmű volt. De megértem, hogy miért értette félre.

#501543 balacy Előzmény: #501540

OK.

Csak számokkal (nem 1lottal, hanem 0,1-el, és EU - gondolom érthető, egyszerűbb számolni)

EU, 0,1lot induló 3000 USD szla, 1,4000ról long cél 1,5000 azaz + 1000pip

ez a számla kibírja neked 1,1000-ig azaz -30000pontos esést mc-ig.

Lemegy az árfolyam 1,3000-ig esett 1000pipet, azaz az egyenleged 2000, a lebegőd 1000.

A TP zőled most 2000pire van az SL szint, jelenleg 2000-re és van neked 0,1lotos kötésed.

Egyenlő távolságban van, elvben 50%-50%, hogy melyik teljesül valamikor

Igaz?

Tada lezárja a pozíciódat. az egyenleged 2000USD (3000-1000 mert realizáltad a lebegőt)

Te visszanyitod 0,1lotot TP: 1,5000 azaz 2000pip, SL (mc szint) 1,1 azaz 2000pip.

Egyenlő távolságban van, elvben 50%-50%, hogy melyik teljesül valamikor

Igaz?

Mi változott? semmi.

Sajnos sokan (és ezért volt rossz a MAM, de én tapasztalatból tudom, hogy sajátszámlás kereskedésnél is) csak azt nézik, hogy mennyi a lezárt kereskedések egyenlege és nem veszik figyelembe, hogy a lebegő mennyi. Pár elfüstölt számlát láttam ilyen szemléletben. Sokakat az tévesztett meg, hogy nem értelmezik az egyenlegadatokat dinamikusan, az egyenleg, a saját tőke, szabad margin, és a lebegő (profit) sorokat külön nézik.

Ami érdekes egy több kötésből álló opciós fedezeti ügyletet sokszor előbb megértenek, mint azt, hogy ha van lezárt eredményük 20000, a lebegőjük 2000, akkor akár margin, akár visszahívásnál csak 18000-rel számolhatnak.

#501542 vito54 Előzmény: #501541

Ugye milyen jó, ha valaki visszaolvasás vagy értelmezés nélkül belekotyog a beszélgetésbe :)

Nem ismerős a dolog? :P

#501541 balacy Előzmény: #501523

Olvasd el újra amit írtam. Nem állítottam ilyent.

Egy lehetséges (és vélhetően be is következő) álláspontot írtam le, ha beperelik a QXXL-t. Az egyik hírlevelükben fejtegették ezt a verziót. Illetve ismerek ezen kívül négy kezelőt, aki ezen a vonal mentén érvelt, így valószínű, hogy ez is el fog hangzani sok egyéb mellett. Hogy a bíró milyen álláspontra helyezkedik, nem tudom, de itt is elhangzott, hogy a nem realizált veszteség addig nem veszteség, amíg nem realizálják azt

Szóval még véletlenül sem szeretném, ha azt éreznéd, hogy a QXXL-t védeném.

"Mégis mennyit kapsz a QuantumXXL-től hogy itt oszd az észt? "

Ez elég nevetséges dolog.

#501540 vito54 Előzmény: #501538

Tehát ugyanakkora árfolyammozgást visel el az új nyitás a 3000 dollárral (ha tényleg 5600 dolcsit akarunk 1.5-ös szintnél kapni) mint az első esetben az 5000 dolláros?

#501538 balacy Előzmény: #501521

Nem nyert. Lehet tippelni újat.

Ha vissza nyitottad, pontosan olyan kockázatban leszel, mintha ment volna tovább. Mert az eredetileg felvett pozíció kockázati szintje itt már a reál, tényleges kockázati szintre módosult.

#501525 vito54 Előzmény: #501513

Hogy neked is válaszoljak, mivel elsősorban tőlem kérdezted:

Köszi a tündérmeséket, de ha 1 lottal kötöd be a másodiknál a kis maradék pénzedet, akkor az életben nem lesz 5600 dolcsid a példád alapján. Verd el a macskádat inkább.

#501523 No One Előzmény: #501497

Azt akarod velem megetetni hogy a forex piacon végtelen mennyiségű negatív pozíciót lehet nyitni és akár öröké nyitva is lehet tartani és a gonosz TadawulFX jogsértő módon lezárta azokat és így jelentős veszteséget okozott a QuantumXXL-nek?

Mégis mennyit kapsz a QuantumXXL-től hogy itt oszd az észt?

#501521 vito54 Előzmény: #501518

Megint a hápogással jössz, mondtam, hogy felejtsd el vagy tényleg ez az utolsó kapaszkodód? :)

Amúgy olvasom a fórumot, nem csak veled foglalkozom.

A példával az a probléma, hogy ahhoz, hogy ugyanakkora hasznot érj el, mint az 1-es példában sokkal nagyobb kockázatot kell vállalni a kettesben.

#501520 balacy Előzmény: #501513

:)

Azért érdekelne, hogy ki jön rá, hogy mi a hiba ebben. :)

Aktív trader ne válaszoljon, illetve aki látott már kötést.

XXL-es ügyfeleknek jó a kérdés.

De a példád jó és pontosan megfogalmaztad azt, hogy nem siránkozni kellett volna, hanem simán visszakötni, akár a xxl-eseknek, akár azoknak, akik maguk akarták eldönteni, hogy mit akarnak csinálni. Ha bíztak a trade jóságában.

#501518 balacy Előzmény: #501507

Sajnos úgy látom nem nagyon tudsz leszakadni rólam. Miután kitaláltad, hogy más csak hápog azóta már bizony rég sok érdemi hozzászólás is keletkezett mástól. Szóval nyugodtan folytasd így tovább...

#501513 rebate Előzmény: #501287

Elsősorban vito54-et kérdezném.

Volna két történetem, mi a különbség köztük?

1,

Egyik nap mikor szépen oldalazott az EU 1,44-en, át jött egy barátom ( a Sanyi) és mondta, hogy van egy tuti tippje: Longolni kell az EU-t 1.50-ig, mert neki megsúgták a NAGYOK!

Ép volt 5000$-om be is kötöttem 1Lot-tal a longot.

Telt-múlt az idő, de csak csökkent az ár, egészen 1.24-ig.

Hívtam is a Sanyit, hogy baj van mert hiába az egyenlegem 5000$ a nyitott pozíció (2000$) miatt a saját tőkém már csak 3000$ volt.

De Ő csak nyugtatott, hogy a Nagyok megmondták 1.50 lesz az EU csak napok kérdése!

És láss csodát 2 napon belül be is jött, 1.50 lett az eu, az egyenlegem 5600$ lett és realizáltam 600$-t.

2,

Egyik nap mikor szépen oldalazott az EU 1,44-en, át jött egy barátom ( a Sanyi) és mondta, hogy van egy tuti tippje: Longolni kell az EU-t 1.50-ig, mert neki megsúgták a NAGYOK!

Ép volt 5000$-om be is kötöttem 1Lot-tal a longot.

Telt-múlt az idő, de csak csökkent az ár, egészen 1.24-ig.

De Ő csak nyugtatott, hogy a Nagyok megmondták 1.50 lesz az EU csak napok kérdése!

Reggel elmentem dolgozni és mikor délután hazaértem, akkor vettem észre, hogy a gépemnél nyitva hagytam az MT4-et és valaki (ide behelyettesíthető: asszony , gyerek , macska, bróker) bezárta a nyitott Long-omat (-2000$) és egyenlegem 3000$ lett.

Gyorsan nyitottam egy új Long-ot 1 Lot-tal 1.24-en és hátradőltem, hiszen a Sanyi megmondta, hogy 1.50-en lesz az EU!

És láss csodát 2 napon belül be is jött, 1.50 lett az eu, s mivel evvel a pozícióval nyertem 2600$-t így az egyenlegem újra 5600$ lett és realizáltam 600$-t.

#501507 vito54 Előzmény: #501504

Te beszélsz a másik minősítéséről? Ugyan már! :)

Olvasd el az 1431-et még1szer, ott leírtam min indult el ez az egész, esetleg helyettesítsd a hápogást valami mással, bár akkor az utolsó kapaszkodód is elúszik. A lényeg ott van abban a kommentben, a többi csak mellébeszélés a részedről, ráadásul úgy, hogy azt se tudtad miről van szó :) Most már tudod, csak nehéz elfogadni, hogy nincs igazad. Én ezt teljesen megértem, de attól, hogy mellébeszélsz, nem is lesz.

#501504 balacy Előzmény: #501501

Nehéz, tudom, elfogadni, hogy más nem maradt mint a másik minősíttetése, folyamatosan. Tudjuk, hogy itt csak neked szabad véleményednek lenni, a másik (nem csak én) véleménye csak hápogás számodra. Ha így érzed, akkor minek kommenteled őket?

No, mindegy, forumon elfér ez is...

#501501 vito54 Előzmény: #501498

"Pff te aztán jól megértetted amit írtam. Mind1, hagyjuk sok ez neked, bocsi. "

Ugyan mutass már rá a jelzőkre ebben! Ugyanis erre írtad, de megint félrebeszélve már az utolsó 10 hsz-t emlegeted :) Sebaj, megszoktam.

Az 1455-ös hszed pedig totál mellébeszélés. Kínodban kiemelted a hápogás szót a kommentemből, mert mással már nem tudtál vitatkozni (remélem azért, mert felfogtad miről is beszélek), aztán a szokásos kliséket kezdted puffogtatni, aminek szintén semmi köze nem volt az írásomhoz.