Ez úgy működne ha az offshorre kivetnének egy durva büntetőadót.
Ez úgy működne ha az offshorre kivetnének egy durva büntetőadót.
Én arra értettem, hogy senki sem fog dolgozni, ha a munkájának eredményétől független a jövedelme, mert mohók.
De pl. ha ingyen kocsit osztogatnak, akkor is kevesen kérnének egy 1.0-s suzukit, hiába elég nekik, hanem minimum egy Lexussal mennének haza.
arról nem is beszélve (és most nem fogok utána keresni), hogy a pénzforgalom jelentős része elektronikus formában bonyolódik, a töredéke érhető el bankjegy vagy érme formájában.
Vagyis még megkerülni is nehéz lesz, mert ahhoz fizikailag pénzt kell nyomtatni...
"ezért sem működött sehol sem a kommunizmus "
de kicsiben igen. Annó - állítólag - Szovjetunióban volt egy kisérlet. Mely szerint ingyen adták a kenyeret. Az első napokban mindenki eszméletlen mennyiséget vitt haza. Pár nap után beállt a rend, csak annyit vittek amennyit megettek. Vagyis alapvető szükségleteknél még működhet is.
Viszont mondjuk egy autónál nehezen tudom elképzelni, hogy bajlódnának a javítással és nem újra cserélnék..
:DD
Tobin-adó:
Igen a rendszert így gondolta el.
Ami miatt a britek nem vezetik be: amikor ezt bevezetnék, a tőke extragyorsan áthelyezné a központjait olyan helyre, ahol nincs ilyen. A normál üzletekre kivetett 0,1% és a derivativakra 0,01% (eu-s terv 2014-re) egy normál piacot taccsra vág.
Aki ismeri a közvetlenül nem jegyzett devizák devizaátváltási gyakorlatát, már a haját tépi :)
Amúgy ha bevezetik pld. a bét-re, akkor az vicces lesz, nekem összesen 0,5% a költségem és ha erre rájön a 2*0,1% tranzakciós adó...
"Amúgy meg havi 3%-ból mégis ki akart meggazdagodni?"
belinkelem egy február 6-i bejegyzésem. Ez nem évi 36 %-al (havi 3 %) hanem évi 20 %-al lett számolva.
10 év alatt a 100.000 FT-ból 620.000 Ft lenne. Vagyis ha beraknék most valamibe 2 M Ft-ot, akkor 10 év múlva (mire a gyerekek nagyok lesznek) lenne 12 M Ft-om vagyis egy lakás ára. Ekkor eszemágában sem lenne lakáshitelt felvennem..
212 2012.02.06 18:38 Amatoregy (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Platina
persze, de ez a topik részben a forex-ről szól nem?
Bukott biztosítási ügynökökről minek irjak ide.
Csak nekem az a furcsa, hogyha évi 20 %-ot hoz, akkor hová jutok 10 év múlva...
1 100000 1,2 120000
2 120000 1,2 144000
3 144000 1,2 172800
4 172800 1,2 207360
5 207360 1,2 248832
6 248832 1,2 298598,4
7 298598,4 1,2 358318,08
8 358318,08 1,2 429981,696
9 429981,696 1,2 515978,0352
10 515978,0352 1,2 619173,6422
Látom hogy azóta mások is hasonlókat válaszoltak.
szvsz az emberbe genetikailag kódolva van a mohóság, a többre vágyás, ezért sem működött sehol sem a kommunizmus és ezért ismétlődnek folyamatosan a hasonló átverések.
Ilferronál sem akart senki sem meggazdagodni csak elhitték hogy majd kifizeti nekik valaki a kocsi törlesztőrészletét. Ott is hiába magyaráztam sokaknak, hogy egy hirdető sem fog 100 ezret adni egy autóhirdetésért főleg ha az nem a belvárosban hanem pl. két falu között megy minden nap. A mohóság és a hiszékenység akkor is erősebb volt, a józan hangokat akkor is leirigyezték és lehülyézték ahogy itt is pár hónapja.
"van nyerőd és azt még nem vetted ki"
tavaly nem utaltam haza, bent van az évi hasznom, ami után most adózom, és kicsit fájó dolog ez most :)
"- lehetőleg a nyerőd abban az időszakban keletkezett amikor magasabb volt az adó teher és akkor veszed ki amikor már alacsonyabb"
Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy ha akkori árfolyamon tudom az adót elszámolni, amikor hazautalom (akkor keletkezik a jövedelmem a beíró szerint) akkor én akkor utalok haza, ha 180 a kurzus, simán tartom a devizaszámlámon és akkor váltom át forintra, amikor pld. 240 lesz a kurzus. Magánszemély, nem üzletszerű valutaváltása nem adóköteles. Így keletkezik egy adag árfolyamnyereségem :)
Azaz nem az adókulcs változása miatt keletkezik többlet, hanem a jókor elszámolt jövedelemkor, hiszen jelenleg nem tudom szabályozni, hogy milyen kurzuson legyen elszámolva (erről egyértelműen rendelkeznek), de a kollega által felvetett szerint igen
Persze ez csak teória, mert amit a kolléga leírt, az alapból téves. (sajnos)
"Amúgy meg havi 3%-ból mégis ki akart meggazdagodni?
Itt simán kicsalták az emberek pénzét és nem a mohóság vagy a hiszékenység volt a fő probléma. "
Hát persze nem a mohóság volt az oka. Hiszen a havi 3% az évi 42%, miközben a dollárkamatok 2% körül vannak, 10 év alatt pedig 34x lehetne a pénzt. A mohóság miatt szálltak be az emberek, mert egyébként egy normál banki lekötést vagy állampapírt választanak.
Nem voltak hiszékenyek? Elhitték hogy egy hongkongi cég pont Mo-ra jön a szuper robotjával, elhitték hogy a forexen ahol a másik pénzét lehet elnyerni, amiből még lejön a kötési díj, meg lehet gazdagodni, ki lehet biztosan termelni évi 100% körüli hozamot. A QXXL-ről semmi hivatalos infó sem volt, de fórumokon sokan leírtuk hogy az egész egy csalás, volt aki még közérthetően is levezette hogy a nyitott vesztesség lesz a gond, mégis beleugrottak sokan, mégsem vették ki a pénzt.
Mire jó hogy győzköditek magatokat, hogy nem a mohoság és nem a hiszékenység volt a bukta oka? Ez csak azt eredményezi, hogy jövőre ugyanúgy beleugrottok egy hasonló ügybe, mert még a saját károtokon sem tanultok, mert bárkinek bármit elhisztek és 3%-os havi hozamot is beveszitek.
http://www.sg.hu/cikkek/89020/elkeszult_az_elso_elemi_kvantumhalozat
Megint csak utánunk kullog a nyugat: a magyaroké már sokkal korábban elkészült, sőt már össze is omlott! :)))
Kicsalni csak úgy lehet, ha elhiszik azt az emberek, hogyha elhiszik, hogy csak nyerő van és az is munka nélkül.
Az, hogy QXXL-es grafikont mutat a szervező, vagy arany grafikont, vagy a biogilisztát mutogatja, egy kutya.
A havi három százalék olyan devizában, ahol az alapkamat évi 1% alat van, a banki kamatozások sem többek évi2-3%-nál talán kicsit irreális a havi 3%. Évesíteni kell és akkor már látható, hogy bizony simán a mohóságra játszottak, úgy mint bármi más ilyen akcióban.
Lépj hátra és megérted.
Ha egy (tőke) befektetés 5 év alatt megtérül (vállalkozásokról beszélünk, ami tartósan működik) az jónak mondható.
Most itt ha beszálltál 100 Ft-al, akkor az első év végén (kamatos kamattal nem is kalkulálok) van havi 3 %-ot feltételezeve az igéret szerint 136 Ft-od.
5 év után 280 Ft-od. Mig vállalkozás esetében csak a tőkédnél vagy. Ráadásul az egyikkel foglalkozni is kell.
Hogy hamis kimutatások alapján vonták-e a sikerdijat? Hát azt ti (tagok/ügyfelek) tudjátok. Az igéretben az volt, hogy a profit x %-a az övék. Abban igazad van, hogy nem feltételeztétek, hogy ennyi lebegő veszteség van. A hasonlóság szvsz ott van, hogy tulipánhagyma (biogiliszta, stb) mind azt igérte, hogy x éven belül jóval több tőkéd lesz, mint amivel beszáltál. Hasonlóság még az is , hogy ezeknél a keletkezett terméket az újonnan beszállók (egy része) szivta fel. Itt meg a beszállók finanszírozták a lebegő veszteséget és a kiszállók tőkéjét...
Szerintem kicsalni úgy nem lehet az emberek pénzét, hogy figyelj fektess ide be, és majd elvesztem a pénzed felét. Amiért beszálltak az emberek (egyik ok), hogy az általuk ismert és másoktól hallott hozam felett volt jóval az igéret. Ha azt igérték volna, hogy éves szinten 4 %-ot hoz, akkor mindenki a 5 %-os bankbetétbe rakta volna a pénzét.
Higyjétek el sokkal másabb kintről (érts nem vagy ügyfél és nem vesztettél rajta), higgadtan olvasni és nézni a hozzászólásokat mint aki benne van.
És ez nem bántó szándék. Balacy hozzászólásának az a lényege, hogy minden időben (korban, évtizedben, stb) voltak gyors meggazdagodást igérő dolgok.
Nem értem hogy mindez hogyan jön a QuantumXXL-hez és a károsultakhoz?
A tulipánhagyma esete ugyanaz mint most az arany esete. Még a platinánál is drágább ami köztudottan értékesebb és ritkább nemesfém.
A QuantumXXL hamis kimutatások alapján sikerdíjat vontak a befektetőktől és közben szándékosan eljátszották a pénzt. Amúgy meg havi 3%-ból mégis ki akart meggazdagodni?
Itt simán kicsalták az emberek pénzét és nem a mohóság vagy a hiszékenység volt a fő probléma.
szerintem ne ingereld a többieket. Ha még azt is beirod, hogy 2 hónapja léptél be simán meg is lincselnek.
Belépés és kilépés időpontja?
+19%-on állt meg az Alfám.
de ehhez két feltételnek minimum teljesülnie kell:
- van nyerőd és azt még nem vetted ki
- lehetőleg a nyerőd abban az időszakban keletkezett amikor magasabb volt az adó teher és akkor veszed ki amikor már alacsonyabb
Különben csak halasztott adófizetésről beszélünk.
OFF
Apropó, milyen adóterhelés csökkenésre gondolsz? Mert a bevezetendő tranzakciós (banki) adó érdekes gondolatokat vethet fel. (Vesd össze az áfa fizetetés és visszaigénylés technikájával...)
- kapok fizetést bankszámlára: munkáltató az 10.000 Ft után kifizeti a banki adót
- átutalom a telefonszámlámat: kifezetem a 10.000 Ft után az adót
- a telefontársaság kifizeti a hitelét: a 10.000 Ft törlesztés után kifizeti az adót
- a bank kifizeti a telefonszámlát: a 10.000 Ft után kifzeti az adót.
Ennek a technikája még nem ismert, de ha valami hasonló lesz (lenne) akkor egy olyan adó lenne, hogy az is elképzelhető, hogy az eredeti összeg többszöröse lenne az adó, mivel a befizetett adót nem lehetne levonni sehol..
ON
bocs, de mobilról irtam.
Emlékeim szerint (már itt is linkelték) de nézd meg a trv-t az pontosan kitér a tőzsdei (forex) ügyletek elszámolására...
a mértékek aktualizálásra szorulhatnak a fogalmak nem...
http://www.hungariaertekpapir.hu/ugyfeltajekoztatas/adozasi-tanacsok/
A munkanélküli haszonszerzés és gyors meggazdagodás régi vágya az embereknek. Tulipánhagyma, és a többi ilyen után is van vevő a csodamódszerre :)
Amúgy ezek valóban jó módszerek a meggazdagodásra, mert ezekből sokan meggazdagodtak. A többi pedig önként ment oda. Kényszer és erőszak nélkül.
Látom, nem maradt más, mint a jelzők kiosztása, és a másik minősítése. Ez is egy megoldás.
Az ötlet nem új keletű, de sajnos nem járható út. :)
Mielőtt a sajtóval felkapná ezt a témát érdemes lesz elolvasni az EGÉSZ 1995. évi CXVII. törvényt, illetve konzultálni egy erre szakosodott adótanácsadóval, mert ha még jobban elterjed az a hit, hogy a forex, vagy tőzsdei ügyletek után csak akkor kell adózni, maikor visszahívod a pénzt az nagyon jó lenne az adóhivatalnak, mert simán adóeltitkolást sejthetne az legtöbb tőzsdézőnél, ami jó bevétel neki,
De ha kérdezel, akkor ne a nemzetgazdaságiakat kérdezd, hanem az APEH-et.
Ha pedig kiderülne ("volna" kategória), hogy az ötleted jó, az forex társadalom imába foglalna :)
Ha kapsz választ, megoszthatnád, mert ez évi 10-30%-ot jelentene nekünk pluszban.