Á, vége. Te is hívõ lettél.
igen, de most nem látszik, h. megéri ez a széleskör. Inkább a koncentrálás ideje van, dax mozgása tökéletes pl.
De hát nem is a magas profit, hanem a stabil növekedés lehetőségének közlése a célom. Természetesen van sokkal agresszívebb stratégiám is, csak azt nem javaslom itt fórumon, és mivel nehéz követni, felesleges lenne közölni.
Erre kevesebb energiát fordítok, mint agresszív stratégiákra, talán heti 2-3 órát
Átnéztem most mindent, hihetetlen széleskörűen kereskedsz. Hogy találsz rá mindenféle szar papírra? Mennyi időt és energiát fektetsz ebbe bele?
új e-star pakk 2540 ft-tal...hogy ez mennyire volt jó ötlet?
dax long stop: 6680, bux long target 19800, dax long bővítés 6695.
p.s: igen,a legtöbb lemaradó okkal lemaradó. Erre nagyon figyelek. Nem olyan ritka, mint fehér holló az alulértékelt lemaradó, de valóban kb. 10-15% csupán, többi okkal marad le.
nem követek semmilyen tanácsot úgy, hogy ne lennék u.azon a véleményen. Az idő nagy részében én is vezetőket veszek, itt is látható volt még Visa pozi, jó nagy ráadásul. De számomra elérkezett a piac arra a pontra, ahol a vezetők túlértékeltté váltak, és már érzelmi túlfűtöttséggel is számolva vállalhatatlan kockázatot jelentenek. Ez senkinek nem a tanácsa, hanem sok éves tapasztalat, h. nem érdemes ilyenkor ezeket venni.
Ilyenkor 3 lehetőség van: partvonal, short indexen, ill. elhanyagolt részvények vétele, akik csak azért olcsóak, mert épp nem divatosak. Én vegyesen alkalmaztam mindegyiket az utóbbi hónapokban.
A tőzsdei árakat nem szakapparátusok, hanem nagyobb mértékben mohó és félő tömegek határozzák meg véleményem szerint. Ezért érdemes figyelni az érzelmi töltetre. Mindig figyelem a nyitott short állományt és a cégek számait.
A RIMM egy tökéletes példája lehet az alulértékelt és csak félelmből túladott részvénynek. Szektortársaihoz képest 50% diszkont az árban, P/E még a jelenlegi rossz számok mellett is messze elmarad saját értékeltségéhez képest, mi több, orosz prémium kategória (6), és hatalmas a short állomány rajta. Tudjuk jól, hogy gyakran mi lesz ezekkel a short állományokkal....
Rbbj11
szvsz hires emberek befektetési tanácsai csapdájába esett. A lemaradásnak többnyire oka van. Persze megesik hogy cak észrevétlen marad a papir, de ez ritka m int a fehérholló Veszélyes önámítás lehet ha azt hisszük magunkról több infóval bírunk, ill okosabbak vagyunk a sok sok szereplőtől. Gondoljon csak bele mekkora szakaparátus dolgozik azon, évtizedes múltal, hogy kiválogatják a legígéretesebbeket.
Én is figyelgetek egy ilyesmit, persze csak érdeklődés szintjén (FTR)
Vmelyik nap figyeltem h ha eléri a 4$-t jó is lehet rövid távra, másnap megvolt a 4, most 4,4 körülre ment vissza. Pár nap.
Persze ehez 227,4ért kellene $-t venni, 2*0,45% jutalék, majd a $-t 223-on visszaváltani. KBC-vel nem nagy biznisz lenne a külföld, egy 0 körül zárt pozi is vastag buktába jöhet ki...
úgy néz ki, RIMM-mel is megszívtam. Komolyan, ilyen vacak 6 hónapot!!! Mindenhez, amihez hozzányúlok, összeomlik. Francba már.
Ez azért van, mert olyan eszközöket favorizálok, amik alulteljesítenek, mi több eddig is zuhantak, mint a kő. Ugyanis őrültségnek tartom e percben, h. a vezetőkbe belevegyen bárki több száz %-os emelkedés után. Viszont sok alulteljesítőt valóban indokolatlanul olcsónak találok, de úgy néz ki, sajnos rövid távon semmiképp nem jut erre a többség :)
hát sztem elég gynge, mert ez okt/nov.től, tehát a ytd perpill csak kb. 7%. De remélem, lesz ez idén jobb is. Most dax és bux longok nyíltak
Pepének üzenem, h. belerokkantam a bux shortok bukójába :)
Az jó nagyon, én most számoltam ki az enyémet az nem ennyire fényes eddig.
YTD (03.31-ig) +0,82%
Március: +1,8%