Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fegyverek

Re: nincs cím

#506407 hAliG Előzmény: #506400

7 lőszer megy bele, de bele lehet erőltetni 8-at is (nem szoktam soha).

Nekem még nem akadt el (kopp-kopp-kopp), mindig kitisztítom, stb. Meg szoktam olajozni a lőszereket is egy picit (fegyverolajos ronggyal megtörölgetem), meg a cső azon részét, ahová a lőszerhüvely bemegy :)

Csőre töltés után úgy lehet feszteleníteni, hogy a pisztoly be van biztosítva, a kakast hüvelykujjal hátrahúzod még jobban, majd a ravaszt meghúzod, a kakast lassan leengeded.. Nincs bizgentyű.. meg kell szokni. A bebiztosított ütőszegre nem jó elsütni és úgy feszteleníteni, mert szétcseszi a kakast :))

#506400 KawaBazsy Előzmény: #506392

Hmm.. mondjuk bizonytalan lettem, mert ha kifogy v besül a pisztoly, akkor meg a nehéz jó, h pofán baszd vele akit kell.. van rajta fesztelenítő bizgentyű?

#506392 hAliG Előzmény: #505774

Így van DA/SA!

Lehet revolverezve is elsütni, miután csőre töltöttük és fesztelenítettük.

Amikor gondolkoztam, hogy milyet vegyek, néztem P99-et is, de az túl nagy. Ez könnyű, ahogy írod is, és elég jól hordható még. Néha övtáskába teszem, amikor nagy meleg van és szükséges, úgy viszem magammal. Rövid nadrág és atléta szerelésben biztos megijednének a népek, ha ott lógna oldalt :D

Régebben próbáltam, hogy A4-es papírlapra lőttem ~1m távolságból, amit szépen kilyuggatott apró égésnyomok formájában.. szóval olyan távolságból még "kellemetlenebb" a tiszta bőrfelületre mért találat.

#505774 KawaBazsy Előzmény: #504784

Egy kérdés, ha erre jársz. Ez a P22 DA/SA? Tehát lehet feszteleníteni, majd revolverezve elsütni?

#504784 KawaBazsy Előzmény: #495963

Ránéztem erre a P22-re, s úgy látom jó választás volt, mert csak 400g. Én az enyémet pofára választottam, mert tetszett, h masszív kinézete van, s a kocsiban hordtam, csak akkor volt nálam, ha sok pénzt vittem a bankba, a parkolótól a bankig (50-100m). De majdnem a duplája a súlya (700g), s azt nyűgös hordani.. s zsebkés könnyebb. :-)

India is

#504225 nemtoom

India első ízben hajtott végre április 19-én, csütörtökön sikeres kísérletet nagy hatótávolságú rakétával, amely képes mélyen behatolni Kína területére, elérni Pekinget és Sanghajt vagy akár európai városokat is – jelentették be Újdelhiben. India ezzel azon országok „elitklubjába” sorolja be magát, amelyek atomtöltet hordozására alkalmas interkontinentális ballisztikus rakétával rendelkeznek. Ilyen rakétája eddig csak az Egyesült Államoknak, Kínának, Oroszországnak, Franciaországnak és Nagy-Britanniának volt. Az Agni-V típusú rakétával végrehajtott kísérletről élő adásban számoltak be a helyi tévécsatornák.

#495970 hAliG Előzmény: #495966

Igen, tudnak regenerálódni, de lehet maradandó is. Sajna nekem az lett, de annyira nem zavar, mondjuk érzékelhető, főleg, amikor lefekszek aludni. Amikor a jobb fülem a szabad a bal a párnába van nyomva, akkor nem hallom úgy pl. tv-t, mint amikor fordítva van a fejem...

Úgyhogy, jöhet az a paprika! :D

#495967 hAliG Előzmény: #495963

Mondjuk, amikor korongozni jártunk, akkor sem használtam mindig a fülvédőt. Valószínű az sem tett jót, hülye voltam.

Főleg, hogy az a sport IZS, amivel "recsegtettem", iszonyat hangos. (Talán ezt korábban már írtam is itt)

#495966 KawaBazsy Előzmény: #495963

Én úgy tudom, h a hallósejtek regenerálódnak, ha van rá idejük, tehát ha nem permanensen túl nagy zajban van a dolgozó.. amúgy füldugó.

#495963 hAliG Előzmény: #495959

:-)

Én már nem is tudom mikor lőttem utoljára a P22-mel.. meg azt sem tudom mikor járnak le a lőszerek, CS, paprika.. Lehet azokat is tesztelni kellene? :)))

Múlt héten voltam orvosi vizsgálaton, ahol hallásvizsgálat is volt, kiderül hogy a jobb fülemre szarabbul hallok. Kérdezték, hogy történt-e valami, és eszembe jutott, hogy 2 éve Szilveszterkor ~50db tűzijátékot lőttem fel a P22-vel, de nem volt füldugóm és a csőtoldat oldalán lévő egyik kifúvó nyílás, pont a jobb fülem irányába nézett...

Csengett is akkor a fülem 2 hétig iszonyatosan, alig akart elmúlni.

Meglett az eredménye, nem árt vigyázni.

#495959 KawaBazsy Előzmény: #495951

Van még a szederből készített házi pálinkámból, úgysem szeretem, úgyhogy azon ne múljon. :-)

#495951 hAliG Előzmény: #494174

Fél liter pálinka után lehet bevállalnám :))

Egyszer bekaptam egy ilyen paprika adag kb. 30%-át (rossz helyen álltam, nem én voltam a címzett), nem kellemes, full részegen káromkodtam egy ideig, de különösebb traumát nem okozott. Ha érintett lettem volna én is, és menni kellett volna a "telekre bozótot irtani", képes lettem volna rá :)

Re: Ötödik generáció

#495903 nemtoom Előzmény: #494872

Megkezdődött a japán ötödik generációs vadászrepülőgép prototípusának összeszerelése

Mitsubishi Heavy Industries, ATD, ATD-X Shinshin, japán ötödik generációs vadászrepülőgépe, első prototípus

Publikálva: 2012-03-30 09:17:48

ATD-X ShinShin ötödik generációs vadászrepülőgépA japán Mitsubishi Heavy Industries 2012. március 28-án megkezdte az első ötödik generációs vadászrepülőgépe, az ATD (ATD-X Shinshin) első repülési prototípusának összeszerelési munkálatait. A prototípus építése a japán védelmi minisztériummal kötött megállapodás alapján történik. A repülőgépet a lopakodó- és szuper manőverező képességhez szükséges technológiák fejlesztésére kívánják használni, amelyeket a későbbiekben japán vadászrepülőgépeken fognak alkalmazni.

Japán 2004 óta foglalkozik saját lopakodó vadászrepülőgépének fejlesztésével. Napjainkra a Mitsubishi Heavy Industries két statikus repülőgépet épített, amelyeken a gép konstrukciós kialakítását, valamint a berendezések elhelyezését dolgozták ki. Az ATD-X repülési prototípusa várhatóan 2014-ben fog levegőbe emelkedni, míg a repülőgép fejlesztése 2017-re fejeződhet be. A repülőgép „szűzfelszállása” előtt a repülőgépet gyártó cég elvégzi a repülőgép szerkezeti tesztjeit, beleértve a hajtóművek megbízhatóságát is.

Az előzetes tervek szerint a Shinshin fejlesztése során több lopakodó technológia is megvalósításra kerül; a rádióhullámokat szétszóró geometriai forma, rádióhullámokat elnyelő- és kompozit anyagok. A repülőgépet többek között Multimode Radarral (MMR), rádióelektronikai-harc és ellentevékenységi rendszerrel, valamint egyedi információs rendszerrel látják el.

Még az ATD-X tervezésének megkezdése előtt olyan információk láttak napvilágot, hogy a repülőgép fejlesztése során megvalósul az „önjavító, önellenőrző repülésvezérlés képessége” (Self Repairing Flight Control Capability – SRFCC). A rendszernek köszönhetően a fedélzeti számítógép meghatározhatja az egyes konstrukciós elemek elszenvedett sérülésének mértékét, és képes a megfelelően működő berendezések segítségével teljes mértékben helyreállítani a repülőgép irányíthatóságát.

2010-ben a japán védelmi minisztérium megkezdte a Shinshin vadászrepülőgép prototípusához megfelelő hajtóművek felkutatását. A hajtóművek teljesítménye maximál üzemmódon (utánégetés nélkül) el kell, hogy érje a 89 kN-t. A katonai vezetés kiemelt érdeklődést mutat a General Electric F404, a Snecma M88-2 és a Volvo Aero RM12 típusú hajtóművei iránt. Hajtóműtendert ezidáig nem írt ki a japán védelmi minisztérium.

JETfly Internetes Magazin

#494964 nemtoom Előzmény: #494888

Van miből.

Laikusként én úgy vélem, hogy az ember vezette repülőgépek lassan alkonyukhoz közelednek.

#494888 Scipio Előzmény: #494872

Lassan vicc a típus története... Folyamatos darabszámcsökkentés, horribilis költség - jelenleg 3-4 F-35 jönne ki az árából -, még mindig nem teljes felszereltség, valami nagyon félrement...

#494872 nemtoom Előzmény: #488808

Hadrendbe állt az első F-22-es század

Index

2012. március 28., szerda 13:41

26 évvel azután, hogy a Lockheed Martin hadiipari óriás elkezdte a tervezését, és hét évvel a hadseregben való bemutatkozása után hadrendbe állt az első teljes értékű F-22 Raptor-század az amerikai légierőnél. A 3.1-es felszerelés-frissítéssel a lopakodó vadászokra felkerültek az utolsó olyan rendszerek is, amelyek évtizedek óta alapfelszerelésnek számítanak a vadászgépeken, így a felszín alá is belátó radar, és a rugalmas, többféle bomba bevetésére is alkalmas fegyverrendszer. A jelenleg szolgálatban álló 150 Raptor felújítása 8 milliárd dollárba került, a projekt teljes költségét ez 65 milliárdra, míg az egy repülőre vetített árat 400 millióra tornászta fel.

A légierőt sok kritika éri a fejlesztési stratégiája miatt. Az F-22 története a legjobb példa arra, hogy egy gépet bevezetnek és akcióba engednek abban a pillanatban, hogy a tesztek azt mutatják, a minimum követelményeknek megfelel, és ezután évek telhetnek még el, hogy a gép elérje az eredetileg tervezett formáját és a teljes harci potenciálját. Az F-22 bemutatkozásakor a levegő-levegő fegyverrendszerei már nagyjából a helyükön voltak, de a bombázási megoldása például igencsak kezdetleges volt.

A most megkapott frissítéssel, például a nyolc műholdvezérlésű bomba bevetésének képességével az F-22 olyan dolgokat kap meg, amiket az F-15E már a kilencvenes években tudott. Sőt, a multifunkciós datalink csak 2014-ben kerül bele a gépbe, pedig a többi repülővel és a földi irányítóközponttal való elektronikus kommunikáció legmodernebb megoldása az F-16-osokban például már régóta üzemel. A legmodernebb levegő-levegő rakéta, az AIM-9X sem működik együtt még az F-22-essel.

Lejárt a paprika patron…

#494174 KawaBazsy

Lejárt a paprika patron a gázstukkeremben. Azt nem tom, h hogy próbáljam ki, h jó e még. Önként jelentkező tesztalany? ;-)