Ha átvihető önkéntesbe, az lenne csak kib.szás a tavaly átléptetett emberekkel.
Ha átvihető önkéntesbe, az lenne csak kib.szás a tavaly átléptetett emberekkel.
Nem tartom valószínűnek a vagyont oda átengedik, max a reálhozamot vsz. De ha mégis üdvözlöm a döntést.
Letisztult állapot hát az jó lenne. :)
...ha mégis lenne hiteles (fél)bennfentes letisztult(abb) álláspont, tény, írjatok. Köszi.
Értékelném. Viszont amit ebben az ügyben kutyulnak az példátlan. Hetente egymásnak ellentmondó javaslatok , hírek.
http://www.hrportal.hu/c/jar-a-kedvezmeny-a-maganpenztartagoknak-20120320.html
"Jövő héten szavaz az országgyűlés arról a Kósa Lajos nevéhez fűződő módosításról, amely lehetővé teszi a kifizetések 20 százalékának megfelelő, legfeljebb 300 ezer forintos adó-visszatérítést azok számára, akik magán-nyugdíjpénztári vagyonukat önkéntes nyugdíjpénztárba helyezik. Így kívánják ugyanazokat mentességeket, és kedvezményeket biztosítani az állami nyugdíjrendszerbe visszalépőknek, mint amiket a korábban visszalépőket megillették."
Most, mi van? A magán-nyugdíjpénztári vagyont át lehet vinni az önkéntesbe?
Újabb változás: lassan megszokhatjuk hogy a nyögdíjrszhez hetente nyúlnak hozzá---tervezz 30 évre :D
A reálhozam adómentes lesz a visszalépőknek,kérdés mennyi lesz az,hiszen eltelt 1 év kb 5% infláció,az árfolyamok pedig estek...
Az állam nem utalja át azt a pénzt amit szeretnék, de ha az OTP-től vissza szeretnék lépni ergo mentesülni a plusz befizetés alól, azért elvárják, hogy az eltelt hónapokra fizessek nekik.
Nem a legjobb hírek ezek. Sajnos tartok tőle ami pénztár megmarad mindenhol hasonló helyzet lesz. Kérdés medidg lesznek a járulékok átirányítva. Havi 5 k elég minimális tétel ahhoz az átlagos járulék összeghez képest amit idén ismét eltereltek a költségvetésbe a maradóknál is.
Ujabb hirek erkeztek. Mondhatni az elso fecske kommunikacioja, aki talpon szeretne maradni. "Korrekt", h. az atlepes hatarideje elott par nappal benyogik, h. mennyiert is lehetne maradni...
http://www.pannonianyp.hu/hirek/104
Nem lehet túl jól olvasni,de talán 25% kapott 500k és 1M között,és volt pár 1M feletti kifizetés...
Neten szvsz nagyrészt az AXA kapja a legtöbb kritikát. Ezek szerint nem véletlenül.
A jelen dokumentumban megjelenő információk, adatok, feltételek ..., azok teljességéért, pontosságáért az AXA Magánnyugdíjpénztár felelősséget nem vállal.
ez is egy szép mondat! akkor kérd meg őket, hogy jelöljenek ki valakit, aki a levelükben lévő adatok pontosságáért felelősséget vállal helyettük!!
És ilyen intézményekre bízták az emberek a nyugdíjukat! Egészen elképesztő!
A lényeg:
Önt 4437 forint illeti meg, amely tartalmazza a reálhozamot és a késedelmi kamatot.
Bízunk benne, hogy intézkedésünk megnyugtató az Ön számára.
Válaszom:
A kuxxx roxxxx texxxx .....
AXA
Magánnyugdíjpénztár
2012. február
tájékoztatás realhozamról
Tagi azonosító: xxxxx
Tisztelt xxxxx xxxxx!
Tájékoztatjuk, hogy az AXA Magánnyugdíjpénztár (a továbbiakban: Pénztár) Vagyonkezelője a volt és jelenlegi magánnyugdíjpénztári tagok számára 2011.12.28-án közel 650 millió forintot fizetett meg.
A Pénztár a Vagyonkezelő által megfizetett 650 millió forintot 280 ezer volt és jelenlegi Pénztártag részére a 2011. május 31-én fennálló egyéni számlaegyenleg alapján vagyonarányosan felosztotta. A társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszalépett tagok esetén az egyes Pénztártagokra eső összegek figyelembe vételével a reálhozam számítása ismételten megtörtént. A Pénztár az érintett, tagsági jogviszonyukat megszüntetett tagok részére további, késedelmi kamattal növelt reálhozamot fizet ki 2012. február 13-ától kezdődően.
Fentiek szerint Önt 4437 forint illeti meg, amely tartalmazza a reálhozamot és a késedelmi kamatot.
A Pénztár az Ön által tett korábbi kifizetésre vonatkozó nyilatkozat alapján a fenti összeget bankszámlaszámra történő átutalással: teljesíti.
Bízunk benne, hogy intézkedésünk megnyugtató az Ön számára.
Tisztelettel:
AXA Magánnyugdíjpénztár
További információért látogasson el a www.axa.hu weboldalra. A magánnyugdíjpénztári tagságra vonatkozó szabályok az AXA Magánnyugdíjpénztár Szervezeti és Működési Szabályzatában találhatóak. axa_logo
A jelen dokumentumban megjelenő információk, adatok, feltételek nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek, kizárólag tájékoztatásul, a figyelem felhívására szolgálnak, azok teljességéért, pontosságáért az AXA Magánnyugdíjpénztár felelősséget nem vállal.
© Copyright AXA csoport Magyarország 2012
Ez a hozam csak abban az esetben reális, ha valahogy sikerült kimaradniuk a 2008-as nagy esésből.
Én is növekedési pf-ben voltam, de egy félreértés folytán az Önkéntes Nyp. pf-et váltottam át kockázatmentesre (ebben sokkal kevesebb pénz volt) - nem a Magán Nyp. Pf-et, amikor 2008 nyarán már lehetett sejteni a közelgő nagy esést.
Ennek köszönhetően néhány százezres reálhozam helyett be kellett érnem néhány tizezressel:-(
Hm... kíváncsivá tettél ezért ennek utánanéztem, megnéztem ezt a VIT Nyp-t (remélem jóra gondoltam), és ott ez szerepel:
Hozamok magán ág
I. 2009. év
II. 10 éves átlaghozam (2000-2009)
III. 10 éves átlagos infláció
IV. Vagyonnövekedési mutató
I. II. III. IV.
Klasszikus 12,92% 7,97% 5,90% 6,71%
Kiegyensúlyozott 21,25% 8,10% 5,90% 7,52%
Növekedési 26,76% 8,35% 5,90% 7,80%
http://tagtoborzo.vitnyp.hu/miert-a-vit
Félreértés ne essen, ez messze jobb, mint a többség eredménye, DE azért még ebben is az szerepel, hogy a 10 éves átlag a 10 éves inflációt 2,07-2,45%-al tudta meghaladni reálértéken a VAGYONKEZELÉSI MÉRTÉK, ugyanakkor a tagok ebből származó egyéni gyarapodása átlagosan reálértékben mindössze 0,81%-1,9% volt.
Ebből pedig szerintem 5M körüli vagyonra vetítve 8-900k reálhozam egyszerűen nem jöhet ki, mert VAGY az történt, hogy csak nemrégiben tagok, és mégis 5M(!) körül fizettek ide (ultragazdagok), vagy nem 5M a vagyon, amiről beszélünk.
Úgyhogy kíváncsivá tettél, tudsz pontos számokat mutatni vagy csak a legendárium szerint kaptak ennyit?
A kollégáim (növekedési alap-VITNyp) 5M körüli vagyonra 8-900k reálhozamot kaptak az azért nem olyan rossz a 2008-as válsággal együtt...
Én maradtam.
Egyébként az is megérne egy misét, hogyan gazdálkodnak a magán és önkéntes pénztárak.
Kollégam édesapja az egyik legnagyobb pénztár tagja és elmondása szerint rendszeresen negativ hozamot irnak jóvá neki.
Ugyanakkor a hivatalos kommunikációban éves szinten (2000-2010) ezek a pénztárak 6-8 %-os átlag hozamról számolnak be.
(Természetesen ellenőrizni nem tudom, sem ezt, sem azt.)
Mégis a több lábon állás jobb, még ha egyik vagy másik láb kicsit üszkösödik is:-DDD