de ahogy nézem, elkezdte lefedezni bux shortjait egyedi részvényvételekkel.
de ahogy nézem, elkezdte lefedezni bux shortjait egyedi részvényvételekkel.
Mit írjak neked káromkodás helyett?, ezt ugattam neked már akkor is amikor elkezdted nyitogatni a Bux shortjaidat (még ha b@aszogatásnak is tűnt), végre leesett neked is és le is merted írni. Gratula.
autógyártók jelenlegi üteme nem lesz tartható, számos okból. Így majdhogy nem biztosra veszem, h. azoknak a rv-árait 1-3 éven belül a jelenleginél sokkal mélyebben látjuk majd
még mindig nem értem, hogy ez a beszélgetés hova vezetett :)
Nekem az a véleményem, h. emelkedni fog a magyar piac, és semmilyen cáfolatot nem adtatok erre, pedig úgy tűnt, erről szólnának a hsz-k, nem?
kétségtelen hogy majd keresnek új lufi megint ))
az autógyártókra tippelek
Majd visszatér a forgalom is a tőzsdére, most nem a nagy gazdasági bumm korszakot éli, mint a 2000 évek. Félelem, öröm, sok kisbüffencs megcsömörlött az utóbbi nagy le majd fel és újra le. Na ekkor kezdett kibontakozni a kép hogy itt akármi megtörténhet:-) szvsz sok speki azt hiszi a forexen könnyebb:-) No sokan dolgoznak is rajta hogy ezt higgye:-)
Forexes speki karikatúra? Nagyon bírnám ha látnánk egy ilyet:-)
így van, az otp likvid
hidd el sokszor 10e mennyiségbe is vannak DT pakkok
sőt van kisröfi is aki 4-5e darabokkal trédel napközben
a richter napi 100-300m forgalommal erre már 2 éve alkalmatlan
pedig régen ott is 1-2 mrd volt a napi forgalom
templeton elkezdte szórni az egis-t
nézzétek meg a csártot, lehet is látni
azt nagyon kevesen trédelik napira
Macika politikai nyomást gyakorló újságcikkekre befektetést alapozni nem biztos hogy kifizetődő:-)
az hogy a nagyobb szereplők (általában) tartják a részvényeket
de van egy bizonyos mennyiség ami ide oda cserélődik
vagy olvastál bét közleményt tul bejelentésről?
a gond akkor van ha valamelyik nagy el kezd adni, de ezt már a borkik előre tudják és azt is hogy ki áll be vásárolni.. ilyenkor van a turbulencia
persze ha valami negatív akció van, hír vagy más akkor borul minden, de a piacon megforduló pakk mennyiség az általában állandó
csak a DT fanok aktivizálódnak - kiugró forgalmak, csapkodó napi ár
gondolom azt mutatja hogy az otp népszerü a spekik között rövidre:-)
igen, azt mutatja ez a kép is, hogy felülteljesítettük a jó mutatószámokkal rendelkező lengyeleket, leköröztük az amcsi indexet és épphogy elmaradunk pár %-kal a DAX-tól. Vagyis pontosan azt támasztja alá, amit eddig írtam.
lóf---szt
az éves forgalom 90-95%-át adja sima trédpozik, illette kisebb nagyobb % hozamokra vadászók (nem csak kisröfik)
otp éves forgalma pl napi 1.5m darab átlaggal, 250 napra nézve 375m darab
teljes otp pakk megfordul 1 év alatt a piacon,
gondolod?
hát gondolkozzál ))
re akkumuláció ))
arról nem is beszélve hogy naponta sokszor mekkora giga átkötése, átvezetések vannak
DT-r nem nagyon néz éves vagy hetes képet:-)
http://s18.postimage.org/kjbkhnl6x/rnj.png
Minden mindegy a csartok ezt mutatják:-) A múlt meg nem hazudik.
tudom, h. egyre kevesebben shortolják, de ezt miért linkelted?
l. utolsó hsz-m, épp most indokoltam másik fórumtársnak.
Piacunkhoz és illikviditáshoz mérten is létezik akkumulálás, csak szerény. Elismerem, hogy sokan távol tartják magukat hazai piacunktól, de ettől még semmi sem kell essen. Ha az a kevés, aki vesz, nem remegőkezű, nyugodtan emelkedhetünk akármeddig. Nem?
Akkumuláció nekem nem a napi forgalmakban jelenik meg, hanem hosszú távon nézve a charttal együtt + olyanokban, hogy forint eszközök magasan értékeltek. Nincs sok jelentősége rövid távon, csak közép és hosszú távon: sztem megalapozzák az emelkedés további jelentős esélyét. Ennyi, nem több.
tökéletes a kép. Sztem te más időtávról beszélsz, mint amiről én. Én nem vagyok daytrader. Nézd meg, szept-jan. gyakorlatilag folyamatos akkumuláció volt. Semmi jel nincs arra, hogy ezt el akarnák adni. Az elmúlt pár évben hatalmas ralli volt, ráfér a vételekre egy kis szusszanás néhány hónapra.
Érdekes egyébként, h. ennyire máshogy látjuk, és nekem van bux shortom :)
akkor meg miért beszélsz akkumulálásról?
a forgalmak nagyrésze amúgy is DT, speki és egyébből áll össze
ritka az igazi tépés
nem nézem, a forgalom az elmúlt években 2009 előtti időkhöz képest minden rv-piacon alacsony. Jó 1.5 évbe telt, mire hozzászoktam, h. egy jó indikátoromat, a forgalmat elvesztettem, ha össz piacokat elemzek. Semmi jelentősége az időszakos forgalomemelkedéseknek sem, kis forgalommal utána új csúcsra viszik a piacokat.
De az akkumulálást főleg a kötvénypiacunkra értettem.