Nem fogsz kárt tenni benne:)
Úgy jó a metszés, ha az ember közbe egy-egy fröccsöt megiszik:D
Nem fogsz kárt tenni benne:)
Úgy jó a metszés, ha az ember közbe egy-egy fröccsöt megiszik:D
Kösz, akkor neki esem a hétvégém. Lesz, ami lesz... :-)
Hát én nem várnék, mert ha elkezd rügyesedni, akkor már nem valami hatásos a lemosó permetezés. És hát azt metszés után érdemes elvégezni. Nagyon nagy fagy kell, hogy legyen ahhoz, hogy a metszés miatt elfagyjon a fa szvsz. Ha meg bolond április lesz, akkor tök mindegy, hogy volt metszés vagy nem...
Gyümölcsfákat ilyenkor lehet már nyugodtan metszegetni? Körtét, almát kellene metszenem. Ha jön még komolyabb fagy, akkor az nem fog ártani nekik? Vagy várjak inkább?
Szőlőm nincs, nem szeretem a bort... :-)
Kösz.
még valami.
ha esetleg valaki tud jó áron smaragd tujákat, olyan 150-200 cm-es érdekelne.
neten találtam, győr mellett 1700ft/db áron, ezek 175 cm magasak kb, földlabda nélkül.
Ha esetleg valaki tudna ez ár alatt, azt megköszönném.
Köszi.
segítséget kérnék, hozzáértőktől.
Tavaly nyár vége, ősz elején, bebarnultak a smaragd tujáim, az összes.....
tönkre is mentek, ahogy kell, teljesen kiszáradtak.
nem csak nálam, a környéken még 1-2 helyen láttam ugyan ezt, ahol ilyen tuják vannak.
Most kivágnám az elszáradt fákat, és ültetnék a helyükre újakat...
sajnálom a régieket, 4 méter felettiek voltak.
A kérdésem az volna, ez valami betegség lehetett, vagy mi a szösz?
öcsémnél is kiszáradt az összes ilyen tuja...
ha az újakat elültetem, esélyes, hogy azok is megbetegednek?
ha igen, mivel permetezzem meg?
Köszönöm.
Reméljük nem lesz fagy, majd nézegesd hogy kezd-e rügyezni. Amúgy most elég hosszú ősz volt és a vesszőkbe nem hiszem, hogy maradt víz. Akkor szokott ártani a fagy, ha vizes marad a vessző. Ha meg elkezd duzzadni és úgy jön a fagy, az ellen nem tudsz csinálni semmit. Nekem mindenképpen muszáj metszeni, mert elég sok van, legalább két napom rá megy így is. Aztán lemosóval megpermetezem, rakok bele atka ellen is.
"aztán a 4 napos ünnepbe jöhet a szőlő:)) "
pont ez után érdeklődtem volna :)
nem korai még, esetleges fagyok?
Na hogy álltok a metszésekkel? Már akinek van mit. Tegnap délután egy almafát és egy őszibarackot már megmetszettem, még vissza van 4 alma, 2 őszibarack, 3 szilva, 1 kis körte, 1 sárga barack (csak igazítás lesz), aztán a 4 napos ünnepbe jöhet a szőlő:))
"Még mindig ereje teljében a Füvészkert hatalmas Viktória tündérrózsája, amely 50 kilós gyereket is képes a vízen megtartani."
http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/gigantikus-tunderrozsa-a-fuveszkertben.html
Szirmot bontott több gyümölcsfa és cserje Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A néphit szerint a szeptember végi virágok hosszú, meleg őszt sejtetnek.
"A glifozát 2001-es uniós engedélyezése óta számos, aggodalomra okot adó tudományos kutatás látott napvilágot, amelyek bizonyítják ezen anyag egészségkárosító hatását. Több tucat friss tanulmány szerint a glifozát mutagén hatású, továbbá hozzájárulhat a daganatos megbetegedések és hormonális károsodások kialakulásához. A francia Seralini professzor által vezetett kutatás kimutatta, hogy a glifozát megzavarja az embriók hormonális rendszerét, ami károsítja és elpusztítja sejtmembránt. Argentin tudósok vizsgálatai szerint pedig a gerincesek magzati fejlődésének árt ezen gyomirtó szer."
http://vegyi.blog.hu/2011/05/06/vizsgalat_nelkul_engedelyezett_karos_gyomirto
FYI.
Levágtam, csak állandóan rátekeredett a kaszára. Kell a szép gyep, ha kelendővé akarsz varázsolni egy ingatlant.. :-)
medalon. Igaz 9 napig nem történik semmi.. :D
Utána meg 9 hétig nem nő semmi...
glialka....
ezek az .org linkek nekem sohasem műkxenek
pedig mondtam neki, h muuukodj :)
Vki nem tudja véletlen hogy hívják ezt a gazt? Brutál meló kiírtani, szeretném néven szidni. :-)
Passz. De itt megmondják perceken belül. Én is szoktam ide firkálni alkalomadtán ...