Regisztráció Elfelejtett jelszó

Növények

Re: nincs cím

#489247 kerikoma Előzmény: #489239

Nem fogsz kárt tenni benne:)

Úgy jó a metszés, ha az ember közbe egy-egy fröccsöt megiszik:D

#489235 kerikoma Előzmény: #489200

Hát én nem várnék, mert ha elkezd rügyesedni, akkor már nem valami hatásos a lemosó permetezés. És hát azt metszés után érdemes elvégezni. Nagyon nagy fagy kell, hogy legyen ahhoz, hogy a metszés miatt elfagyjon a fa szvsz. Ha meg bolond április lesz, akkor tök mindegy, hogy volt metszés vagy nem...

#489200 Csusza Előzmény: #489000

Gyümölcsfákat ilyenkor lehet már nyugodtan metszegetni? Körtét, almát kellene metszenem. Ha jön még komolyabb fagy, akkor az nem fog ártani nekik? Vagy várjak inkább?

Szőlőm nincs, nem szeretem a bort... :-)

Kösz.

#489188 hosszhuszár Előzmény: #489182

még valami.

ha esetleg valaki tud jó áron smaragd tujákat, olyan 150-200 cm-es érdekelne.

neten találtam, győr mellett 1700ft/db áron, ezek 175 cm magasak kb, földlabda nélkül.

Ha esetleg valaki tudna ez ár alatt, azt megköszönném.

Köszi.

segítséget kérnék, hozzá…

#489182 hosszhuszár

segítséget kérnék, hozzáértőktől.

Tavaly nyár vége, ősz elején, bebarnultak a smaragd tujáim, az összes.....

tönkre is mentek, ahogy kell, teljesen kiszáradtak.

nem csak nálam, a környéken még 1-2 helyen láttam ugyan ezt, ahol ilyen tuják vannak.

Most kivágnám az elszáradt fákat, és ültetnék a helyükre újakat...

sajnálom a régieket, 4 méter felettiek voltak.

A kérdésem az volna, ez valami betegség lehetett, vagy mi a szösz?

öcsémnél is kiszáradt az összes ilyen tuja...

ha az újakat elültetem, esélyes, hogy azok is megbetegednek?

ha igen, mivel permetezzem meg?

Köszönöm.

#489015 kerikoma Előzmény: #489007

Reméljük nem lesz fagy, majd nézegesd hogy kezd-e rügyezni. Amúgy most elég hosszú ősz volt és a vesszőkbe nem hiszem, hogy maradt víz. Akkor szokott ártani a fagy, ha vizes marad a vessző. Ha meg elkezd duzzadni és úgy jön a fagy, az ellen nem tudsz csinálni semmit. Nekem mindenképpen muszáj metszeni, mert elég sok van, legalább két napom rá megy így is. Aztán lemosóval megpermetezem, rakok bele atka ellen is.

#489007 _pda_ Előzmény: #489000

"aztán a 4 napos ünnepbe jöhet a szőlő:)) "

pont ez után érdeklődtem volna :)

nem korai még, esetleges fagyok?

Na hogy álltok a metszés…

#489000 kerikoma

Na hogy álltok a metszésekkel? Már akinek van mit. Tegnap délután egy almafát és egy őszibarackot már megmetszettem, még vissza van 4 alma, 2 őszibarack, 3 szilva, 1 kis körte, 1 sárga barack (csak igazítás lesz), aztán a 4 napos ünnepbe jöhet a szőlő:))

#428052 Netmaster Előzmény: #428024

"A glifozát 2001-es uniós engedélyezése óta számos, aggodalomra okot adó tudományos kutatás látott napvilágot, amelyek bizonyítják ezen anyag egészségkárosító hatását. Több tucat friss tanulmány szerint a glifozát mutagén hatású, továbbá hozzájárulhat a daganatos megbetegedések és hormonális károsodások kialakulásához. A francia Seralini professzor által vezetett kutatás kimutatta, hogy a glifozát megzavarja az embriók hormonális rendszerét, ami károsítja és elpusztítja sejtmembránt. Argentin tudósok vizsgálatai szerint pedig a gerincesek magzati fejlődésének árt ezen gyomirtó szer."

http://vegyi.blog.hu/2011/05/06/vizsgalat_nelkul_engedelyezett_karos_gyomirto

FYI.

#428037 KawaBazsy Előzmény: #427644

Levágtam, csak állandóan rátekeredett a kaszára. Kell a szép gyep, ha kelendővé akarsz varázsolni egy ingatlant.. :-)

#427580 _pda_ Előzmény: #427546

ezek az .org linkek nekem sohasem műkxenek

pedig mondtam neki, h muuukodj :)