Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: E-STAR (heti) elemzés

#489212 rbbj11 Előzmény: #489187

német bankvételeid jól hoznak, ahogy vártam, főleg DB jobban hoz, mint otp

Megint öntött valaki egy…

#489202 zeeh_

Megint öntött valaki egy adaggal.

Számomra az a megdöbbentő, hogy még itt is szemmel láthatóan tömnek. Ez pedig nem jósol túl szép jövőt a következő időszakra.

Re: E-STAR (heti) elemzés

#489187 Sumerologo Előzmény: #489165

Éppen egy fél órája néztem rá a NUTEX-re, DEUTSCHEBANK-ra, COMMERZBANK-ra...

Ugyanis kib.sztam a 3200-as eszar vételeimet is. megint 0 db-om van.

Re: E-STAR (heti) elemzés

#489178 holnor Előzmény: #489169

pontosítás:

"A cégvezető a beruházások kapcsán elmondta, idén az összes infrastrukturális beruházásra vonatkozó tervet véglegesítik, 2012 végére pedig a munkálatok egy részével elkészülnek. Amióta Marosvásárhelyen az Energomur helyét átvették, mintegy 3 millió eurót fektettek be a rendszer korszerűsítésébe, 2012 végéig 13,5 millió euróra rúg majd az összeg. A Népújság kérdésére Dácz Gábor hozzátette, a téli bevételeikkel elégedettek, mintegy 95 százalékos a bevételi arány ebben az időszakban, bár elismerte, a fogyasztók fizetési hajlandósága az elmúlt hónapokban kissé csökkent.

http://www.e-nepujsag.ro/op/article/e-star-biztos%C3%ADtja-f%C5%B1t%C3%A9st"

Re: E-STAR (heti) elemzés

#489169 holnor Előzmény: #489166

technikailag elavult volt a rendszer, igen gyenge hatékonysággal működött. az elmúlt időszakban a legszükségesebb felújításokat, karbantartásokat elvégezték, de a nagy hatékonyságnövekedést, ergo profitot hozó beruházásokra nm volt pénz.

Re: E-STAR (heti) elemzés

#489166 Lxrose Előzmény: #489106

Az technikai, vagy pénzügyi okokból történt? Nekem az rémlik, hogy a szolgáltatás pénzügyi nehézségek miatt akadozott, nem technikaiak miatt, különben nem lettek volna visszacsatlakozások a váltás után. Az ócskavas nem fog jól működni csupán attól, hogy más működteti, mert nagy felújítás még nem történt ott, viszont a cég ki tudta fizetni időben a gázt pl.

Re: E-STAR (heti) elemzés

#489165 hAliG Előzmény: #489147

Komolyan azon kezdek el gondolkozni, hogy mindjárt átszállok Nutexbe!

Tavaly ~1.3mrd bevételük volt, 100m nyereség. Most úgy néz ki, hogy ~2.5mrd bevételük lesz, nyereség nem tudom mennyi.

Ki kellene számolni, hogy mennyit ér a cég :) Lehet, hogy 200Ft-ot is megér? :)

Re: E-STAR (heti) elemzés

#489147 Muskatli Előzmény: #489124

úgy tűnik, h még mindig van fa az erdőben amit vágnak ezek a rohadt favágók...

igazán elfogyhatna már.

sztetek makra adhatja?

Re: E-STAR (heti) elemzés

#489139 akpo7 Előzmény: #489126

Nem tekintettem el, csak en CF oldalrol kozelitem ezt a kerdest. En azt mondtam, h. EBITDA-t kell nezni, mert az jobban mutatja, h. tudja e fizetni a kamatokat, hiteleket. A szamviteli veszteseg egy masik kerdes, nyilvanvaloan problema lesz, ha tartosan ugy marad, foleg ha uzemi eredmeny soron (pu-i tetelek nelkul).

Ex, a FR-ban EBITDA sor van kozzeteve, persze gozom sincs, hogy helyes e. :)

Re: E-STAR (heti) elemzés

#489130 holnor Előzmény: #489106

a beruházások elmaradásakor már tudni lehetett, h ez várható, tehát nm lepett meg. csak matgab írására reflektáltam.

szvsz esélyes lehet egy romániai projekt eladása.

Re: E-STAR (heti) elemzés

#489129 rbbj11 Előzmény: #489038

emlékszel talán, csak pár hónapja mondtam, hogy majdnem az összes drága bekerrel vett részvényes el fogja adni, teljesen le fog cserélődni a topic személyi összetétele. Ez most gőzerővel történik. Azt is mondtam, h. amíg ez nem következik be, nem is lehet komoly változás a trendben. De megértelek, h. eladtad. Mondhatni, ez volt a dolog sorsa, sehogy sem lehet kikerülni, ez a természet törvénye. Ezért is írtam jóval magsabb árfolyamnál, h. többeteknek tilos lenne tőzsdén lenni, és azonnal meneküljetek, amíg még van mivel.

Re: E-STAR (heti) elemzés

#489128 Grizzly Géza Előzmény: #489124

Ja,de egyelőre több százas pakkok védik a 3k-t. Egy kis nosztalgia: Tavaly ilyentájt törtük át felfelé a 10ezret,hihetetlen,most meg rágjuk a körmünket hogy 3000-nél,2700-nál,fresh reportnál vagy utána dobjuk a "wc-papírt"... Lehet,h én maradok az utolsó szektás? Akkor viszont bejegyeztetem a hitközséget és kéretik a számlámra utalni az 1%-okat,köszi...:)

Re: E-STAR (heti) elemzés

#489126 matgab Előzmény: #489103

Bocs, de hogy lehetne eltekinteni egy olyan cég esetében a kamatfizetési képességtől, aminek arra épül az üzletpolitikiája, hogy ő finanszírozza meg a beruházásokat -olcsó hitelből- amire az önkormányzatoknak nincs pénze??

Én pont inkább ahhoz ragaszkodnék, hogy már a projektek után fizetendő kamatokat is inkább be kellene rakni az ELÁBÉ-ba ahhoz, hogy világosabb képet kapjanak a befektetők arról, hogy a cég egy-egy projektje mennyi árrés-t termel!

Tehát azt még nézhetjük rövid távon, hogy amortizáció nélkül mennyi cash-t termel, de az operatív működés megítéléséhez a kamat (és a törlesztőrészletek) fizetőképességének figyelembe vétele elengedhetetlen!

Hosszú távon meg, mivel a beruházásoknak is meg kellene térülniük, ezért a cég nyereségességének megítéléshez az amortizációt is mindenképpen figyelembe kellene vegyük! Sőt mivel az ilyen cégek szeretik az eszközök valós élettartamánál hosszabb idő alatt leírni az eszközeiket még az amortizáció nagyságát is erősen meg merném kérdőjelezni, főleg amilyen hiteles kommunikációt folytat a cég. Külön érdemes megfigyelni azt, hogy a RESZ integrálása miért járt az amortizációs költségek brutális emelkedésével?! Talán azért mert pont a RESZ-nél írják vajon helyesen mértékben az eszközöket és az EStar-ban inkább degresszíven?