Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: E-STAR (heti) elemzés

matgab Előzmény: #489103

Bocs, de hogy lehetne eltekinteni egy olyan cég esetében a kamatfizetési képességtől, aminek arra épül az üzletpolitikiája, hogy ő finanszírozza meg a beruházásokat -olcsó hitelből- amire az önkormányzatoknak nincs pénze??

Én pont inkább ahhoz ragaszkodnék, hogy már a projektek után fizetendő kamatokat is inkább be kellene rakni az ELÁBÉ-ba ahhoz, hogy világosabb képet kapjanak a befektetők arról, hogy a cég egy-egy projektje mennyi árrés-t termel!

Tehát azt még nézhetjük rövid távon, hogy amortizáció nélkül mennyi cash-t termel, de az operatív működés megítéléséhez a kamat (és a törlesztőrészletek) fizetőképességének figyelembe vétele elengedhetetlen!

Hosszú távon meg, mivel a beruházásoknak is meg kellene térülniük, ezért a cég nyereségességének megítéléshez az amortizációt is mindenképpen figyelembe kellene vegyük! Sőt mivel az ilyen cégek szeretik az eszközök valós élettartamánál hosszabb idő alatt leírni az eszközeiket még az amortizáció nagyságát is erősen meg merném kérdőjelezni, főleg amilyen hiteles kommunikációt folytat a cég. Külön érdemes megfigyelni azt, hogy a RESZ integrálása miért járt az amortizációs költségek brutális emelkedésével?! Talán azért mert pont a RESZ-nél írják vajon helyesen mértékben az eszközöket és az EStar-ban inkább degresszíven?