Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#488445 Bendeguz Előzmény: #488443

6000, de akár tőzsdén kívül is elintézhetjük! eladom neked holnap nyitóban, a különbözetet kp-ben utalod ;)

Re: nincs cím

#488443 pepe01 Előzmény: #488442

:D

Viccet félretéve szólj hol szeretnéd szórni a papírjaidat és alád állok:D

Re: nincs cím

#488442 Bendeguz Előzmény: #488441

Nem álltam le beszélgetni velük, szerintem KÁ úgyse mondta volna, hogy kezdjem el shortolni. Verekedést se akartam kezdeményezni :D

Re: nincs cím

#488440 pepe01 Előzmény: #488438

Szuper szerkesztésben írtam fél oldalt, persze nem jelent meg:(

Azért kíváncsi lennék, hogy jelen portfolio mellett meddig engedhetik esni az árat.

Várom a tippeket. Ricsi 2200-nál akar vásárolni? azt hiszem, a többiek véleményére is kíváncsi vagyok.

2000 Ft-os rv. ár esetén már alig ér 5 milliárd Ft-ot a cég.

Tehát végkövetkeztetésképpen elmondható, hogy amennyiben nem változik jelentősen a portfolio összetétele (re: gyémántok kiszervezése), akkor legalább négyessel kezdődő árfolyamot várok el a papírtól:D

Re: nincs cím

#488439 Bendeguz Előzmény: #488438

Celebspotting: most futottam össze az utcán Kassai Ákossal. Olyan szép nője van, amilyet meg se érdemel.

Re: nincs cím

#488438 pepe01 Előzmény: #488420

Miért nem érted meg, hogy nem lehet néhány év alatt világcéget építeni?

2-3 (4-5) év múlva újra olcsók lesznek a hitelek és minden kezdődik előröl.

Re: nincs cím

#488426 rbbj11 Előzmény: #488420

Alááltam valóban, de csak mérsékelt mértékben, úgy gondolom, ezért behatárolható kockázattal. Bármibe érdemes lehet velevenni, ha a hozam/kocka arány nekünk megfelelő. Számos dologba belevettem, ami hulló kés, mert szeretek olcsón vásárolni és drágán eladni. A fontos kérdés csak, hogy az ember valóban megfelelően olcsón és épp egy felívelő szakasz előtt vesz-e. Nem vagyok kizárólag value investor, és itt sokakkal ellentétben sztem megtehetem azt a luxust, h. spekizzek. Egy pár éves tőzsdés ne csináljon ilyet, hanem valóban value investor legyen. Aki most eístarba belevesz, az minden, csak nem az. Én se úgy vettem. Nagyon nem mindegy, hogy pontosan milyen okkal és milyen mértékben veszünk bele akármibe.

Topikomban megtalálod a value befektetéseket is, amikhez nem is nyúltam, mióta megvannak, semmi utánvétel, semmi target.

Optimistának nevezni meg picit költői túlzás, mert mihez képest? Tőletek sosem hallottam 10.000-nél, hogy csőd is lehet a vége. Én itt közösben és több embernek privátban is megírtam, h. bizony a csőd is vastagon benne van a pakliban. Eszerint is vettem bele. Az más kérdés, h. lényegesen nagyobb esélyt látok más verzióra.

Magyar tőzsdén is volt buy and hold, de az régesrég elmúlt. Rendszerváltáskor a kárpót jegyek, vagy később az otp, mol ilyenek voltak, nagyon könnyen meg lehetett velük 15 év alatt gazdagodni. Azóta brazil rv-piaccal. Újabban pedig oroszok, kínaiak. Régebben japán piac. Magyaron kár ilyesmit keresni, nem olyan sem a makró- sem a mikrokörnyezet. Jöhet persze váratlanul egy cég majd vmikor...de kicsi rá az esély.

Re: nincs cím

#488420 Bendeguz Előzmény: #488417

[akit nem érdekel, ne olvassa el, nem releváns a hsz]

rbbj11: a hulló kés alá álltál, tulajdonostárs lettél, tehát valószínűleg optimista vagy és látsz benne (láttál benne) 10% körüli nyerőt. Azóta 20%-ot esett, de még mindig optimista vagy. Én venném át azzal a szerepedet, ha azt írnám, hogy szerintem még mindig lufi van és jócskán túlárazott, ugyanis ez egy teljesen más cég, mint amibe én pénzt fektettem és jelen helyzetben nem látom miért emelkedne, pedig nagyon szeretném. Más vezetés, más tervek, más (rossz) kilátások. Jelenleg ez szűrődik le. A kommunikáció csapnivaló. Olyan boldog voltam 1 éve, hogy végre lesz Magyarországnak egy sikeres multicége, egy korrekt papír a béten, amivel nem kell a hullámokra figyelni, buy&hold, aztán lehet nyugodtan élni meg dolgozni, de itt az Észak-Balkáni Népköztársaságban ez hagymázas álom marad. Most nem áll másból a fórumozás részemről, hogy picsogok, meg hisztizek, tördelem az ujjaimat a sell gomb felett és rettegek. Egyik barátom épp most vett kocsit, lakást, ami tőlem legalább 2 évvel távolabbra került a saját kreténségem miatt.

Re: nincs cím

#488416 Bendeguz Előzmény: #488413

És ez így is lesz? Amire sokan számítanak, az általában nem úgy történik. Most hirtelen csak az izraeli-iráni világháború kirobbanásától kéne tartani, 1 hónapon belül megtörténhet.

Re: nincs cím

#488413 pepe01 Előzmény: #488397

Komolyan válaszolva a kérdésedre, vegyél OTP-t. Zsiday mester és Ricsi is ezt ajánlja.

Most bezsákolsz belőle 3 éven belül 100-150% + 3 évi oszti. nagyon kecsegtető.

Az itteni hangulatról ju…

#488410 Liet_

Az itteni hangulatról jutott eszembe ez a videó, hátha van aki még nem látta, a szövege is egész jó:

A részvényről rbbj korrektül leírta a dolgokat, korábban minden rózsaszínnek tűnt, most mindent feketének látnak. A tőzsdepszichológia átcsapott a másik végletbe, nem lehet biztosra venni hogy nem következik be a legrosszabb, de én is inkább felfele várnám innen, már csak az általános para miatt is.