Nagy a kuss a FB oldalukon is, az utóbbi hetek lényeges interjúit se tették ki, de még a mosónők trágárkodására se válaszolnak, ki se moderálják. Hallgatás, beleegyezés? Basszki, történjen már valami!
Nagy a kuss a FB oldalukon is, az utóbbi hetek lényeges interjúit se tették ki, de még a mosónők trágárkodására se válaszolnak, ki se moderálják. Hallgatás, beleegyezés? Basszki, történjen már valami!
Bizalom nélkül SCS nem fog varázsolni itt semmit. Ezt sikeresen eljátszotta az utóbbi hónapokban, nálam már Balázs Csabával vagy TP-vel egy lapon szerepel a neve.
sajnálom matgab, de osztom xmann első bekezdésében leírtakat. Folyamatosan csak loholsz az ár után, a legkevésbé se látom a vételed és eladásod előretekintő jellegét. A tőzsde nagyon gyakran elég ramatyul és nem előre áraz, de épp e részvény esetén (nem tudom mi az oka, talán túl jól informáltak sokan) bizony előre árazás van. A hype esetén is előre áraztak, és most is. Épp ezért én is arra számítok, h. hamarosan kezdődik ismét a jövő árazása, amiben sztem is inkább a javulásra van esély. Pánikvételek esetén vettél, pánikeladásoknál te is eladsz, gyakorlatilag biztos út a tőzsdei veszteséghez.
Nem a jelenlegi helyzet most a lényeg, minden kicsit is bennfentes ezt már tudta, és azt is, h. trék könyvelésből és varázsolni akarnak.
Gondolom, az srv-k 4000 Ft-on történő kiszórására gondolt. Így utólag még ezzel is jól járt SCS. Ha 4400 körül ezt nem játssza el, akkor minden egyes eladott darab után ma már minimum 1000 Ft-tal kevesebb zsetont kapott volna értük.
Nekem se tetszik a helyzet, továbbra is kivárás részemről, esetleg résvadászat, ha beesne 3000 alá.
joepappa, ez nem így van, de még ha így is lenne, tekintettel arra, hogy a cég EUR-ban jelent, ezért a lokális devizában denominált eszközök értékének az árfolyamváltozása is árfolyam veszteséget okozna, nem nyereséget!
Xmann:
nyilván ez a magyarázata annak, hogy eladtam, hogy így látom. Ettől még előfordulhat az ellenkezője is, csak jeleztem, hogy itt valami iszonyatosan bűzölög...
És amiket leírsz (kap tőkét meg ilyenek) azt honnan is vetted? Mert én ilyen jellegű infot sehol nem olvastam...
egy elképzelésem van: ha az eszközt euróban tartják nyilván(fingom sincs nem figyelem őket), a szerződéskori ár forint összege, és a mérleg fordulónapi forint összegének a különbözete adja ezt az árfolyam nyereséget.
OK, tehát amíg egyértelmű volt a helyzet, miszerint egy hitelpiramis tetején ücsörögsz és az napról napra értékelődött le (mivel hitelválság van) addig tartottad a papírt. Amikor beszáll két intézmény (valószínűleg megnézték mennyit érhet a cég) + leépítik a vízfejet + a főtilajdonos beletol sokszázmillió tőkét a cégbe, tehát amikor legalább esélye van annak, hogy a süllyedő hajót befoltozzák, akkor meg elmenekülsz. Nem rossz.
Ez a cég arra épült hogy hitelből finanszírozott eszközöket vásárol, ahol az eszköz hozama remélhetően magasabb mint a hitelé - ennyi a modell. Eddig az eszközök jövedelmezősége csökkent (az európai válság újabb hullámai miatt), a finanszírozásé drágult, mert a helyzet romlott. Most kap tőkét és csökkentik a költségeit és végre európában is csökkenni kezdtek a hitelköltségek. Most van végre esély fordulatra, eddig egy csúszda volt lefelé, többször leírtam itt és a folion is. Most változás van, ami nem jelenti azt hogy felmegy a részvényár, de legalább az esélyek megváltoztak. A 6 pont önámítás - megindoklod hogy miért adsz el. Ugyanígy indokoltad meg gondolom a vételt is csak fordítva.
Jó írás! Remélem, hogy mielőbb le tudod dolgozni a bukódat. Tudom, amikor benyeli az ember élete legnagyobb bukóját (mint én is tettem 1 éve a tolvajmédiával) és az minimum 7 számjegyű, akkor kicsit reménytelennek tűnik a bebukott zseton visszakeresése. Nem reménytelen, még ha hosszú ideig (évekig) is tart.
Sok sikert és remélem, mielőbb ledolgozod a buktát!
egy szabadúszó közgazdásztól remek. :) No előveszem E-star gyj-ket okulásul...
Én szektatag vagyok,engem holmi számok nem különösen érdekelnek,zombiként néztem végig a zuhanást,harmadolás után nem fogom betenni 5% banki kamatra a (maradék)pénzem. Higítottam,várom a csodát,kb ennyi. Ilyen profi befektetők mellett ez gáz vélemény,tudom,de nincs más lehetőségem sajnos. Feladtam a lottót. Ha nyerek,veszek még,hátha csődbe m1 a cég.
Jó írás!Eladtam mert esélyt sem láttam-látok arra,hogy mostanában 10k köré kerüljön az árfolyam.Kár volt belevennem nagy kár.Kíváncsi vagyok az alapok mit szolnak ehhez ami a cégnél zajlik.
szép volt!
kellene venned kis részvényeket is
de csak azért, hogy végre valaki leírja az igazságot a hívőknek ((
kedves Matgab!
nagyon komoly, összefogott iras. Legyen ez a vigasz, ha mar a tranzakcio penzugyi eredmenye nem.
Mindjart leszogezem, nincs nem volt, es vszleg nem is lesz E-star reszvenyem.
En korabbrol EETEK-et ismertem valamennyire, finanszirozni akartuk (bank). Az egy komoly, rendes ceg (volt).
Kassai-t meg az egyetemrol ismertem, nagyratoro, adando lehetosegeket kimeletlenul kihasznalo, kizarolag a sajat erdeket nezo srac volt (nem hiszem, hogy valtozott). Az, hogy tanacsados szerzodeseken keresztul vitt-e ki penzt - nem tudom, nem lepodnek meg. Az igazi kerdes az (amit Te is felteszel), hogy miert nem latta ezt a top-menedzsment.
A 6-os ponttal kapcsolatban. Nem vagyok egy konyvelo guru, de ugy latom en is, ahogy leirtad. BDO levaltasanak az olvasata teljesen realis szerintem.
Gratulalok a batorsaghoz, hogy bevallaltad a bukot.
Es kivanok sikeres kereskedest a jovore nezve.
Ezt korrekten átfogalmazva be lehet küldeni a vicchivatalba. Hozzá tudnék még venni pár pontot, amiben részletezni lehetne, mikor és miként hazudtak a közvéleménynek. Súlyos az egész.
Ha van valakinek főleg a 6-os ponttal kapcsolatban elképzelése, hogy azt hogyan is lehet így elszámolni, az ossza már meg legyen szíves!
vagy észrevétele a többi ponttal kapcsolatban...