Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

RFV

Re: Öntés

#480039 Előzmény: #480029

"A kerály pedig foglalkozik Soós-sal,erről biztosíthatlak...Hisz miért gratulált volna személyesen az Év Vállalkozója díjához különben...."

Bárkivel ugyanez tette volna,aki ezt a címet elnyeri. Egyébként általában nem kedveli a S.CS. típusú embereket. Túl karizmatikus, túl ambiciózus, és messze nem elég szervilis.

Nem jó alattvaló típus.

#480038 Arsene Lupin Előzmény: #480029

1. Kassai kártékonyságával egyetértek. De a sarki zöldséges egy hét alatt rájön, ha az alkalmazottja átveri vagy lelopja.

2. A Concorde elemzés szerintem korrekt. Az más kérdés, hogy előtte biztos kinyílott náluk a shortláda.

3. Olyan nincs az üzleti életben, hogy baráti tulajdonosi struktúra. Bármikor eljöhet a pillanat, és kiveszik a céget Soós kezéből. Matematikailag, akár a jövő héten is megtehetnék.

4. Nem tudom, hogy a kerály gratulációja protokoláris vagy érdeklődő. Az utóbbi életveszély. Megismétlődhet a Pflax, a Nemzetközi Betonútépítő és a Vegyépszer esete. Lajos pedig elmozdíthatatlan. Organizálta a székház-ügyet, a Kaya Ibrahim bulit, meggründolta Orbán papa cégét. De ez mind nuku. Szobatársa volt a kerálynak. Nagy titkok tudója lehet.

#480037 Zotya32 Előzmény: #480035

néha kezd olyan lenni a hangulat itt, mint anno a pf-en az "erősödőben".

Vannak a hívek, akik szerint jó lesz, türelem, dolgoznak a fiúk, mások meg figyelmeztetnek, hogy itt vmi nem kerek.... ezek szerint 3-4 év múlva eldől kinek volt igaza...

#480034 Gyuluska Előzmény: #480029

Sziasztok!

Egy kiegészítést tennék: A cégben meglévő kötvényállományt egyszer meg kell újítani, azt a cég nyilván nem tudja a működésből visszafizetni egy összegben. Idén, ha jól tudom kb. 1 mrd jár le év végén, gondolom ezt nem lesz gond megújítani, főleg ha addig sikerül lejjeb szorítani a költségeket.

Banki finanszírozás a lejárati struktúra miatt sokkal célszerűbb, nagyobb mozgástere van a cégenek egy 10-15 éves hitellel, mint egy 4 éves "bullet" kötvény...

Aminek kell lennie a stratégiának sztem:

1, Ki****tt kemény költségkontroll

2, Ezerrel pörögni a refinanszírozáson

Ha ezek meglennének mehetne fel... :-)

#480029 Formerplayer Előzmény: #479966

Ebben a hozzászólásodban több mindennel egyet tudok érteni. De vannak pontok, amikhez csökönyösen ragaszkodsz, és szerintem ezzel az egész gondolatsort viszed félre....

1. Meg kellene érteni, el kellene fogadni, kicsit leegyszerüsítve az üzleti modellt: ha van hitel, van növekedés, ha nincs, egyszerű cash cow a cég. Ha van hitel, akkor üstökös. Fontos megérteni, hogy az eredeti modellben--Karsai megjelenéséig-- projektfinanszírozás folyt: bank adta a pénzt, RFV beruházott, a fedezet a beruházás tulajának eszközein volt. Ha önkori nem fizet, nem a céget, hanem az iskola kazánját viszi a bank...Ha fizet, a megtakarítás jelentős része megy a cégkasszába, a maradékból törleszt a beruházott. Kockázat minimális.Tipikus win-win szitu...

Itt egy módon lehet bukni, csődbe kerülni: a marzsot eltapsolja a cégközpont. Vagy többet lop ki, mint a marzs. Más lehetőség nincs(indexált szolgáltatási díjak, inkasszó joga a cégnek az önkori számláján stbstb)

Ez volt az alapmodell, mielőtt Karsai megjelent. Na ő jött a nagy harvardi tudománnyal, és átalakult az egész modell cégfinanszírozássá: ha nem fizet az ügyfél, oldja meg a cég, de cserébe a bank a cég értékeit viszi.Ellenben nem kell minden projektet előzetesen a bankkal megvitatni, szabadon lehet szórni a pénzt..És én itt látom a komoly stratégiai hibát, hogy ezt engedték neki...

Visszatérve az érveidhez: igen, a Concorde-nak akkor lett volna érdemes nekimenni, ha biztos a finanszírozási háttér..De, hogy miért tartotta a Concorde fontosnak ezt bejelenteni, amikor addig sem és azóta sem coverolta a céget egyszer sem, annak egy oka volt:féltékenység, hogy kihagyták mind az SPO, mind a kibocsájtási sztoriból, komoly tízmillióktól elesve, s ez a legnagyobb vetélytársukhoz, az Equilorhoz került...

2. A jelenlegi tulajdonosi struktúra még mindig Soós Cs-hoz köthető, mondhatni baráti. Hisz belátták, hogy ellenségeskedés esetén maguk alatt vágnák a fát...

A kerály pedig foglalkozik Soós-sal,erről biztosíthatlak...Hisz miért gratulált volna személyesen az Év Vállalkozója díjához különben....

Lajosunk valóban egy gyenge pont. Évekkel ezelőtt üzent is.....Aztán lecsendesedett és békejobot ajánlott...Mondjuk én Soós helyében szárazon tartanám a puskaport...Bár ahogy hallom, emberünk a legutóbbi BKV-s nyomulással a legmagasabb helyen is kiverte a biztit, akerály pedig szeret párhuzamosan futtatni embereket, néha rákoppintva az éppen kiemelkedni készülő buksikra....

#480022 taresz

Valószínű legalább a borászathoz értesz, ha már a tőzsdéhez nem. Vigasztaljon, hogy én egyikhez sem.

#480020 pepe01 Előzmény: #480017

Szerintem az fontosabb, hogy a vízfej kezd eltűnni, re: évi 1m euro megtakarítás simán meglesz csak ebből.

#480017 macika Előzmény: #480016

nézd meg a darvasboxot, az még mutat emelkedésre utaló jelet

igaz nagyon agyon van gyepálva a részvény....

matgabnak még van? ezt itt a fontos kérdés )))

#480014 macika Előzmény: #480011

figyi dagi még kádár csontvázát is el lopták ))

rg 50e vételeidet tartod még?

#480011 Keg Jenő Előzmény: #480010

Hogy temethették a Cs. Pistát az "56 osok" közé amikor köztudott, hogy aktív 3/3 mas ügynök volt? Erről mi a véleménye kispénzű kollega?

#480010 macika Előzmény: #480008

nekem van a fórumon a legnagyobb.......szám ))))

lupint soha nem fogod ledumálni humeteske ))

#480008 Keg Jenő Előzmény: #480006

Tények: A bux 10k felett van és nekem van a fórumon a legnagyobb... A. Lupin nem fog tényekkel vitatkozni bnaci.