Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: kedves rádiónéző gyerekek, ...

#476424 rbbj11 Előzmény: #476422

látod, pont ezért mondom: pl. te hagyd a p.ba a tőzsdét, ha ebből kimásztál. Az első mondatod arról árulkodik ugyanis, h. a kockázatkezelés alapelveivel se vagy tisztában. És ezt nem sértésből írom, hanem ez a helyzet. Ugyanis részvénynél az alapvető kockázat, hogy BÁRMIKOR BÁRMELYIK elértéktelenedhet. És mivel mindig a worst scenario-t is figyelembe kell venni, ezért úgy kell bármibe belevenni, hogy ezt az eshetőséget nem zárod ki.

Apple-t is így kell venni és bármi mást. Ez az egész történet nem E-star specifikus.

#476423 hAliG Előzmény: #476422

És 2011.11 hóban 5500-6000 között mozgott az árfolyam.

Erről ennyit.

#476422 hAliG Előzmény: #476418

Azért ennyire nem egyszerű, ne ferdítsünk, mert 10.000Ft-nál, de még 8.000-nél sem volt szó közel sem arról, hogy akár csőd vagy fizetésképtelenség is lehetne ;)

Max. a bennfentesek tudták, hogy hányadán állnak.

Nagyközönség mikor is tudta meg a tényeket?

November vége rémlik...

#476420 susnye Előzmény: #476411

"Nem az a lényeg, hogy az ember orra alá dörgöljem, hogy na ugye megmondtam, pedig susnye is ezt provokálta ki belőlem."

provokáltam? egy szimpla kérdés volt, mégcsak hangulatjelet sem tettem bele..

#476419 rbbj11 Előzmény: #476414

hát le.rom, minek tartasz. :)

Sőt, mivel elég unszimpatikus vagy, remélem, te nem is gondolkozol el semmin és folytatod eddigi sikeres tőzsdei karriered. :)

#476418 rbbj11 Előzmény: #476395

nagyon ráfaragsz, mert ezt is leírtam, ha talán nem is ebben a topicban, de pl. privátban is leírtam, blogomon is leírtam, nem fogom magam százszor minden helyen ismételni.

Nagyon egyszerű: csőd közeli állapotot feltételezve, nulla közeli érték lehet a legalja, és a teteje az aktuális ár, ahol elkezdi a sávos vételt. Érdemes legalább 4-5 lépcsőben venni, de úgy, hogy emelkedésben történjen a vételek nagyobb része, min. 60%-a. Érdemes, ha a tőke megengedi, nem egyenlő arányokvban vásárolni.

Pl.

10.000-en kezdem venni, tehát a sávosztás 0-10.000 közt 5 részre, pakkok: 100 Ft, nál, 2500 Ft-nál, 5000-nél, 7500-nál, 10.000-nél. Ez csak logikai példa, E-starnál eleve nem 10k-ról kellett induljon az első pakk. Esésben a rá szánt tőke 40%-a elosztva a pakkvételeknél, melyeknek a számait még lehet picit igazítani fontos fibókhoz, fundamentális értékekhez stb-hez.

Emelkedésben az első nyereséges pakktól számítva a targetig húzva ujabb sáv, felbontás ismét az előzőhöz hasonlóan, vásárlás pedig felfelé egyre kisebb tőkemérettel, de összeségében 1,5x annyi pénzzel, mint esésben.

De semmi újat nem írtam, önismétlés.

#476414 vincentlauria Előzmény: #476409

A segítőszándékod kérdőjelezem továbbra is. Egy önelégült pojácának tartalak, aki mindenáron meg akar - persze utólag - dicsőülni ott, ahol nem tud.

#476411 rbbj11

persze, a többséggel ez történik, sőt, velem is történt meg sok éve.

Nem is ez a lényeg. Nem az a lényeg, hogy az ember orra alá dörgöljem, hogy na ugye megmondtam, pedig susnye is ezt provokálta ki belőlem.

A lényeg, hogy tudom, jobb, ha akárhol olvas vmi olyat az ember, ami esetleg rádöbbenti a felismerésre, hogy basszus, tényleg, mi a fenét művelek? A lényeg, hogy néhányan talán tényleg elgondolkoznak rajta, hogy ha ezzel végeztek, valóban befejezzék. Nem is te voltál a címzett, te írtad sokszor, h. abba fogod hagyni. De rajtad kívül ezt senki nem írta!!!! Ez a félelmetes, hogy még mindig azt hiszik itt a legtöbben, hogy majd ebben a papírban meg abban a papírban visszanyerik. Nem a te nyilatkozatod a szokványos, hanem az inkább, hogy egyre többen írják, mit vesznek helyette. A hsz-m talán elindít néhány embert a helyes út irányába, és meggondolja ötször, hogy vesz-e mást a kiszabadult pénzből.

#476409 rbbj11 Előzmény: #476399

ha bizonytalan az ember, akkor jobb, az is megoldás, hogy nem csinál semmit, vagyis nem vesz. És igen, nem vettem esésben 6-7000 felett, ideírtam topicba, azt is, meddig várom le, azt is, hogy miért nem vesz, azt is, mikor vettem figyelőlistára, sőt azt is, amikor emlekdésben és mennyin vettem, sőt azt is, hogy hol adtam el, és honnantól tartottam túlfűtöttnek. Bár utálom magamat ismételni, de igen, nagyjából biztos voltam zuhanáskor az 5500 elérésében.

És igen, tucatszor leírtam, hogy nem kéne 7000-en venni, mikor itt már mindenki ujjongott, hogy milyen olcsó.

#476399 susnye Előzmény: #476362

"2. A béna, aki nem sávosan vett vagy rosszul vette sávosan,és vhol a túlhúzott tartományban, 6-7000 feletti átlag bekerrel rendelkezik. Jobb, ha ez a csoport is befejezi a tőzsdét. "

Te az esésben 6-7000 felett, már tudtad, h nem érdemes venni, mert pl. 4400 környékén lehet majd tankolni.. jól értem?

#476397 Bendeguz Előzmény: #476368

hogyne volna saját topicja? csak senkit se érdekelt, úgyhogy visszaszokott ide.

#476395 hAliG Előzmény: #476362

"1. okos befektető, aki sávosan vett lefelé egy bullish részvényt, ami már túl volt húzva (látszik az abnormális mértékű felülteljesítésén, mennyire elszaladt a kutya a gazdájától), ennek semmi más dolga, mint szárazon tartani a puskapor maradékát és várni, oka nincs az aggodalomra, majd 3 év múlva, ha addig se alakul jól."

"2. A béna, aki nem sávosan vett vagy rosszul vette sávosan,és vhol a túlhúzott tartományban, 6-7000 feletti átlag bekerrel rendelkezik. Jobb, ha ez a csoport is befejezi a tőzsdét."

Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy utólag könnyű okosnak lenni!

Ha pontosan tudtad, hogy a 6000 feletti beker ár (mondjuk egy 6500-as beker) az szar lesz, hát akkor megemelem előtted a kalapomat..

Illetve, hogy hogy kellett volna elosztani a puskaport egy ~12.500 Ft-ról tartó lejtmenetben ÚGY, hogy még 4000-ren is tudj venni és még maradjon is, ha elindul felfelé, NA akkor még a s.gg.d is kinyalom! :)))

(Bár annyit dobálózok már a s.ggnyalással, hogy előbb-utóbb ráfaragok...)

#476385 rbbj11 Előzmény: #476378

kieg.

...ráadásul úgy, hogy épp a csúcson veszi az ember a túlfűtött bullish papírt, és a zuhanó kő állapotát végigüli, gyakorlatilag az egyetlen szakaszt, amikor épp masszívan és tartósan esik a részvény, vagyis bear alszakaszt produkál...

#476378 rbbj11 Előzmény: #476368

látom, fájdalmas szembenézned a ténnyekkel. De hidd el, segítségnek szánom. Jobb időben felismerni, ha vmit abba kell hagyni, mint végtelenségig fekete lyukba dobálni a megtakarításokat. Nagyon nagyon gáz bullish részvénnyel, bull piacon bebetonozott bukóban lenni. Akkor inkább egy unit-linked biztosítás, ahol legalább a többé-kevésbé biztos nullás hozam mellé kapsz egy biztosítási védelmet.

Ez az igazság, csak ezt az Istenért se mondja itt ki senki, és meguntam a kertelést.

#476368 vincentlauria Előzmény: #476362

Ne haragudj, de az az igazság, hogy arc vagy, nem kicsit.. egyre jobban pojácásodsz, sztem ne oktass senkit. Szállj egy kicsit magadba. Lupinnek van saját fanclubja, neked még nincs, ha így osztod nem is lesz, pedig szeretnéd, ahogy látom megvan a példaképed is..

#476362 rbbj11 Előzmény: #476322

pont te kritizálod Lupint, aki z egyik legnagyobb ködösítő ebben a topicban, amire legjobb példa ez a hsz-d is. Ha már DAX-ot említetted, akkkor ahhoz az adatok: 2009.jan.5 4783p, 2010.jan.4 6037p, 2011.jan.3 6948p, 2012.jan.3 6058p.

Vagyis 3 éve folyamatos bull van, éves 20%-os meneteléssel, amibe egyedül a 2011 aug-i államcsőd para rondított bele, és korrekciót hozva letörölte a 2010-es emelkedést. Bár hozzáteszem, azóta ezt 1 hónap alatt (!!!!) behozta!!

Összesített 3 év+1,5 hónap eredmény: 42%, évesen lineárisan majdnem 14%.

10 éves távon valóban sávozás van, de ki a fenét érdekel 10 éves táv????? Te talán vagy itt bárki 10 éves befektetésnek vette e-start??? Egy átlagos bull piac élethossza is jóval kevesebb 10 évnél, szóval teljes irreleváns a felvetése.

Nézzük E-start: 2009.jan.5 2100 ft, 2010.jan.5 5115 Ft, 2011.jan.5 8360 Ft, 2012.jan.5 4270 Ft.

105% összesen, lineárisan majdnem 35%.

Az viszont biztos, hogy az utolsó 14 hónapban, miközben DAX stagnált, E-star 47%-ot esett. Vagyis valóban pontosítanom kell a korábbi hsz-met: A 3 éves bull piacon E-star felülteljesített, így aki nem kereste vele magát halálra, az egész egyszerűen béna, és semmi értelme tőzsdével foglalkoznia, ha veszített e-starral.

Az utolsó egy évben, miközben a nemzetközi csak kipiheni az előző 2 év brutál bikáját, de semmiképp nem váltott medvébe, E-star medvébe váltott, és esett, mint a kő. Aki ebben a bő egy éves időszakban vett, annál két lehetőség van: 1. okos befektető, aki sávosan vett lefelé egy bullish részvényt, ami már túl volt húzva (látszik az abnormális mértékű felülteljesítésén, mennyire elszaladt a kutya a gazdájától), ennek semmi más dolga, mint szárazon tartani a puskapor maradékát és várni, oka nincs az aggodalomra, majd 3 év múlva, ha addig se alakul jól.

2. A béna, aki nem sávosan vett vagy rosszul vette sávosan,és vhol a túlhúzott tartományban, 6-7000 feletti átlag bekerrel rendelkezik. Jobb, ha ez a csoport is befejezi a tőzsdét.

Re: nincs cím

#476361 Előzmény: #476345

A papír egyszer csak majd megindul, nem drukkoláson múlik. Tán elkerülte a figyelmét, nem válaszolt a kérdésemre.