okok:) nem úgy szántam,elnézést
sok munkanélküli,tükrözi,mi is megy a világba,óriás cégek építenek le,görögökkel mi van?2 hónap még,akkor addig megcsinálják a 7000daxot:)
ingatlan piac is áll
okok:) nem úgy szántam,elnézést
sok munkanélküli,tükrözi,mi is megy a világba,óriás cégek építenek le,görögökkel mi van?2 hónap még,akkor addig megcsinálják a 7000daxot:)
ingatlan piac is áll
Sajnos nem kaptam el a longot, pozi nélkül néztem végig ezt a rallit. Szerencsére bele se shortoltam, még.
Pusztán csak próbáltam objektívan megfogalmazni, mitől is lehet az emelkedés (nem mintha nem lenne hót mindegy, miért van).
daxnak is megvolt 3.rése,új csúcs 6800kiütések,sp be jönnek 1350-1355-sek és mehetünk le egy ideig,onnan még lehet egy új csúcs 7000dax
mai nap még longról szól
bux se megy 20300hati felett,pár bróker húzgálja,meg néhány kis speki,látni ,itt már mi megy,tető közeleg
szerintem ez már a teteje lehet...vagy legalábbis itt el evickélünk a tetején picit...
OTP sem bír tovább menni, MOL se..hati se... napok óta ez megy..
ha már sok longos is észreveszi ezt hogy nem bírunk nagy emelkedés után tovább menni..eladásba fognak kezdeni..előbb utóbb...és akkor mi aratunk :D
itt amire húzták cégek gyj-je,nem?,2008-tól ez megy mindig,hozzák be a lét,azt meg bullon lehet,majd egy szinten kibasznak velük,mert hirtelen kiöntik
1929 válság előtt doszt ezt csinálták,meg ha pénzt akarnak,olcsó ,vagy bullt generálnak ennyi
se kánaán,se világ vége nincs
oh de jól meg is magyarázod a longot,grat elkaptad,de azért mesékbe nem kéne hinni
tegnap írtam ,mit várok mára
minden lufi ,kidurran a legnagyobb happybe
igen, minden adat ki lett kozmetikázva..ami meg eleve rossz arról hallgatnak, vagy a szőnyeg alá söprik...
ha társasjátékot játszanánk mi shortosok és longosokkal..akkor azt kéne mondanom hogy a longosok csalnak a játékban.
Ha jól megnézzük, max. technikai alapon jöhetne némi korrekció, amúgy semmi ok az esésre. Szuverén adósság problémák szőnyeg alá söpörve, illetve az ECB pénznyomda segítségével elnapolva, vállalati eredmények nem vagy nem elég rosszak, makrók dettó. A többség optimista a jövővel kapcsolatban, sokan még mindig a partvonalon állnak, rosszabb esetben shortolnak és értetlenül nézik az elmúlt hetek emelkedését.
Ideális terep az emelkedéshez.
Zsiday szavaival élve : mászolygunk fölfele :D
most ugyan kicsit oldalazunk..de gondolom előbb utóbb megpróbálják fölfelé meghúzni még....
hacsak USA be nem adja a derekát...bár nem úgy néz ki mint aki esni akarna
Jó lesz az másfél hétnek is:) Mivel pedig sokszor már 1-2 nappal előtte elkezdik húzni a piacot, van 1 hetünk, hogy essünk.
Az két hét múlva lesz..ne készüljünk már ennyire rá! :D
én leírtam sztem miért nem az.. a cégek hatékonysága sokat javult a válság okán.. optimalizálhatták a működésüket..alacsonyabb bérért jobb munkaerő.. szó nélkül kirughatták a puffert.. a parkett ezt árazza..már jönnek az eredmények is..
Annyiban játékelmélet, hogy nem az realizálódik, ami VAN, hanem amit a többség gondol.
Lásd válság vagy más.
Hiába VAN egy prompt árfolyamod, a várakozások, stb, mind beárazódnak. Ha sokan hisznek egy irányban, akkor önbeteljesítő lesz. Nyilván nem kell magyarázni, hogy ha mindenki vesz merre megy az árfolyam, ill. azt sem, ha minden elad, shortol akkor hova taszítják a valós céget. Ez utóbbi miatt jöttek a véresszájú short tilalmak az elmúlt időben.
De mondjuk van egy könyvértéked egy banki részvény mögött, amire azt mondod annyit ér, hisz az valós érték: ott van mögötte a fiókhálózat, az ingatlanok, egyéb forgóeszköz, stb... De mennyire valós? Ha feltőkésítik mondjuk? Vagy egy ingatlanlufi kipukkan? Láttuk, hogy bármi értéke megkérdőjelezhető, a legjobb példa talán az ingatlan az elmúlt évtizedből, mert az a legkézzelfoghatóbb, legstabilabb érték... és mégis....
De hogy tőzsdei példát hozzak: Az utóbbi évben mire kellett kereskedni? Makro adatokra vagy arra, hogy hogy reagál a piac... elég szar makrókra van emelkedés jó rég óta. És az egyetlen ok a közös hit/bizalom: a kilábalásba vetve. Ennyi elég hozzá.
Az is figyelmeztető jel hogy Otit már napok óta beadják felhúzás után,nem tud 4180 fölé keveredni jelentősen és tartósan...remélem ezt a jó szokását megtartja :D
Igazából Molly hősködik csak...bár az is mire?
Naposon Mol, Otp, Bux, hati esetében Macd lassan longzárásra figyelmeztet, ma v. holnap eldől hogy beadja e a jelet. Rsi is minden esetben a túlvettség határán, nem hinném hogy túl sok lenne már fölfelé, persze pár száz pontot még így is könnyen belekergethetnek mondjuk a hatiba, az indikátorok figyelmeztetése nem kizáró ok, de mindenesetre óvatosságra int.
Molly válság előtti magasságban...ettől magasabban csak felvásárlási lázban volt.
A mai nap nagyon fontos lesz a technikai kép alakulásában. Ha netán ma is piros gyertya lenne a végén, akkor az nagy valószínűséggel okozhatna egy középtávú korrekciót. Nap végére kiderül. Ha így alakul, biztosan shortban fejezem be a napot. (Az OTP gyengesége miatt van erre esély. Kénytelen voltam beshortolni.)