Re: nincs cím
Ibiza Előzmény: #476266sokan azt gondolják..még "szakemberek" is..de sztem nem játékelmélet..mert hiszed nem nem 0 végösszegű a tőzsde..akkor lenne igaz ha azonos zsetonszám lenne a játékban..
egy példa.. veszek otp-t 3k-ért eladom 4kért..kerestem rajta.. aki megvette eladja 4,2kért..ő is keresett.. aki megvette az tartja.. időközben kap osztalékot.. az otp növeli részvényesi értékét..hiszen ez a menedzsment dolga (SHV) ki veszített..senki.. még meg is cifrázom aki megvette 4,2k-ért gondol egyet eladja 3,9k-ért..látszólag veszít (nem számolom az osztalékot) és ezen a pénzen vesz.. 100db dobozgyár részvényt.. amin keres 20%-ot.. majd visszaveszi otpt 4k-ért..stb stb..
ez sima piac..nem vegytiszta matek.. a válsággal az egész tőzsde veszített..a részvények értékének x százaléka elillant..ez az érték senkihez nem került.. az ingatlan-boom idején pedig mindenki keresett..és a válság óta is visszakereshettél úgy is ha csak néztél mint vakegér.
És miért? mert értékel vagyonelemek (ennek értékelésére is van vagy 200módszer) vannak beszámolva a piacon és jövedelemtemelő képességek..ezeket befolyásolják a hírek..mert jön hír amibe a "szakértő" belemagyaráz dolgokat..és kivetít cégekre.
A net miatt gyors- a válságok miatt meg ideges lett a világ..
Sztem DT az halál a tőzsdén..teljesen kaszinó.. a swing hatékony lehet..de éves szint az ahol kereshetsz..de ez lényegesen unalmasabb.