Nyomhatja a dumát, a piac dönt. Nem engem kell legyűrnie, hanem a befektetőket kellene meggyőznie, hogy vegyék ki a könyvet.
Hiteltelen.
Nyomhatja a dumát, a piac dönt. Nem engem kell legyűrnie, hanem a befektetőket kellene meggyőznie, hogy vegyék ki a könyvet.
Hiteltelen.
Igaziból nem értem. Ott van a jó kis saját fórum, ahol is van egy pár feltétel nélküli rajongója, kiket a kb. 20 % -os találati arány dacára sem veszít el.
Itt van két variáció :
1. Igaza van, csődbe megy a cég, és akkor kis emberek tömegei veszítik a pénzüket.
Jön majd a kéjes öröm, hogy lám-lám , megmondtam?! Ízléstelen lenne.
2. A Cég erősödik, akkor meg a jó modor azt diktálja, hogy alázatosan elnézést kérjen az itteni " vendég szerepléséért"
Pozitív eset nincs. Akkor mi értelme?!
Mert a piac mindig helyesen áraz, ugye?...Akkor meg mi volt 12.000-es árfolyamnál?
Ennél én ismeretlenül is nagyobb szellemi teljesítményt feltételeztem rólad,Lupinné, hogy már megint csak semmitmondó jelzőkkel tudsz dobálózni....
1 "Furcsa stiklik": konkrétan mire gondolsz vagy ez is egy olyan szart léccel csapkodó mondás, aminek végén akire ráfröccsen, az már tulajdonképpen maga alá is szart?
2. Nem szavatartó...Most ő vagy a bank nem az?
Ha az én válaszom nem felel meg, nézze meg a piac válaszát.
+1 Erre én is kíváncsi vagyok.
Nem csalódtam, gyorsan megvolt a semmitmondó válasz.
Attól még, hogy rajtam keresgél fogást, a cég és vezetője továbbra is büdös. Én csak egy buta speki vagyok, de egy olyan céget, amelynek nem szavatartó a vezetője és furcsa stiklijei vannak, még felismerek.
Egyszer, csak úgy kalandvágyból, fejtsd már ki, ha valami bölcsnek tűnő ökörséget benyögsz, főleg, ha még ragaszkodsz is hozzá:
1.amatőr: Évek alatt a semmiből, harmadoló árfolyam után is milliárdos cégvagyon felett diszponál, melyet kritikus időszakban is láthatóan készpénzre tud váltani. Szívesen hallanám okfejtésed, hogy hogyan néz ki a magyar valóságban egy profi, ha ilyenek a tipikus amatőrök
2. Szerencsevadász: befektetési alapok sorakoznak, hogy tulajdonosai legyenek ennek a kaszinónak, egy "hot issue" iparágban. Szívesen hallanám tőled, milyen ezzel szemben egy konzervatív, hús vér üzletember megfontolt business-e manapság....
Örülnék, ha logikus érvek mentén, tényekre alapozva tudnánk értelmesen vitatkozni. Ha esetleg zavarnak ebben a már megnyitott otp déjtréd pozícióid, megértem, de a kedvünkért egy picit érvelhetnél egy kicsit kevésbé összetett befektetésekről is....
A DAX index története óta természetesen bull van, de mondjuk a 2011. májusi csúcsot sem érte még el.
Persze a 2009 tavaszi mélypont is messze van már, de ha a konszolidációhoz képest nézed, akkor egyelőre sávosan mozog, sőt 2000-hez képest is. És akkor felvetődik a kérdés, hogy a részvények úgy általában tényleg jobban teljesítenek hosszabb távon, vagy csak ha jó spekuláns vagy? És akkor még nem is vettük bele a kérdésbe, hogy 10 év növekedése a felpörgetett hitelezésen alapult, ami most pár évig el lesz felejtve, amíg az államok rendbe nem teszik a költségvetésüket.
Valószínűleg büdöset éreztek.
Az új könyvvizsgáló angolszász befektetők kérése volt.Lupin úr maga makacsember ,néha bölcsnek is kelll lenni!
Kérem tegye ki blogba a teljes eszmefuttatását, és onnantól bárki könnyedén megtalálja, nem kell sokadjára is leírni. Újat megint nem mondott. Megértem hogy nem jár fórumtalálkozókra.
1. Nem fogom napi tízszer beírni, hogy a cég csődbe megy. Főleg, hogy Soós-féle pakk beáldozásával nagyobb esélyt kapott az a verzió, hogy kivéreztetik a céget, és előbb-utóbb kiveszik Soós kezéből.
2. Nem szoktam fórumtalálkozókra járni.
3. Nem szoktam alázni beragadt spekiket. A cég vezetőjéről szoktam elmondani véleményemet.
4. Aki december végén azt ígéri, hogy napokon belül, aztán még mindig kuss, az számomra nem szavahihető.
5. Aki elfogad egy olyan díjat, amelynek bizottságában véletlenül egy frissen akvirált embere az egyik kulcsfigura, az számomra gyanús.
6. Az új könyvvizsgáló valószínűleg nem azt fogja feltárni, hogy a cégnél bokáig jártak idáig a likvid pénzben, csak nem vették észre. Gyakran ilyenkor kerülnek elő a könyvekben elrejtett sz*ros palacsinták. Tehát optimális esetben az fog kiderülni, hogy úgy sz*r a helyzet, ahogy várható volt. De van egy pesszimista eset is. Ha pedig Soós tudott a palacsintákról, az a baj. Ha meg nem, az is baj.
Tisztelt Lupin úr! Kérem ne hagyja magát eltántorítani, ne hagyja hogy az ellenszélben meggörbüljön a háta. Továbbra is minden nap 10-szer írja meg, hogy az E-star csődbe ment, és Soós egy szerencselovag. Minden nap látni akarom, hogy tartja a véleményét! Kérem, ne hagyja abba! Legyen a fény az éjszakában! Jöjjön el fórumtalálkozóra és élő szóban is alázzuk kicsit a sok hülye estaros majmot! Hozok pár ütleget, akár el is verhetjük őket... ha már a szép szóból nem értenek. Jó? Kérem!
"Sajnos nem tudok el menni a"Lupinné" jelenség mellett"
Dumálhat, de továbbra is tartom, hogy Soós egy amatőr szerencsevadász.
neki szóló extra rv-kibocsátással valóban visszakaphatná a pénzt, de hogy tenne-e ilyet, az már más kérdés. Ha igen is, sztem csak a cég stabilizálása és a rv. árfolyam lassú de stabil növekedése után
azt nem tudom, milyen a fórumok hangulata, de évek óta bika van, aug-ban rövid időre ugy tűnt, h. vége, de már 2011-ben kiderült, h. csak időszakos éles korrekció volt. Az aug-i komoly helyzet volt, magam nem gondoltam, hogy képes lesz ismét felülkerekedni a bika. De mindez a lényegen nem változtat: e-star döglődik egy bika piacon
Nna végigolvastam itt közel 2 hét termését...rendkívül tanulságos, de nem látok akkora pesszimizmust, mint amit privátban jeleztetek egy páran.
Volt 1-2 beszólás, amit korábbi E-Star "hívek" intéztek, jó eséllyel hozzám, nevezetesen, hogy amíg itt hónapokig a lelket tartottam a társaságban, magam már egész biztosan eladtam mindent.
Csak azt tudom ismételni, amit korábban: én 12.000-nél, 4000-nél is itt voltam, itt leszek akkor is, ha helyreállt a mostani purparlé. Nem vagyok haragtartó, de 1-2 privát címet megint ritkábban fogok használni. Akinek nem inge...
Na de a lényeg: itt valóban félrement kicsit a műsor, de hogy ezt nem láttuk előre, talán nem akkora bűn. Gondolom SCS sem engedte volna idáig fajulni a dolgokat, ha ez már akár 2-3 hónappal előre látható lett volna, s gondolom neki sem volt benne a pakliban, hogy fél év alatt 8 milliárdot csökken a tulajdonolt cégértéke, s a mostani eladással 2 milliárd ebből visszavonhatatlanul realizálásra is kerül. Mondjuk ennyibe volt neki a Kassai kaland.....
Hol csúszhatott el a műsor?Az interjú elég beszédes: az eltávozott CEO olyan cégstruktúrát épített ki, amit egy ekkora cég nem bír el. Kassai víziója már 2015-be röpítette az E-Star-t, pedig még csak most kezdtek igazán növekedni...Ezt gondolom egy ideig lehet magyarázni,meg hitegetni az eredménnyel a tulajokat, de előbb-utóbb besokallhatnak azok, akiknek tényleg a pharkával verik a csalánt...A 75.000 darab sajátrészvény eladása is ezzel lehet összefüggésben,a most kirugdalt management tagok nagyjából ennyit hívhattak volna le...
Nálam az Aegon belépése a legpozitívabb üzenet, egy volt nagytulaj újból megjelent. Tehát már akkor sem a céggel, hanem --esetleg-- az árdinamikával, vagy a belső folyamatokkal volt baja...Talán nekik innen már az áralakulás is fontosabb lesz, mint a nyári külföldi nagytulajoknak. Gondolom a "resztli" 10.000 darabok tulajdonosait is valahol az új nagytulajok holdudvarának magánbefektetői között érdemes keresni..Persze ez csak egy tipp...
Ezeknek a tételeknek a mozgására érdemes lesz figyelni, mert az Aegon ritkán vesz nagyon hosszú évekre előre. Tartok tőle, ha egy éven belül duplázódnánk, ők újra az eladói oldalon lesznek...De azért a mai körülmények között 1 milliárd Ft-ot tisztán a magyar piacról bevonnia egy ekkora cégnek még akkor sem kis teljesítmény, ha ezt egy páran kifacsarásnak élik meg...
Sajnos nem tudok el menni a"Lupinné" jelenség mellett: elképesztő, hogy ez az ember milyen komplexusokkal küzd. Továbbra sem tud szabadulni a Soós fóbiától, de ennek okát igazából meg sem tudja magyarázni."amatőr szerencselovag"..Csak egyszer indokolná már meg, mit miért mond... Csőd, de aztán a csődből menekülés egy olyan megoldással, ahol a kisbefektetők meg lesznek szivatva ergo áresés következik. De akkor nem szenzációs Soós, hogy 1 milliárdért lőcsölt megmaradt magyar alapokra áresésre ítélt papirokat? Már a látszatra sem figyel, szellemileg borzasztóan igénytelen ez az ember..Persze nehéz is váltani a zótépé déjtréd-ről, valami olyanra, ami nem feltétlenül nyereséges rögtön, de legalább 2 logikai elemet egymásutánba kell illeszteni.
Nem Tőled olvastam, csak a kifejezést ragadtam meg :)
Az egészet arra értem, hogy mindenki medvepiacozott még nemrég, meg hogy az esés korrekciója van, aztán hirtelen jött a megvilágosodás és a PF is már bullpiacozik..