Re: nincs cím
Formerplayer Előzmény: #476239Nna végigolvastam itt közel 2 hét termését...rendkívül tanulságos, de nem látok akkora pesszimizmust, mint amit privátban jeleztetek egy páran.
Volt 1-2 beszólás, amit korábbi E-Star "hívek" intéztek, jó eséllyel hozzám, nevezetesen, hogy amíg itt hónapokig a lelket tartottam a társaságban, magam már egész biztosan eladtam mindent.
Csak azt tudom ismételni, amit korábban: én 12.000-nél, 4000-nél is itt voltam, itt leszek akkor is, ha helyreállt a mostani purparlé. Nem vagyok haragtartó, de 1-2 privát címet megint ritkábban fogok használni. Akinek nem inge...
Na de a lényeg: itt valóban félrement kicsit a műsor, de hogy ezt nem láttuk előre, talán nem akkora bűn. Gondolom SCS sem engedte volna idáig fajulni a dolgokat, ha ez már akár 2-3 hónappal előre látható lett volna, s gondolom neki sem volt benne a pakliban, hogy fél év alatt 8 milliárdot csökken a tulajdonolt cégértéke, s a mostani eladással 2 milliárd ebből visszavonhatatlanul realizálásra is kerül. Mondjuk ennyibe volt neki a Kassai kaland.....
Hol csúszhatott el a műsor?Az interjú elég beszédes: az eltávozott CEO olyan cégstruktúrát épített ki, amit egy ekkora cég nem bír el. Kassai víziója már 2015-be röpítette az E-Star-t, pedig még csak most kezdtek igazán növekedni...Ezt gondolom egy ideig lehet magyarázni,meg hitegetni az eredménnyel a tulajokat, de előbb-utóbb besokallhatnak azok, akiknek tényleg a pharkával verik a csalánt...A 75.000 darab sajátrészvény eladása is ezzel lehet összefüggésben,a most kirugdalt management tagok nagyjából ennyit hívhattak volna le...
Nálam az Aegon belépése a legpozitívabb üzenet, egy volt nagytulaj újból megjelent. Tehát már akkor sem a céggel, hanem --esetleg-- az árdinamikával, vagy a belső folyamatokkal volt baja...Talán nekik innen már az áralakulás is fontosabb lesz, mint a nyári külföldi nagytulajoknak. Gondolom a "resztli" 10.000 darabok tulajdonosait is valahol az új nagytulajok holdudvarának magánbefektetői között érdemes keresni..Persze ez csak egy tipp...
Ezeknek a tételeknek a mozgására érdemes lesz figyelni, mert az Aegon ritkán vesz nagyon hosszú évekre előre. Tartok tőle, ha egy éven belül duplázódnánk, ők újra az eladói oldalon lesznek...De azért a mai körülmények között 1 milliárd Ft-ot tisztán a magyar piacról bevonnia egy ekkora cégnek még akkor sem kis teljesítmény, ha ezt egy páran kifacsarásnak élik meg...
Sajnos nem tudok el menni a"Lupinné" jelenség mellett: elképesztő, hogy ez az ember milyen komplexusokkal küzd. Továbbra sem tud szabadulni a Soós fóbiától, de ennek okát igazából meg sem tudja magyarázni."amatőr szerencselovag"..Csak egyszer indokolná már meg, mit miért mond... Csőd, de aztán a csődből menekülés egy olyan megoldással, ahol a kisbefektetők meg lesznek szivatva ergo áresés következik. De akkor nem szenzációs Soós, hogy 1 milliárdért lőcsölt megmaradt magyar alapokra áresésre ítélt papirokat? Már a látszatra sem figyel, szellemileg borzasztóan igénytelen ez az ember..Persze nehéz is váltani a zótépé déjtréd-ről, valami olyanra, ami nem feltétlenül nyereséges rögtön, de legalább 2 logikai elemet egymásutánba kell illeszteni.