kényelmes életed lesz egy darabig. Aegon hol szállt ki ebből?
kényelmes életed lesz egy darabig. Aegon hol szállt ki ebből?
Majd meglátjuk.. 10knál elgondolkozok majd, hogy talán kiszállok :)
Rivotril kolléga!
Tudod, most eléggé kétesélyes a dolog...
Felhúzások, öntések, ideges kereskedés várható az első komolyabb hírig (ha lesz ilyen).
De tételezzünk fel egy pozitív scenáriót a nagy volatilitást követően. Lassú (masszív) emelkedés esetén nagyon sok embernek lenne savanyú a szőlő. Vagy azért, mert eladta. Vagy azért, mert le fog maradni róla. Vagy azért, mert nincs elég tőkéje, hogy újra beszálljon.
Mondjuk ezt a véleményemet is erősíti az AEGON-os igazgató kommentárja:
Loncsák szerint a társaság likviditási problémái a most bejelentett tranzakciónak köszönhetően megoldódnak, és később ilyen jellegű problémák várhatóan akkor sem merülnek fel, ha az OTP-s hitelt szélsőséges esetben mégsem tudná megszerezni a cég. A magyar és lengyel operációt erősnek tartják, az új menedzsment pedig képes lesz a helyes irányba állítani a vállalatot.
Tehát ezt az OTP-s hitelt sztem biztosra lehet venni, de számomra egyre valószínűbb hogy az OTP komoly feltételek elé állította a management-et.
Reméljük legalább kb. 4-4500 forintnál leszünk legrosszabb esetben is. Világos hogy a befalapok is csinálhatnak rossz vásárt, meg hogy csinálnak is, de talán az OTP és az AEGON több belső infoval bír és ennek tudatában hozták meg a jó döntésüket. Személy szerint azt gondolom hogy az OTP hitel előfeltétele a részesedés "átadása" volt, de ez csak egy személyes megérzés. Amitől viszont kiráz a hideg, az Soós úr következő mondata:
"Az EETEK akvizíció és a beruházási kiadások miatti többlet költségek mellett voltak olyan tételek is, amik egyszerűen kifolytak a cégből. "
Kifolytak? Mi az hogy kifolytak???
no ez már deja vu...
Az a jó, ha minél kevesebben hisznek benne, mert úgy lehet majd újra húzni felfelé :)
aminek ugyebár semmilyen jelentősége nincs, és belőle semmilyen következtetést nem érdemes levonni. Pontosan.
Ezt nem is mondta senki, csak, hogy az előző tranzakció sikeres volt.
arra céloztam, hogy otp-nek se csak nyerő vásárlásai vannak. :) Azért szívesen. Mások nevében is szívesen, én is királyi többes számban értem.
Meg valószínű még sok mindenből, és lehet, hogy olyan is volt köztük amin nem volt vastag bukó. Azért köszönjük.
Szerintem elkezdődött a cég lassú halála. Az OTP hitel nem jött össze. Ki fogják véreztetni a céget. Az azonnali csődöt elkerülték, de egyre nagyobb pakkok kerülnek pénzügyi befektetők kezébe, akik előbb-utóbb átveszik a hatalmat, eladják a maradványokat egy szakmai befektetőnek, aki szétdarabolja és reorganizálja a céget, és szép haszonnal továbbadja a részeket.
A kisbüfik nem biztos, hogy jól járnak.
nem csak abból.. :)
jelzem, h. az otp anno mol-ból is bezsákolt, ami mai napig vastag bukóban van
Tulajdonképpen a cég is a kis lépések beruházási stratégiáját tervezi (50 000 000 Ft-tól kezdve) néhány % profitért...
.
A büfik is átmennek 1 -2 %-ozni másba....bár ezt itt is meg lehet majd tenni.
Jelzem, az OTP 2750-en is bezsákolt anno. Most sem fog rosszul járni. Meglesz a kölcsön is...
Az AEGON-nak meg van mit javítani befektetései jövedelmezőségén.
.
Egy biztos 10, 15, 20 000 nem mostanában lesz.
A triplázást, duplázást el lehet felejteni az idén.
6000-ig felmehet (8000-ig is talán). De ezeken a szinteken (ha eléri) óriási dobálások várhatók. De lehet, hogy már korábban ki fognak sokan szállni. Megpróbálják más papírokon behozni az itteni bukót.