Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#474378 Sumerologo

Rivotril kolléga!

Tudod, most eléggé kétesélyes a dolog...

Felhúzások, öntések, ideges kereskedés várható az első komolyabb hírig (ha lesz ilyen).

De tételezzünk fel egy pozitív scenáriót a nagy volatilitást követően. Lassú (masszív) emelkedés esetén nagyon sok embernek lenne savanyú a szőlő. Vagy azért, mert eladta. Vagy azért, mert le fog maradni róla. Vagy azért, mert nincs elég tőkéje, hogy újra beszálljon.

Re: Lassú halál

#474377 Janicroft Előzmény: #474375

Mondjuk ezt a véleményemet is erősíti az AEGON-os igazgató kommentárja:

Loncsák szerint a társaság likviditási problémái a most bejelentett tranzakciónak köszönhetően megoldódnak, és később ilyen jellegű problémák várhatóan akkor sem merülnek fel, ha az OTP-s hitelt szélsőséges esetben mégsem tudná megszerezni a cég. A magyar és lengyel operációt erősnek tartják, az új menedzsment pedig képes lesz a helyes irányba állítani a vállalatot.

Tehát ezt az OTP-s hitelt sztem biztosra lehet venni, de számomra egyre valószínűbb hogy az OTP komoly feltételek elé állította a management-et.

Re: Lassú halál

#474375 Janicroft Előzmény: #474356

Reméljük legalább kb. 4-4500 forintnál leszünk legrosszabb esetben is. Világos hogy a befalapok is csinálhatnak rossz vásárt, meg hogy csinálnak is, de talán az OTP és az AEGON több belső infoval bír és ennek tudatában hozták meg a jó döntésüket. Személy szerint azt gondolom hogy az OTP hitel előfeltétele a részesedés "átadása" volt, de ez csak egy személyes megérzés. Amitől viszont kiráz a hideg, az Soós úr következő mondata:

"Az EETEK akvizíció és a beruházási kiadások miatti többlet költségek mellett voltak olyan tételek is, amik egyszerűen kifolytak a cégből. "

Kifolytak? Mi az hogy kifolytak???

#474372 hAliG

Az a jó, ha minél kevesebben hisznek benne, mert úgy lehet majd újra húzni felfelé :)

#474368 rbbj11 Előzmény: #474362

aminek ugyebár semmilyen jelentősége nincs, és belőle semmilyen következtetést nem érdemes levonni. Pontosan.

#474361 rbbj11 Előzmény: #474358

arra céloztam, hogy otp-nek se csak nyerő vásárlásai vannak. :) Azért szívesen. Mások nevében is szívesen, én is királyi többes számban értem.

#474358 panpeter Előzmény: #474351

Meg valószínű még sok mindenből, és lehet, hogy olyan is volt köztük amin nem volt vastag bukó. Azért köszönjük.

Lassú halál

#474356 Arsene Lupin

Szerintem elkezdődött a cég lassú halála. Az OTP hitel nem jött össze. Ki fogják véreztetni a céget. Az azonnali csődöt elkerülték, de egyre nagyobb pakkok kerülnek pénzügyi befektetők kezébe, akik előbb-utóbb átveszik a hatalmat, eladják a maradványokat egy szakmai befektetőnek, aki szétdarabolja és reorganizálja a céget, és szép haszonnal továbbadja a részeket.

A kisbüfik nem biztos, hogy jól járnak.

#474350 Sumerologo Előzmény: #474348

Tulajdonképpen a cég is a kis lépések beruházási stratégiáját tervezi (50 000 000 Ft-tól kezdve) néhány % profitért...

.

A büfik is átmennek 1 -2 %-ozni másba....bár ezt itt is meg lehet majd tenni.

#474348 Sumerologo Előzmény: #474315

Jelzem, az OTP 2750-en is bezsákolt anno. Most sem fog rosszul járni. Meglesz a kölcsön is...

Az AEGON-nak meg van mit javítani befektetései jövedelmezőségén.

.

Egy biztos 10, 15, 20 000 nem mostanában lesz.

A triplázást, duplázást el lehet felejteni az idén.

6000-ig felmehet (8000-ig is talán). De ezeken a szinteken (ha eléri) óriási dobálások várhatók. De lehet, hogy már korábban ki fognak sokan szállni. Megpróbálják más papírokon behozni az itteni bukót.

#474346 Bendeguz Előzmény: #474338

SCS a 10% részvényért kapott zseton 90%-át adja a cégnek, 100 millából meg remélem ismét részvényt vesz :)