Szerintem mennek tovább felfele. Valahol azt olvastam, hogy egy-két hónapnyi recessziós adat után jó adatok várhatók a németeknél. A kérdés persze a többiek palacsintája. Én nem shortolnám a DAX-ot.
Szerintem mennek tovább felfele. Valahol azt olvastam, hogy egy-két hónapnyi recessziós adat után jó adatok várhatók a németeknél. A kérdés persze a többiek palacsintája. Én nem shortolnám a DAX-ot.
Amíg van porcukor addig elviselhető :)
Beszéljünk már a DAX-ról is egy kicsit... Lupin úr, Ön szerint meddig rángathatják még fel a német indexet, mikor a sz@ros palacsinták bűze már-már elviselhetetlen?
Érdekes írás. Az is érdekes, hogy Lupin úr kapásból nem tagadta le a szerzőségét. Annak, hogy ő írta volna, szerintem két dolog mond ellent, az egyik, hogy nem szokott helyesírási hibákat véteni, a másik a "nálam senki nem utálja jobban a kerályt" attitűd.
Félre ne értse ,nem kötözködni akartam . Ezt az írást email- ban kaptam , egy soha sehol nem hallott marginális csoporttól. Ráadásul a spam-ek közt lapult e gyöngyszem. :) Elnézését kérem ha megdolgoztattam volna az írás eredetének kinyomozásával., nem volt célom a topik visszapörgetése ebben a témában. Csupán azt tartottam érdekesnek hogy a levélben ,és ön által napjában többször leírt elméletekben sok hasonlóságot vélek felfedezni a „királlyal” kapcsolatban.
Hasznosabb lenne, ha pontosan megadná a hozzászólás paramétereit, mert nem találom a 2011.12.30, 17:38 időpontú hozzászólást. Ebben a topicban nincs ilyen. A hozzászólásnak is van egy web-címe. Ne várja el el, hogy egy grafomán pasi minden beírására emlékezzen.
Nem Ön volt véletlenül Schmitt Pali tanácsadója a "hogyan hivatkozzunk" témában?
MO-t senki sem támadja, az idétlen hazug, demokráciát szétverő törvénykezést és annak létrehozóit támadják, itthon és külföldön egyaránt.
És jogosan, mert ahol ennyire leépítik és családi vállalkozásba adják a fékeket, ellensúlyokat ott mexűnik a demokrácia: áldemokrácia jön létre.
.
Az, hogy MO-t támadják demagóg duma, azért mondják és sulykolják fideszék, hogy magukról elterelve a figyelmet és sokan félreértelmezve úgy vegye: a hazáját támadják, amit sokan be is vesznek.
.
A szocik és a koala egy impotens degenerált banda volt a fidesz egy aljas maffaiózó társaság fidesz Zrt Simicsk a vezetéssel, OV vezérrel és 2/3-os parlamenti felhatalmazással végrehajtva.
Szocik nokiás dobozzal loptak, fidesz talicskával tolja a pénzt a kamionhoz aminek a végcélja a fidesz haveri kör címe.
.
Az ország gazdaságilag absz lejtőre tették és gyorsuló tempóban száguldunk a szakadék felé az elhibázott unortodox gazdpollal.
.
A lakósság nagyrésze lexarná mit csinál a fidesz, ha jobban élhetne, de ezek a jól élőket megtámogatták a szegényebbek kárára, nos a szolidaritás áthágása sokakban undort és visszatetszést kelt ami csak növekszik.
.
Van még sok egyéb de elég most ennyi.
Yrgg!!
A támadásnak első számú célpontja Orbán Viktor, akit lehet szeretni és lehet
utálni, de egy biztos, hogy azért támadják, mert olyan lépéseket tesz,
ami a világ háttérhatalmasságainak nem tetszik, és nem szeretnék, hogy
a magyar példa precedens értékűvé váljon. 2011.12.30, 17:38 (!)
Ha már lovunk nem lehet, legalább a saját szamarunkat becsüljük meg! (TA)
A globális pénzhatalom Orbán Viktorra megadta a kilövési engedélyt. A hazai balliberális politikai "erők" vették az adást, és nekiestek Orbánnak. Utcára fuvarozták maradék híveiket, abban a reményben, hogy ők is tudnak 2006 őszét produkálni. Nem sikerült nekik!
Nos, játsszunk el a gondolattal, mi lenne, ha sikerülne nekik? De mielőtt
belemélyednék, talán tisztázni kellene, hogy mit is jelenthet Orbán bukása,
mit érthetünk alatta, és mire számíthatunk, ha mégis bekövetkezne.
1. Orbán Viktor maga mond le
Ez Orbán politikusi karrierjének végét jelentené, ami személyiségét ismerve csak akkor jöhet szóba, ha olyannal zsarolják meg, ami családja vagy az ország vesztét jelentené, de az is biztos, hogy végso›kig küzdene a talpon maradásért. Amennyiben mégis erre a lépésre kényszerülne Orbán Viktor, nem mindegy, hogy a lemondása milyen formában történik meg, és mit hoz maga után. Amennyiben új
választásokat hozna, az a Fidesz szempontjából - főleg a kétharmad tükrében - olyan morális bukást jelentene, ami a választóik elárulásával lenne egyenlő, és aligha lennének képesek még egyszer a mostanihoz hasonló eredményt elérni. Ebben az esetben a legsúlyosabb veszteség az országot érné, mivel az ellenzék pártjai közül egyik sem volna alkalmas az ország vezetésére.Az MSZP a nyolc éves uralmával elvesztette hitelét, a Demokratikus Koalíciót Gyurcsány személye teszi alkalmatlanná, az LMP szülo›atyja,az SZDSZ, már kipontozódott és kevésbé valószínű, hogy ifjú
csemetéje kellő támogatást kapna egy közeli választás során. A Jobbik a maga nemzeti radikalizmusával akár kormányzati erővé is válhatna, ha nem stigmatizálták
volna rasszista (értsd: fasiszta) párttá, s ha képes lett volna a nemzeti szakértelmiséget maga mögé állítani, illetve ha ki tudna állítani egy karizmatikus miniszterelnök jelöltet, mert ugye ez Vona Gáborról nem mondható el. Itt jegyzem meg, hogy a magyar politikai "elit" rögeszmésen ragaszkodik ahhoz, hogy
csak a pártelnök lehet miniszterelnök, holott a két feladat különbözo› emberi és szakmai követelményeket igényel.
. A másik leheto›ség egy új, úgymond szakérto›i kormány felállítása, ami Orbán bukása mellett egyértelműen
a Fidesz-KDNP bukását is jelentené. Egy "szakérto›i kormány" felállítása azt jelentené, hogy az EU és a mögötte álló pénzhatalom jelölné ki a miniszterelnök személyét ami a magyar szuverenitás végso› bukásához
vezetne. EZT semmiképp sem akarhatja egyetlen magyartudatú, hazáját szereto› honfitársunk sem.
2. Orbán Viktort konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal maga a Fidesz váltaná le.
Az elso› kérdés, ki lenne az, aki hajlandó lenne átvenné helyét. Pokorny?
Az ég óvjon ettől, a Kósa annál jobb politikus, mint hogy ilyen hazárdjátékba belemenjen.
Kövér nem az a karizmatikus alkat, akit a tagság elfogadna erre a szerepre.
A KDNP meg presztízs okokból nem adhat miniszterelnököt.
Ennél sokkal komolyabb érv szól Orbán ilyen módon történő leváltása ellen, mégpedig az, hogy a szövetség széthullana, és maga a Fidesz sem kerülné el a szétszakadást. Véleményem szerint Orbán bukását aligha okozhatja a páton belüli bizalomvesztés. Tegyük világossá: Orbán bukása a Fidesz bukását is jelenti!
3. Orbánt puccsal távolítanák el. Minden jel arra mutat, hogy az MSZP-nek, az LMP-nek, és Gyurcsánynak ez a szándéka.
Egy ilyen lépés katonai puccsal nem valósítható meg, mert nincs katonaságunk. Ezért csak a polgári forradalom jöhet számításba, ami feltételez egy legalább 5-10 000 fo›s szervező gárdát és párszázezer aktív támogatót országosan, és egy olyan karizmatikus és hiteles vezetőt, akit a hallgatag többség is elfogad. Én ilyen személyt a balliberális oldalon nem látok, no meg ennyi aktivistát sem. Mindennek hiánya nem jelenti azt, hogy a balliberális oldal ne kezdene hasonló jellegű akciókat, mivel a liberális sajtó természete szerint a kettős mércét alkalmazva felturbózza a számára kedves eseményeket. Egy ilyen eseménysorozat akár polgárháborús állapotokat is előidézhet, amit már a liberális ero›k sajtókomiszárjai már előre vizionáltak is. A balliberális, kozmopolita erők megfelelő provokátorok bevetésével elo›idézhetnek olyan eseménysorozatokat, amelyet polgárháborús helyzetnek mino›síthet az EU, és a "demokrácia és a polgári lakosság védelmében" behívhatja a efenntartó"alakulatát. Nos, ez volna az a helyzet, amikor újabb '56 alakulna ki Magyarországon. Ebben az esetben valóban kialakulna egy polgárháború, aminek kimenetele aligha jósolható meg, mivel az elfojtott indulatok lehet, hogy a kiváltó ero›k vesztét is okozhatnák bankostól, médiástól. Egy ilyen játszma akár visszájára is elsülhet.
4. Orván a következo› választáson vereséget szenved . Ebben az esetben is több variációval kell számolni, ami valamilyen módon a jelenlegihez képest bukásként értékelhető Orbán Viktor személyét illetően. A következo› választáson a Fidesz-KDNP elveszti kétharmados parlamenti többségét, ami az ország számára nem egy tragédia, amennyiben a nemzeti oldal tovább erősödik.
A másik leheto›ség, hogy a Fidesz-KDNP elveszti az önálló kormányalakítási
pozícióját, ami csak akkor válik veszélyessé az ország szempontjából, ha a
balliberális ero›kkel lesz kénytelen koalícióra lépni.
Az ország számára az jelentene igazából elo›remutató megoldást, ha egy
olyan nemzeti, keresztén konzervatív párt lépne színre, mint a '45 utáni Kisgazdapárt, és a Fidesz és a KDNP a belso› liberálisait partvonalon kívülre tudná tenni. Amennyiben egy ilyen nemzeti koalícióhoz egy nemzeti elkötelezettségu› baloldali párt is csatlakozhatna, az volna igazán a nemzeti megbékélés, a nemzeti egység megteremtésének kezdete.
Mint örök ellenzéki, aki mindvégig kritikusan szemlélte mind az előző rendszert,
mind a rendszerváltást, a magam módján a haza érdekébe mindent megtettem, amit
lehetett, nem csak szóban, de tettekben is, ismereteim, tudásom, tapasztalataim és lelkiismeretem szerint. Most az kell mondanom - tudva és nem feledve Orbán hibáit -,
hogy a nemzeti oldalnak teljes egészében Orván Viktor mellé kell állni
a HAZA érdekében. Nem vazallusi kiállásról, elvtelen hu›ségro›l
beszélek, hanem az adott ügy kapcsán a legtisztességesebb nemzeti
hozzáállásról.
Nézzük a napnál is világosabb helyzetet! Magyarországot a külső és belső ellenség minden oldalról támadja. Azok, akik személy szerint támadnak minket, már megnyilvánultak és beazonosíthatók, és tudjuk,hogy a gyarmatosító pénzhatalom pribékjei. Ennek a támadásnak első számú célpontja Orbán Viktor, akit lehet szeretni és lehet utálni, de egy biztos, hogy azért támadják, mert olyan lépéseket tesz,
ami a világ háttérhatalmasságainak nem tetszik, és nem szeretnék, hogy a magyar példa precedens értéku›vé váljon. Van a politikában egy általános szabály; ellenségem ellensége a barátom - ha nem is örökre. Most pedig a magyar nép ellensége nem Orbán Viktor, hanem a balliberális erők és gazdáik. Ebben a helyzetben az Orbán melletti kiállás az ország melletti kiállást jelenti. Nem azért, mert szeretjük, hanem azért, mert jelen helyzetben ezt kívánja az ország többségének érdeke.
Ha ezt a csatát megnyertük, mert csak közösen nyerhetjük meg, majd akkor gondolkodjunk azon, hogy ki lépjen helyébe, egy nálánál magyarabb és alkalmasabb személy.
Egy kis jellemrajz, csak rajongóknak. Mi is ilyenek szeretnénk lenni Viktor!
"Az IMF bírálja az adórendszert, a munkaügyi politikát, a bankszektorral szembeni lépéseket, sürgeti a Költségvetési Tanács jelentős megerősítését, és a jegybanki függetlenség tiszteletben tartását."
Az egész felér a kerály t*könszúrásával. És még a Fellegi Tomi mondta azt, hogy az IMF-esek jó fejek, könnyű lesz velük megegyezni.
Annak idején gondolkodtam a szakács szakmán mivel szeretek enni, gondoltam elbibelődnék a kaja körül. .) Aztán máshogy alakult. De bármi lennék ezt az ámokfutást támadnám azt hiszem.
A többire amit mondasz, farkastörvények vannak ilyen világ van.
Sajnos tökéletes a helyzet értékelése :)
Azt mondják , a beszédkészség fejlesztés sikeressége nagy mértékben múlik a logopéduson is.
Mondjuk van ahol a sziszegő hangokat így tanítják :
"ha sz..sz kapsz kekszet."
Igen ez a tragédia. Engem a gyerekem egy hajtincse jobban érdekel, mint bármelyik politikus, de mégis tépem a szám, mert elnézést a sok millió kivételtől, ahol a hülyeség ilyen mértékben tud tort ülni, ott mi lesz az én gyerekemmel, a Tiéddel, és az Övével?!
Az egyik bohóckodik Miskolcon, a másik hazudozik meg handabandázik a birkák meg bégetnek nekik. Ja , és egyetlen egy sikerélménye van kinek -kinek, hogy hány barikát számolt éppen aznap a saját nyájából. Nem jó ez így, nagyon nagy baj lesz, ha így marad.
"A kardinális kérdésekben nem engedett Viktor."
Simor fizetése nem kardinális kérdés. Az viszont az, hogy a kerályt nem engedik hozzányúlni a jegybank tartalékaihoz.
"A tárgyalási technikának is megvannak a maga szabályai."
Nem is tudtam, hogy a bepucsítást tárgyalási technikának hívják manapság.
Az Ericsson és a Novartis jelentése beleköpött a levesbe.
Elég egyszerű a rendszerezési elv:
1. Gyurcsány=MSZP. Hazudott, hisz bevallotta. OV ellenben az igazmondó juhász, így nincs mitől tartani. Ha a gazdaság dübörög, akkor az úgy van. Még ha nem is látszik.
2. Mivel az előző 8 évben hazudtak reggel-délben este ezért kötél jár. Ellenzékben viszont:
1.1. Semmit nem lehet tenni, így 8 év seggmutogatást (bár csak így lett volna, mert azzal legalább többet nem ártottak volna!) legyintéssel el lehet intézni.
1.2. Ha tettek is valami rosszat, az a múlt, kár rajta rágódni.
Ennyi.
Hány embertől hallani, olvasni ezt...
Esetleg egy 3. bónusz pontról lehet még beszélni, a hangzatos ellenségkeresős, hazamegvédős lózungokról, mik a fenti két pontot erősítik ki hazaáruló ugyanazért és ki akarja a javunkat (elvenni ;).
Nekem mint vállalkozónak semleges volt az elmúlt 20 év , mert mindegyik azon törte a fejét, hogy lehetne az irodából minél több szemétséget kitalálni ellenünk. Nincs okom elfogultnak lenni. De kettő dologra kíváncsi lennék, mit mondana rá az áldott nép.
Az egyik , hogy 2006 vége -2010 között milyen VÁLOGATOTT böszmeségeket követett el a kormány, KONKRÉTAN , másik érdekes kérdés, ki hogy látja, a Fidesz tudatos országromboló siker ellenes ellenzéki tevékenysége mennyit rontott a helyzetünkön?
Azért nem lenne mindegy ez ügyben rendet tenni e fejekben, mert ha zavarosan ítéljük meg a múltat, a boldogabb jövőre sincs esélyünk. Márpedig iszonyú zavar van számos fejekben reális értékelés ügyben. Nem szimpátiáról beszélek, hanem a realitás képességéről.