Regisztráció Elfelejtett jelszó

Adózás jövedelem/veszteség bevallása

Re: Peti

#188766 Robag Előzmény: #188757

Csatlakozom a kérdéshez, kiegészítve pf/erste-vel.

Cib ebroki már adott egy linket pár napja.

Peti

#188757 Zabás

Sziasztok!

EQ-nál mit kell letölteni amit aztán oda kell adni a könyvelőnek???

KÖszi!

Köszi az eddigieket. K…

#147872 apafi

Köszi az eddigieket.

Kiegészítem.

Nem cég, magánszemély.

Az évvégi bevallás, fizetés stb az világos /nagyjából/

Ha jól értelmeztelek benneteket: akkor, mint magánzó, nem kell év közben adóelőlegen törnöm a fejem. - Karácsonyra meg úgy is lesápolja eddigi nyerőt a tőzsde. -

Re: nincs cím

#147866 Amatoregy Előzmény: #147865

fogos kérdés.

Ha cégként végezted és azután adózol, akkor ha tavaly volt pozitiv eredményed, akkor meg kellene nézni, hogy az idén kell-e társasági adóelőleget fizetni.

Külön pikantériája a dolognak, hogy dec. akármeddig kell ezt megtenni.Utána meg van 20 napod, hogy az egészéves eredményt elbukd...

Legalábbis tavaly valami hasonló volt.

Lehet bugyuta kérdés, de…

#147852 apafi

Lehet bugyuta kérdés, de nem leltem eddig egyértelmű választ!

Tőzsdei ügyletek után, év közben kell-e adóelőleget fizetni? Ha igen: gyakoriság, mód?

Választ előre is köszi!!

Újabb adócsomag a parlament előtt - de emiatt nem lesz tiltakozás

#126783 Zabás

De ennek örülni fogunk :))))

http://nol.hu/gazdasag/ujabb_adocsomag_a_parlement_elott_-_de_emiatt_nem_lesz_tiltakozas

"Nem jelentéktelen változásokról van szó, melyek leginkább a befektetés ösztönzést szolgálják. Az eddig csak a tőzsdei ügyletekhez kapcsolódó kedvezmények kiterjednének a tőzsdén kívüli, ellenőrzött tőkepiaci ügyletekre is. Utóbbiaknál is el lehetne számolni egymással szemben a veszteségeket és nyereségeket adott adóéven belül (és nem csak értékpapír, hanem deviza vagy áru is lehet az ügylet alapja), valamint a 25 százalékos forrásadó helyett 20 százalék adót kellene fizetni az adóhivatalnak."

Re: adóvisszatérítés

#81451 matgab Előzmény: #80149

A kutyámat lehet dolgozotti állományba venni egy cégnél?

Mennyi az ő SZJA kulcsa?

Kell-e neki nyugdíjjárulékot fizetni?

Lehetek-e én a gyámja hivatalosan?

Re: adóvisszatérítés

#80149 lilia Előzmény: #79708

EN VISSZAKAPTAM,PEDIG GOND IS VOLT, szoval miutan leegyeztettunk, utana kb 3het.vagy 2.5 het.

záratlan pozi

#80003 Fecobatya

Heló!

Ha dec.31-én van nyitott pozim, akkor az aznapi záróértéken kell figyelembe venni az összes tőzsdei termékemet, vagy csak a pénz számít a számládon?

Másik kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet az adót visszaigényelni, milyen céget érdemes ehhez csinálni és hasonlók:). Ha valakinek van ilyen tapasztalata, akkor ne féljen megosztani:).

adóvisszatérítés

#79708 Dr. ursi

valaki visszakapta már ?

ha igen, a bevallástól számítva kb. hány napra érkezett meg a mani ?

vaktába lövés

#47148 Hathor

Sziasztok!

Ma nem voltam és egy picit figyeltem a monitoron kívül is.

egyik gondolat a válság alja topicban..

másik pedig, hogy egyik haverom 3hete kezdett tőzsdézni. Vaktába lövöldözik, mert fingja nincs a témához, de fullosan bejön neki :) vett tegnap 2900-en és felhívott este, hogy tegnap záróban 3000re rakta a papírokat, de nem ment el, mert 2990 lett. Megkérdezte, hogy ma szerintem nyitóba berakhatja-e 3080ra? Na persze nem mondtam semmit, mert fingom sem volt.. hát nem 3090-en nyitott?!

Utána nagy örömmel újságolta, hogy a 2000db-ja el is ment

Gartuláltam neki... de mondtam, hogy azért vigyázzon, mert a mámor elkapja és jön a beszívás..

Sokszor rájöttem, hogy paraszti ésszel, odafigyelés nélkül többet keres az ember -jobb pozikat nyit, merészebb- mint a nagy tapasztalatokkal, hatalmas tudással bíró versenyzők..

Re: TUDÁSTÁR: Tőzsdék adózása

#47147 Amatoregy Előzmény: #47140

csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy az érintett anyag elég régi (esetleg megtévesztő infókat) vagy nem aktuálisakat is tartalmazhat.

#47140 Zabás Előzmény: #47133

Ez igaz! Mivel amit még nem realizáltál az addig se nem veszteség se nem nyereség, vagy még nem tudod, hogy mi lesz!

#47133 Amatoregy Előzmény: #47129

emlékeim szerint csak a realizált veszteség vehető figyelembe. Vagy rosszul emlékszem?