Csatlakozom a kérdéshez, kiegészítve pf/erste-vel.
Cib ebroki már adott egy linket pár napja.
Csatlakozom a kérdéshez, kiegészítve pf/erste-vel.
Cib ebroki már adott egy linket pár napja.
Sziasztok!
EQ-nál mit kell letölteni amit aztán oda kell adni a könyvelőnek???
KÖszi!
nem kell. Hiszen nem tudod, hogy ebből mennyi jövedelmed származik...
Köszi az eddigieket.
Kiegészítem.
Nem cég, magánszemély.
Az évvégi bevallás, fizetés stb az világos /nagyjából/
Ha jól értelmeztelek benneteket: akkor, mint magánzó, nem kell év közben adóelőlegen törnöm a fejem. - Karácsonyra meg úgy is lesápolja eddigi nyerőt a tőzsde. -
fogos kérdés.
Ha cégként végezted és azután adózol, akkor ha tavaly volt pozitiv eredményed, akkor meg kellene nézni, hogy az idén kell-e társasági adóelőleget fizetni.
Külön pikantériája a dolognak, hogy dec. akármeddig kell ezt megtenni.Utána meg van 20 napod, hogy az egészéves eredményt elbukd...
Legalábbis tavaly valami hasonló volt.
prof Tömör ...
:)
Lehet bugyuta kérdés, de nem leltem eddig egyértelmű választ!
Tőzsdei ügyletek után, év közben kell-e adóelőleget fizetni? Ha igen: gyakoriság, mód?
Választ előre is köszi!!
De ennek örülni fogunk :))))
http://nol.hu/gazdasag/ujabb_adocsomag_a_parlement_elott_-_de_emiatt_nem_lesz_tiltakozas
"Nem jelentéktelen változásokról van szó, melyek leginkább a befektetés ösztönzést szolgálják. Az eddig csak a tőzsdei ügyletekhez kapcsolódó kedvezmények kiterjednének a tőzsdén kívüli, ellenőrzött tőkepiaci ügyletekre is. Utóbbiaknál is el lehetne számolni egymással szemben a veszteségeket és nyereségeket adott adóéven belül (és nem csak értékpapír, hanem deviza vagy áru is lehet az ügylet alapja), valamint a 25 százalékos forrásadó helyett 20 százalék adót kellene fizetni az adóhivatalnak."
A kutyámat lehet dolgozotti állományba venni egy cégnél?
Mennyi az ő SZJA kulcsa?
Kell-e neki nyugdíjjárulékot fizetni?
Lehetek-e én a gyámja hivatalosan?
EN VISSZAKAPTAM,PEDIG GOND IS VOLT, szoval miutan leegyeztettunk, utana kb 3het.vagy 2.5 het.
Heló!
Ha dec.31-én van nyitott pozim, akkor az aznapi záróértéken kell figyelembe venni az összes tőzsdei termékemet, vagy csak a pénz számít a számládon?
Másik kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet az adót visszaigényelni, milyen céget érdemes ehhez csinálni és hasonlók:). Ha valakinek van ilyen tapasztalata, akkor ne féljen megosztani:).
valaki visszakapta már ?
ha igen, a bevallástól számítva kb. hány napra érkezett meg a mani ?
Sziasztok!
Ma nem voltam és egy picit figyeltem a monitoron kívül is.
egyik gondolat a válság alja topicban..
másik pedig, hogy egyik haverom 3hete kezdett tőzsdézni. Vaktába lövöldözik, mert fingja nincs a témához, de fullosan bejön neki :) vett tegnap 2900-en és felhívott este, hogy tegnap záróban 3000re rakta a papírokat, de nem ment el, mert 2990 lett. Megkérdezte, hogy ma szerintem nyitóba berakhatja-e 3080ra? Na persze nem mondtam semmit, mert fingom sem volt.. hát nem 3090-en nyitott?!
Utána nagy örömmel újságolta, hogy a 2000db-ja el is ment
Gartuláltam neki... de mondtam, hogy azért vigyázzon, mert a mámor elkapja és jön a beszívás..
Sokszor rájöttem, hogy paraszti ésszel, odafigyelés nélkül többet keres az ember -jobb pozikat nyit, merészebb- mint a nagy tapasztalatokkal, hatalmas tudással bíró versenyzők..
csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy az érintett anyag elég régi (esetleg megtévesztő infókat) vagy nem aktuálisakat is tartalmazhat.
Ez igaz! Mivel amit még nem realizáltál az addig se nem veszteség se nem nyereség, vagy még nem tudod, hogy mi lesz!
emlékeim szerint csak a realizált veszteség vehető figyelembe. Vagy rosszul emlékszem?