szvsz azt hitték a hírre folytatódik a ralli az egekbe de nagyon elmérték magukat
szvsz azt hitték a hírre folytatódik a ralli az egekbe de nagyon elmérték magukat
hogy az eetek nem egy nagy catch az látszott első látásra és a pillanatok alatt eladandó feleslegről is hogy egy vágyálom maximum
hogy az eetekes cégeknek finanszírozási gondjai voltak/(vannak?) az a bónusz volt amit szintén nem mutogattak vételi hírkor
Mo-n és Lengyelo-ban is készült tőzsdére majd visszalépett
(Mo-n elképesztően alacsonyan van a belépési korlát mint az mostanában érzékelhető)
naná hogy nem egy személy döntötte el hogy megvegyék
Kassai azelőtt példás transzparenciát garantált a cégnek egyik napról másikra ő változott meg?
S.CS. a jövőt tervezi.Nem az ő feladata az ellenőrzés erre ott van az i.g.tanács.
Egyébként K.Á. és a könyvelő cég menesztése pénzügyi visszaélést sejtet.Rájöttek ,intézkednek.
Ha csúnya dolgokat akarunk feltételezni, lehet így tudták Kassait a "legegyszerűbben" kitenni (likvidálás)?
Aztán jön az OTP-s hír és arra lehet fogni az emelkedést!? :)
Én inkább pozitívnak érezném a hírt, mivel Soós már felépítette nulláról a céget, így a befektetők szemében azt jelentheti, hogy most ismét jó (első) kezekben lesz.
Hogy mit csinált? Franc tudja, de lehet nem ment bele annyira mélyen a dolgokba (akkor már irányíthatta volna Ő is, minek CEO?) és mikor rossz irányba ment(ek a tárgyalások), már nem volt mit tenni.
Én ettől a hírtől még nem várnék emelkedést, pont arra világított rá, hogy gebasz volt/van a cégnél, amit helyre kell hozni. Ha baj van, akkor tényleg jogos a kérdés, hogy "az év üzletembere" mi a fenét csinált, hogy nem látta?
Amilyen korrekt, hiteles volt ez a cég 12 ezerig, pont az ellenkezője jellemző rá 4k-ig lefelé, legalábbis szerintem.
mikor írtam eddig azt -mondjuk az utóbbi 4 hónapban,- hogy lehetetlenségnek tartom az Estar jövőbeli esetleges fizetésképtelenségét?
Mert én szerintem kb. utoljára ilyet májusban még az EETEK akvi környékén írtam, de azóta megváltozott a helyzet elég alaposan mind cégügyileg, mind makroügyileg.
Ha találsz ilyen tartalmú hozzászólást tőlem, akkor a következő találkozón fizetem a sörfogyasztásod!
Jelenleg az eredeti pakkomnak még egy elég nagy része megvan, nem járnék jól egy esetleges csőddel, hidd el, csak elmélkedem...
Meglehet, hogy így van. De akkor kérdéses, hogy Soós Csaba eddig mi jót csinált a cégben? Senki nem felügyeli megfelelően azt, hogy a vezérigazgató ne hozhasson olyan intézkedéseket, amik veszélyeztetik a céget?
Na meg kérdéses számomra, hogy most Soós Csaba meddig lesz a cég élén? Amíg ismételten vissza nem szerzi a cég a növekedési pozícióját?
Más: Makrai József maradt még a cégben tulajdonos? Mert ugye az ő helyére jött még 2009 decemberében Kassai. Viszont Soós Csaba Makrai pakkjára pályázott, de ez eddig ugye meghiúsult.
nem azért, de erről ment végig a hurrogás, h. itt nincs sok hitel...
ugyanigy, épp te mondod most matgab, h. kockázat igy meg úgy, amiről hetek óta többen itt dumáltunk, és nemrég még le voltunk hurrogva. Elég vicces, milyen gyorsan változnak a vélemények, ill. mennyire megkésve.
Kassai Ákos kirúgása sztem önmagában inkább jó hír, mint rossz.
Valószínű, hogy Kassai volt aki az addig normális ütemben fejlődő céget egy pillanat alatt túlhuzatta a hitelekkel. A projektek esetében túlzott adósságot halmozott fel a cég, aminek visszafizetése nehéz főleg a mai világban, amikor nem könnyű az adósságot refínanszírozni.
Egy cég 30%-70%-os eladósodottsága nem sok abban az esetben, ha a cég az adósság tőkerészét folyamatosan refinanszírozni tudja. Abban az esetben viszont ha egy 10 éves hitelnek nemcsak a kamatait, hanem a tőkerészét is törleszteni kell kvázi azonnal, akkor az még egy 20%-os adózás utáni eredmény/saját tőke hányados esetén is likviditási problémákat okozhat, még akkor is, ha fizetnek időben a vevők... Ha persze sikerül visszafizetni, akkor az utána már óriási cash cow-ként működik, ami további növekedést segíti elő.
Csakhogy az E-star gyakorlatilag egy nagyon fiatal cég, és rendkívüli dinamikával fejlődött , de leginkább adósságból...
Ráadásul nekem továbbra sem világos, hogy hova lett a lóvé... És ez a másik, ami miatt nagyon aggaszt Kassai kirúgása.
Voltam én már olyan cégnél, ahol a CFO kijátszotta a cégből a pénzt.
Mert ugye az EETEK még mindig bizonytalan, hogy le van-e zárva teljesen, vagy nincs, a reorganizációs költségek felmerültek-e már, a román fejlesztések meg elmaradtak...
Ezzel szemben meg iszonyat mennyiségű lóvé bejött tőkeemelésből és kötvényekből és nyilván banki hitelekből is... Ez aggaszt engem a leginkább. Meg az, hogy klasszikusan senkinek nem érdeke ezt kommunikálni, se a cégnek, se Kassainak. És van egy hirtelen jött indoklás nélküli közös megegyezés...
Kassai a Greenergy-nél volt előtte CFO, annak sem volt rózsás a helyzete, ha jól tudom.
Ki ken mit kire? Nyulfarknyi megjegyzeseidet bovebben is kifejthetned.
A HP vezeret nem reg csereltek le...ketszamjegyu emelkedest produkalt a hirre. Visszaterve az E-starra, lehet ez allt az eddigi eses hattereben?
érdekes módon azelőtt semmi rosszat sem lehetett Kassairól olvasni a fórumokban sem
Konrad Wetzker sem tünt fel
Nem tudom, hogy erre a hírre hirtelen mi változna. Nem lesz egyik pillanatról a másikra emelkedő pálya. Ehhez a hitelmegállapodást kellene végre aláírni.
Azt meg itt a fórumon is írtátok, hogy a likvidálás után Kassai mehet az élről. Ez most megtörtént, ergo a nagyok is tudhatták ezt. Mégis a likvidálási ártól nem nagyon rugaszkodott el. Hitel kell ide, onnan jöhet az emelkedés, beruházás. Hacsak SCS nem győzi meg a piacot, hogy hú de frankó a helyzet.
ezen valahogy nem tudok meglepődni... én téged még nem láttalak örülni semminek sem...
nemcsak bróker volt, hanem felépítette ezt a céget is valahogyan...
azt nem tudom, h nektek is feltűnt-e, de Konrad Wetzker igazgatósági tag azt tartotta érdemesnek kiemelni itt az esemény kapcsán, hogy Soós úr "tudása ismét növekedési pályára állítja az E-Start”.. azaz nem stabilizálja, racionalizálja, konszolidálja, stb. hanem NÖVEKEDÉSI PÁLYÁRA állítja.... az nem lenne rossz....
azaz ebből én nem azt veszem ki, h bármilyen komoly probléma lenne itt... mint amiről itt többen írtak/tartottak.
hátha ezzel az OTP hitel aláírása is felgyorsul majd...
egy broker ért a vállaltvezetéshez????
én nem örölök a hírnek