Igen, nagyon egyetértek, hasonlókra jutottam.
Köszi, ezzel valamelyest megerősítesz: talán kicsit jó úton járok.
Xrgg!
Igen, nagyon egyetértek, hasonlókra jutottam.
Köszi, ezzel valamelyest megerősítesz: talán kicsit jó úton járok.
Xrgg!
szia, én is megégettem magamat már jópárszor és volt annyira fájdalmas, h nem akarok ma már tőkét veszíteni, tehát nem vállalom túl magamat
(ami csak részigazság, mert a tavalyi nyerő felét elbokáztam decemberben, DE lezártam mindent és inkább nem kereskedtem utánna 3 hétig)
mit várok?
technikai jelzést, pozicióba lépésre
szerintem ez az alapvető különbség kettőnk között, illetve ez változott nálam a múlthoz képest
szvsz, teljesen felesleges elméleteket gyártani, elliott hullámokat saccolni, stb.....
HA van jel, valamilyen trigger gyertya formájában, megfelelő stophelyszínnel, ami igazodik a R/R arányomhoz, beszállok
látod a felrakott charton, h mennyi beszálló volt trendirányba, normális stophelyekkel, ami egy ilyen gyönyörű, dinamikus emelkedésnél természetes
ebben lehet a legtöbb pénzt keresni, itt lehetett poziciósort építeni, klasszikus tankönyvi példa
nem lehet úgy TA-t készíteni, h minden TF-en valami más indikátort, használok és találok hozzá magyarázatot saját magamnak, h ott éppen akkor mi-miért történt
ld: 100 hetes MA
ezt így nem lehet
azt kereskedd le, amit LÁTSZ!, nem amit vélelmezel!
MT4-nél egyszerű az élet, mert minden TF-re megfelelően átszámolva odateheted a H1 20 v. bármilyen MA-t, csak az adott idősíkon azt engedélyezed, a többin meg a megfelelően átkonvertáltat
ezért mindíg ua-t látod, bárhová kapcsolsz, max finomítod a "zoomot"
tehát mégegyszer, nem jósolok, hanem a következő szinteken keresek jelzéseket
nem érdekel meddig megy, mit csinál, nem gyártok teóriákat
mert az mindíg van, csak az eredménye elég kérdéses
egyszerűen nem lehet megtenni, h gondolod, majd ott fordul, ilyen nincs
vedd észre azt az egyszerűséget, amit felraktam példának
még az MA sem érdekes, de jó 1 azaz 1 indikátor belefér, de ha csak a szinteket nézed az is elég
már ezt is írtam jópárszor
minél több dolgot kombinálsz bele a tröténetbe, annál nagyobb az esély a hibázásra
MÉG ott is nehéz szívvel nyomja meg a gombot az ember, (mert veszíteni senk sem szeret) ahol egyértelmű jel van
lásd egy darab vonal egy szinten, meg egy gyertya
a pozicióméretezéssel kapcsolatos véleményemet is leírtam már jópárszor néked
én elhiszem, időarányosan neked nem buli 1-2-10 konti mellett ücsörögni, viszont milliókat bukni sorozatban ebből kifolyólag óriási mentális hátrányt jelent
tessék 1 kontival eredmény elérni, stratégiát kidolgozni, v csak egy használhatót magadévá tenni, ÉS HA van siker, AKKOR emelni a tétet
ráadásul a fórumon való megerősítés várás is a vak vezet világtalant kategória
a magyar piac kerülése lenne a következő lépés, de ezt már nem ragozom
0,1 lottal is lehet pénzt keresni EUR/USD-ben napi szinten a 200 pip-es mozgásban
csak 100-at fogjál meg, az már huszon egy-két K, nem elég?
én csak azt tudom javasolni, h nézegesd a felrakott chartot és próbáld az alapján átgondolni a TA-t
nincs jósolás, csak szignál keresés
a bux-ot majd megnézem hosszabb TF-en, mást amúgy sem tudok, mert a demo markersben csak az van, de ezt Te is tudod
igen nem kell tulfesziteni, de ugy is tulfeszitjuk. En biztos nem birom ki, mert itthon sem erzem jol magam 100 konti alatt. Sajat hiba. Koszi a chartot, gyonyoru egyedi emelkedo szakaszt kaptal el rajta bemutatasra. Utolag szepen nez ki, benne ulve, vagy partvonalrol korira szamit az ember. Irnek tobbet neked, de telorol faraszto most. Jovore nezve mit latsz te az indexekben? Buxban lehet emelkedo fordulat, bull piac? Vagy bear korrekcioja?
"Kinti piac a tőkeáttétnek köszönhetően érdekes, ennek megfelelően veszélyes."
:))
mert a hati nem felel meg eme két kritériumnak?
szvsz csak akkro veszélyes egy businnes, ha túlvállald magad
persze, tőkeáttétellel lehet, DE nem kötelező maxon nyomni semmit ;-)
ldönti,hogy tovább fel vagy koriból le.Ott lessz a kulcspont.
ez így van, én pszichológus vagyok ( épp írta Bud egyik nap h pszichológusnak kell lenni ide...csak nem volt időm írni neki...mert sokszor lassan jön be v be se jön a fórum...utána meg már nem volt erőm visszakeresni) szóval foglalkoztam játék szenvedélyesekkel és itt a dt, meg a netbroki ugyanaz, akik kitalálták tudják ezt...hosszan tudnám ragozni...nyersz jön az adrenalin...megszokod és kész...sztem Bud sincs messze a függőségtől ahogy olvasom, bocs Bud:) én amúgy igyekszem nem napizni, tőkeáttétezni, be is tartom...ritkán, nagyon ritkán kis hati, de szeptember óta az se---totális hozzászokást eredményezhet...csómó függő van a portfolión is sztem a hati topikban...
Én egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy lesz kamatemelés. A forint egyenlőre nagyon sokat emelkedett, ország kockázat csökkent, az utolsó kötvényaukciók sikeresek voltak, ráadásul a fogyasztás csökken, ami az inflációt gerjesztené.
Hogy most lesz a korrekció, vagy pár százalékkal feljebb azt nem tudom, de el kell jönnie előbb, vagy utóbb.
az otp-t 4000-ig ,molt 20000-ig már csakazért is kihúzzák szvsz a jövő héten
és akkor még nem is beszéltem a ricsiről (40000 kb)
kedden vitya tárgyal rehnnel,kamatemelés is lesz,ft megy 300 alá
jövő hét végén már érdemes lehet talán shortba lépni
o)
Van benne valami, ez már nekem is jutott eszembe, amikor elkezdtem 1 évig normális voltam egy ideje nem megyek sehová már szinte mert inkább itt ülök.
Igaz ha elmegyek, akkor nem hiányzik, tudok szünetet tartani ha akarok, de nem akarok!
:))
Az alkoholista a világ legnagyobb spórolósa, minden pénzét az alkoholra gyűjti.
Mi a tőzsdére?
;<))
ez nagy igazság: sztem ha már vki évek óta kereskedik, droggá vált a dolog, nem tudja abbahagyni, tök mindegy, mennyire veszteséges, mindegy, hogy esetleg ingatlan biznisz pl. jobban megérné neked, minden mindegy az olyan függőknek, mint mi. Olyan ez, hogy az alkoholista is addig jár az italra, amíg van pénz a zsebében, és még el tud menni a kocsmáig, és az sem érdekli, ha közben elcsapják az úton. :)
pedig nagy határozottsággal írtad pár napja, hogy ha bukóval kiszállsz ebből a bux shortból, akkor befejezted.
Hanem milyen a helyzet véleményed szerint, folytatódik esetleg a száguldás a jövő héten is?
Bár most hogy jobban nézem, lehet hogy nem pontos a számozás. Mol-ban szerintem lehet hogy megvan a megoldás, Otp-vel kicsit bajban vagyok, azt majd később újranézem ha lesz időm.
Mol:
http://kepfeltoltes.hu/120120/1235189404MOL60_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Mol ékelődött egész nap ahogyan gondoltam, az éken belül 19.200-at mondtam max, ez be is jött. Otp-re 900-at mondtam max, az is bejött. Csak a bux 19K nem jött össze, de csak azért, mert a Mol-Otp ma nem mozgott együtt.
Korábbi rajzok frissítve:
http://kepfeltoltes.hu/120120/483749845MOL60_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120120/240999083OTP60_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Remélem innen azért lefelé vezet már az út, taposták a shortosokat eleget ebben a két hétben., had keressünk már mi is végre v.mit.
Én nem emx ilyenre, hogy a Dow és SnP ennyire elvált volna:
Forgalom is van jócskán napok óta.
MA valami más miatt beszéltem egy brokival és aszonyta az EU és a magyar IMF előre beárazódik itt, mig kinn csak az eu-s dolgokat árazzák, ezért kissebb kinn a vola.
Napi maxon, hetes maxon a bux. Hetes bollingert megtolva.
Nekem nemannyira bear rallys a helyzet.
Gondolod BUD, hogy esetünkben már ezt is külön beáraznák (mondjuk egy 3000 pontos hati emelkedéssel).
Véleményem szerint itt a gyors EU/IMF megegyezést is beárazták vagy kétszer...
Persze sok ezer pontot elbírok de azért pszichisen bosszant a minusz. Az taglóz inkább le, hogy a tőkém jó részével túl hamar szálltam ki az OTP-ből. Utána meg töredék tőkével már csak tradeltem az OTP-t, mert nem mertem visszaszállni.
Azért volt ez az őrült rally, mert külföld emelkedett kicsit, Orbán viktor megígérte hogy keres megoldást a törvényekre...
már azt árazzák hogy visszavonnak egy csomó törvényt...
de mi van hogyha nem akarnak olyan sokat visszavonni ? vagy nem is akarunk felvenni hitel keretet, csak az időt húzzuk ? ha kiderül hogy viktorék csak az időt húzzák kijózanító esés lesz.