Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

_pda_ Előzmény: #470854

szia, én is megégettem magamat már jópárszor és volt annyira fájdalmas, h nem akarok ma már tőkét veszíteni, tehát nem vállalom túl magamat

(ami csak részigazság, mert a tavalyi nyerő felét elbokáztam decemberben, DE lezártam mindent és inkább nem kereskedtem utánna 3 hétig)

mit várok?

technikai jelzést, pozicióba lépésre

szerintem ez az alapvető különbség kettőnk között, illetve ez változott nálam a múlthoz képest

szvsz, teljesen felesleges elméleteket gyártani, elliott hullámokat saccolni, stb.....

HA van jel, valamilyen trigger gyertya formájában, megfelelő stophelyszínnel, ami igazodik a R/R arányomhoz, beszállok

látod a felrakott charton, h mennyi beszálló volt trendirányba, normális stophelyekkel, ami egy ilyen gyönyörű, dinamikus emelkedésnél természetes

ebben lehet a legtöbb pénzt keresni, itt lehetett poziciósort építeni, klasszikus tankönyvi példa

nem lehet úgy TA-t készíteni, h minden TF-en valami más indikátort, használok és találok hozzá magyarázatot saját magamnak, h ott éppen akkor mi-miért történt

ld: 100 hetes MA

ezt így nem lehet

azt kereskedd le, amit LÁTSZ!, nem amit vélelmezel!

MT4-nél egyszerű az élet, mert minden TF-re megfelelően átszámolva odateheted a H1 20 v. bármilyen MA-t, csak az adott idősíkon azt engedélyezed, a többin meg a megfelelően átkonvertáltat

ezért mindíg ua-t látod, bárhová kapcsolsz, max finomítod a "zoomot"

tehát mégegyszer, nem jósolok, hanem a következő szinteken keresek jelzéseket

nem érdekel meddig megy, mit csinál, nem gyártok teóriákat

mert az mindíg van, csak az eredménye elég kérdéses

egyszerűen nem lehet megtenni, h gondolod, majd ott fordul, ilyen nincs

vedd észre azt az egyszerűséget, amit felraktam példának

még az MA sem érdekes, de jó 1 azaz 1 indikátor belefér, de ha csak a szinteket nézed az is elég

már ezt is írtam jópárszor

minél több dolgot kombinálsz bele a tröténetbe, annál nagyobb az esély a hibázásra

MÉG ott is nehéz szívvel nyomja meg a gombot az ember, (mert veszíteni senk sem szeret) ahol egyértelmű jel van

lásd egy darab vonal egy szinten, meg egy gyertya

a pozicióméretezéssel kapcsolatos véleményemet is leírtam már jópárszor néked

én elhiszem, időarányosan neked nem buli 1-2-10 konti mellett ücsörögni, viszont milliókat bukni sorozatban ebből kifolyólag óriási mentális hátrányt jelent

tessék 1 kontival eredmény elérni, stratégiát kidolgozni, v csak egy használhatót magadévá tenni, ÉS HA van siker, AKKOR emelni a tétet

ráadásul a fórumon való megerősítés várás is a vak vezet világtalant kategória

a magyar piac kerülése lenne a következő lépés, de ezt már nem ragozom

0,1 lottal is lehet pénzt keresni EUR/USD-ben napi szinten a 200 pip-es mozgásban

csak 100-at fogjál meg, az már huszon egy-két K, nem elég?

én csak azt tudom javasolni, h nézegesd a felrakott chartot és próbáld az alapján átgondolni a TA-t

nincs jósolás, csak szignál keresés

a bux-ot majd megnézem hosszabb TF-en, mást amúgy sem tudok, mert a demo markersben csak az van, de ezt Te is tudod