Regisztráció Elfelejtett jelszó

topicban elkezdett tradek

Re: nincs cím

#470113 pepe01 Előzmény: #470042

Na nyugalom mondom magamnak. A napokban kirúgtak mellőlem egy tucat embert.

A kérdés, miért kezdesz egy short trend végén shortot építeni?

Első ránézésre a lúzerek építenek így pozit.

Mindenkinek mondom, Én vállalom a Nyilasi-féle stratégiát az E-starban, de Te miért akarsz így kereskedni, ha öreg róka vagy?

#470099 Ricsi Előzmény: #470067

Miért ne finanszíroznám? Nekem van időm, és ATH fölöttre is pénzem. Akkor meg?

#470067 rbbj11

ja így már értem az egészet, egyébként én voltam hule, te jó hsz-hivatkozással csináltad, csak épp pepével voltak elfoglalva a gondolataim. :)

Hát ricsi fogja azt finanszírozni, szerinte az nem gond. Én is adtam hangot aggályaimnak, de a ricsi blogban vagy topicban megtalálod rá a válaszait, hogy ő azt finanszírozza.

#470065 rbbj11

ja, akkor innen a félreértés. Ok, azt hittem, más hsz-re reagáltál.

Én átlagban gondolkoztam, és az év utolsó napjai záróértékének összehasonlítását. Az irreleváns, hogy közben mennyi a csúcs és a mélypont közti különbség, ill. a ricsivel folytatott társalgás szempontjából irreleváns, mert....a hsosszú miért, olvasd el ricsi topikját is.

#470042 rbbj11 Előzmény: #470037

Mi a konkrét kérdés? Hogy hol a bux short stopja? Ugyanis ez a kérdés még nem hangzott el, cask az, hogy hol fognak likvidálni. Erre elég egyszerű választ adtam, h. sehol. :) Ha neked a matekkal alátámasztás cask “vetítés”, nem tudok rajtad segíteni. :)

#470037 rbbj11 Előzmény: #470023

ezt a hsz-t se értem....

a stop, ahogy már ezt is írtam, nálam nem gépi, hanem adott piaci helyzethez mért stop.

Ne is hívjuk felőlem stopnak, a lényeg, hogy ha nem jó az irány, és nem pozit építek, akkor kivágom veszteségben az adott pozit. Ilyet láthattál eddig CIG-ben, ott a táblában a részzárás.

Olyat nem stopolok ki, de még csak meg se határozok rá stopot, amiben még fel se építettem a pozit, ugyanis a BUX short még ki se épült.

De én nem vagyok vakmajom, aki a stop szentségére épít, vannak dolgok, amiben nem alkalmazom, mert feleslegesnek tartom.

Á, ezt a hsz-t meg ti nem fogjátok érteni. :)

Stornó az egész: milyen stopot emlegettem és hol korábban? Így könnyebb lesz megértenünk egymást, beszéljünk konkrétumról, ne általánosságban.

#470023 pepe01 Előzmény: #469739

Na jó azért nem kell a vetítés, meg a sok duma. Akkor megint oda lyukadunk ki, hogy megy a trenddel szembeni kereskedés és a hígítás ezerrel.

Most képzelj ide egy fejcsóválást :D

Ilyenkor, hol a stop, amit korábban emlegettél?

#469887 rbbj11

elnézést, de ezt az egész hsz-t nem értettem. Ennek ellenére megpróbálok reflektálni. Robbaj igen, BudFox-hoz sose volt semmi közöm. Nem tudom, milyen tőzsdei likviditásról írsz, és hogy az hogy jön az én portfólióm 5%-ához. De 5% likvid eszköz alatt a cash-t értettem, ami pillanatnyilag ott szabad, és az jó is nekem.

A teteje és alja közti összehasonlítás is zagyva nekem. Nem tudom, minek a teteje és alja, és az hogy jön ide.

#469760 rbbj11 Előzmény: #469752

én is gondolkoztam a módszereden, hogyan lehetne tökéletesíteni.

Sztem nem sávközepet kell meghatározni, hanem kiindulni egy átlagos éves növekedésből, merthogy a tőzsdék nagy átlagban felfelé mennek, mondjuk évi 5%-ot dax esetén. Talán érdemes lenne abból kiindulni, hogy minden, ami a tavalyi záró+5% felett van, shortolható, mert túlvett éves távon, és ami alatta, az long. Most nem pont 5% kell legyen, de vmi hasonlóval sztem érdemes lenne finomítani, és ezúttal ez egybe is vág a felhozási szándékoddal.

#469752 Ricsi Előzmény: #469739

Igen, élő naplózás van, de nem is annyira "fontos", mert szintjeink vannak. Ha én mondjuk 1 hétig kórházban lennék, akkor is mindenki biztos lehet benne, hogy 6 800-nál dax short, 6 000-nél, és 5 500-nál shortzárás. Mert ezek be vannak írva a progiba, meg a leírásba is, miért változtatnék.

Emellett van egy kérdésem is hozzád...

Elgondolkoztam azon, hogy a dax "középértéket" felhozom 5 800-ra 5 500-ról. Ez persze csak akkor lesz, ha lezártam a shortokat. De ahogy én most elnézem, ez az 5 000 pont eléggé fogja a dax-ot, és akkor már 5 500-on és 5 000-n nyitnám a longokat, szemben a mostani 5 200, 4 700-as szintekkel.

Szóval, szerinted?

#469739 rbbj11 Előzmény: #469728

Jelenleg 5% körül van a forint eszközök szabad likviditása, tehát ha megnyílna az utolsó bux shortom, akkor pl. kéne törölnöm a plotinus limitet. Na bumm. Ha el kell adnom a pannit, attól se fogok infarktust kapni, az egyből fedezetet nyújt legalább további 2-3000 pont bux emelkedésre.

Szal én is azt tapasztalom Ricsi, nem veszik a fáradtságot, h. visszalapozzon, és elolvassa legalább azt, hogy

1. élő naplózás, nics olyan, hogy 1 napon túli késéssel írok be vmit.

2. A szerepelő tőke%-ok a tőkeáttéttel már felszorzott %-ok. BUX és DAX-nál ennek pontos magyarázatára több hsz-t is írtam.

Ezt nem bántásból írom pepe, de kérlek, legalább olvasd el, hogy mik az alapvetések, mielőtt részvéted nyilvánítod látva közelgő koporsóját a portfóliómnak, és innen köpésre lévő likvidálási szintet tippelsz...

#469728 Ricsi Előzmény: #469717

Reméltem is :D

Sokan nem olvassák el, amit te meg én leírtunk. Mármint azt, hogy nem használunk tőkeáttételt. Ezen felül vannak pozik erre, arra, ha a bux hati short vesztő, 1-2 egyedi rv nyerője sokat fedez belőle.

Nálad ez bonyolultabb, nálam ugye dax short, cac long, és meg van oldva.

#469717 rbbj11 Előzmény: #469691

Szia

Sehol nem fognak likvidálni. Számolás: mondjuk elmegy 24.000-ig, és még közben bővítek is, 50%-os tőketerhelésig. Az 25%-os bukó alatt lenne 24.000-nél, vagyis tőkére eső 12,5%-os bukó. Ha kell fedezetet felszabadítanom, eladom Zwackot és az ilyen hülyeségeket. Ha elmegy 30.000-ig, akkor már minden más magyar eszközt eladok majd, talán esetleg vmelyik devizából is kénytelen leszek váltani.

Ez túl kicsi pozi ahhoz, hogy likvidáljon.

p.s: ne viccelj, nem gondolhattad, hogy likvidálásra esélyt adok, pláne, hogy 21e-nél gondom lehet? Ennél azért jóval öregebb róka vagyok....

#469691 pepe01 Előzmény: #469593

Szia

Szurkolok neked, hogy ne legyen hatalmas bukta a hati shortjaidból, hol fognak likvidálni? 21000?

#468916 rbbj11 Előzmény: #468896

pedig így is lokális csúcshoz közel volt, de hát ugyebár emelkedőt érdemes venni. Ma végre minden jó, Visa is alakul. Mondjuk RIMM-ben jobban örültem volna a további csendes akkumulációnak, mert ez így kimerülésgyanús, legalábbis pár hetes távon