Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ismét rekord áron tankolhatunk

Re: nincs cím

#468433 nemtoom Előzmény: #468389

Nem nevezted meg a hivatkozásodat.

Egyébként ez a tipikus HAMVAZS gondolkodásmód, először kitalálják, hogy mennyi pénzt akarnak elkölteni, aztán kitalálják, hogy hogyan szedjék be. Szükségletekhez az adót, bravó!

A BKV+MÁV+MALÉV+ ... azért kerül most többe, mert pont a többlet az, amit a korrupció elvisz. Ha végre megszüntetnék, a pénz pont elég lenne.

Egyébként Európában még mindig több (sőt most még több) országban olcsóbb az üzemanyag. Pl Romániában mintegy 40 Ft-al. A kormány csak élt a lehetőséggel de annak a maximumával, úgyhogy ne szédíts.

Az meg különösen nem szép tőled, hogy azt mondod, bármelyik kormány ugyanazt csinálta volna. Ha ez így igaz, a mostani semmivel nem különb bármelyik másiknál, kivéve, hogy egy év alatt neki sikerült 30%-ot emelni a gázolaj árán.

Ezt értem én!

#468389 Előzmény: #468072

Kicsit összekevered a szezont a fazonnal.

Azt írtam, hogy az államnak mindenképpen be kell szednie LEGALÁBB ennyi bevételt, mert a közhiedelemmel ellentétben egy normálisan és professzionálisan működtetett MÁV+BKV+EGYEBEK valójában több pénzbe kerülne, mint amennyibe most kerül.

Ennek megfelelően, ha csökkented PÉLDÁUL az üzemanyagon lévő adóbevételt, akkor azt máshonnan kell beszedned, viszont ha nem a fogyasztáson szeded be, akkor azt vagy a jövedelmek, vagy a vagyoni elemek magasabb adóztatásával érnéd el.

És én most csak két dolgot nem értek:

- az egyik az, hogy ez a Bajnai-Bokros program, amit már nyilvánosságra hoztak, tehát köztudott, hogy az "emberek jólétét" például az ingatlanadó bevezetésével kívánják elérni, valamint a nyugellátás "racionalizálást" (értsd csökkentését) akarná elérni, valamint felerősíteni a forintot, hogy jól dőlhessen be az importszemét, és építhessék a labancok az autopályákat és szedhessék az elképesztően magas koncessziós pénzeket még száz évig.

- a másik az, hogy teljességgel egyértelmű lehet, hogy ha valahonnan kiesik egy adóbevétel, azt máshol be kell szedni.

Mindezek mellett közismert tény, hogy a gázolaj jövedéki adójának emelése UNIÓS DIKTÁTUM VOLT, nem térhettünk ki előle, mert a nagyokos bürokraták úgy döntöttek, hogy legalább ennyi adót kell beszedni. Innentől lehet brüsszeli zászlókat égetni, meg a csillagokat kivágni a zászló közepéből, de baromi felesleges a kormányt okolni érte, mert bárki lenne hatalmon, ezt ugyanúgy meg kellett volna csinálnia.

Most (is) komolyan kérdezem, te mit nem értesz ezen?

#468237 hosszhuszár Előzmény: #468236

ugye?

Vagy véletlenek nincsenek?

:))

végül is, 2 légy 1 csapásra...így lehet rendbe jön a bkv is, ha minden túlfolyót ledugóztak...

#468232 Zotya32 Előzmény: #468225

Népszerű meló lesz a kutas szakma. :-)

amíg az voltam nagyon ritkán fizettem a benyáért... Gondolom a jobb helyeken még ma is így megy...

#468231 hosszhuszár Előzmény: #468225

kezd idegesíteni......

amióta az állam meg vette a mol pakkot, minden héten emelkedik az üzemanyag ára...

449 lesz? kemény novemb…

#468225 Sumér harcos

449 lesz?

kemény november első hetében 390-ért tankoltam kuton még.

#468072 nemtoom Előzmény: #467993

A bankokkal csak óvatosan...

Egyébként miért nem jelölted meg a hivatkozásodat hogy ki szerint váltja ki a 450 Ft-os üzemanyag mindezt - a szemét és trágyaimport beindítását, vagy a nyugdíjellátás megvágását? Miért kell 450 Ft-os üzemanyagár ahhoz hogy ne épüljön autópálya? Ha olcsóbb lenne akkor épülne?

#467993 Előzmény: #467983

Természetesen van alternatíva, amit Bajnai-Bokros már ellentmondást nem tűrően deklarált az ország részére:

- bankokat kisegíteni (különösen a külföldieket),

- autopályát építtetni labancokkal,

- forintot felerősíteni, szemét és trágyaimportot beindítani, exportot bedönteni, magyar ipart mezőgazdaságot felszámolni,

- ingatlanadó mintegy 400 milliárd HUF/év értékben,

- elvárt adó a magyar vállalkozásoktól,

- kötelező(!) MAGÁN egészségbiztosítási(!) pénztár,

- nyugdíj és ellátáso megvágása.

Lehet választani, hogy ez megéri-e a 10%-al olcsóbb benzint.

#467991 Előzmény: #467980

Tényleg nem cigizek, nem szoktam inni, ettől máris jobb :) Aki élvezeti cikkekre akarja elszórni a pénzét, az ne panaszkodjon.

Ugyanakkor szoktam enni, tankolni és pontosan látom, hogy nem ezen múlnak a dolgok. Megnéztem az osztrák árakat: http://www.verkehrsline.at/benzin.html nem látom a különbséget. Egyszerűen megdrágult az élet Európában, és ez alól mi sem tudunk kivételek lenni.

És tudod, ebben az országban tényleg az a vicc, hogy ennyien hiszik még azt, hogy lehet majd újra még egyszer annyit hazudni, hogy újra annyi legyen a benzin ára, amennyit a kóóóóóóóóórmány dönt. Ez nem így működik. Egyébként, mint írtam, tavaly a 350-nél világvégét jósoltak, oszt most már "ügyes és gond nélküli az", aki ennyiért tankol.

Ne izgulj, ha Irán tényleg lezárja a Hormúzi szorost, akkor megismerkedhetsz az 5-600 Ft-os üzemanyagárral is, de persze akkor is a 3.60-as kenyeret kell majd követelni, hiszen nekünk ahhoz semmi közük nincs, hogy ott a távolban valakik mit csinálnak és min balhéznak éppen.

#467989 Előzmény: #467982

Nem lehet, és ezt te is tudod: Most is az EU minimumon van a jövedéki adó :(

#467983 banyaiz Előzmény: #467973

Jó jó de pl a Ft árfolyamnak is van ehhez némi köze. Az üzemanyag árnak az inflációhoz, annak a jegybanki kamatemeléshez, annak az ország finanszírozási költségeihez ......

Egy év alatt ekkora emelkedés az komoly vsz egy ilyen mindenben tovább gyűrűző terméknél.

#467982 Kissherceg Előzmény: #467980

az állam szarabbul jár ezzel a benzin árfolyammal, az biztos.. Túl mohóak, jövedéki adót illene csökkenteni.

#467980 Kriszti@n Előzmény: #467973

ne cigizz, ne igyál, ne egyél,ne tankolj és nem lesz semmi sem drága. egyébként az ország tehetősebb (élelmesebb) fele 350ért tankol...vicc ez az ország, és a sok birka meg tűri...

#467973 Előzmény: #467944

Ki ne felejtsed a 3.60-as kenyeret! Az, hogy tavaly 100 dollár alatt volt az olajár, most meg úgy 115 környékén van, azt nyilván elég a tervhivatalban egy papírkosárba dobni, mert úgysem számít. Az, hogy a gázolaj esetében egyenesen a magasságos TERRUNIO írta elő, hogy kötelezően emelni kell az adótartalmat, azt az elvtársak úgysem fogják megérteni, hiszen nem az EU emelte meg az adókat, hanem a kóóóóóóóóóóórmány.

De hogy te sem érted, az azért LOL.

Egyébként, annak idején a 340 Ft-ot is "nemzethalálnak kiáltották ki", aztán kiderült, hogy az sem lesz az. Mellesleg, most éppen még nem is drágább annyival a benzin nálunk (vagy éppen olcsóbb), mint a szomszédoknál, vagy Németországban, tehát erre sem igazán lehet panaszkodni.

Persze tudom, mindjárt jönnek az elvtársak a bérekkel kapcsolatosan, úgyhogy gyorsan nyugtasd meg őket, hogyha visszajönnek a kommenyisták, akkor megint lesz 3.60-ért kenyér a boltokban.

#467964 Előzmény: #467924

Ne feledd a 3.60-as kenyért!! Még a végén nem érti a nép, hogy miről beszélsz.

#467944 banyaiz Előzmény: #467927

Főleg a növekedés üteme kemény 1 éve kb 340 körül volt benzin, majd 100 Ft-ot jött fel egy év alatt.

Ebben csak az az undorít…

#467927 kelvin

Ebben csak az az undorító, hogy soha nem lesz olcsóbb. Hamarabb lesz a 95-ös 500, mint 400 ez tuti!

Az energiaárak megölik a lakosságot. Szinte minden drágul vele párhuzamosan.

#467925 Zotya32 Előzmény: #467922

tegnap tankoltam a Bartók Béla úton lévő Lukoil-nál, vasárnapi akció van, 406 ft volt a 95-ös literje. Szemben a Shell-nél is. Priellénél lévő Mol-nál közben meg 422 ft.