Ez hülyeség, az EU-s közvetlen területalapú támogatás valahol 240 €/ha körül van, semmilyen 517€/ha nincs ezen a jogcímen. Persze az 517/200 sem = 5-el.:-DD
Ez hülyeség, az EU-s közvetlen területalapú támogatás valahol 240 €/ha körül van, semmilyen 517€/ha nincs ezen a jogcímen. Persze az 517/200 sem = 5-el.:-DD
tehát szerinted,ha kormány odaadná a részét,akkor ott lennénk,mint a nyugati országok támogatottsága???
na ez egy hazugság.
sőt a másik az,hogy eddig semmelyik kormány loxart sem potolt hozzá....sőt 2 évben sem biztos,hogy ugyanakkora érkezik ugyanarra területre...kavarnak kevernek visszatartanak általában
hasraütve fogalmaztam ,nem néztem konkrétan,vsz 200euro az egy hektárra juto mo-n,mondjuk németeknél meg 500euro felett....
durván..
ez nem 85%,ez sem igaz.
forintban:
57.000ft 1 hektár szántó támogatása mo-n,az ehhez kapcsolodó más kiegészitő támogatások jöhetnek....
32000ft az egy hektár legelő támogatása mo-n,na itt már azért retek nagy különbség van a nyugattal hasonlitva....
az erdő ujratelepitési támogatások kapcsán sincsenek illuzioim....
Viszont hozza a szorzót ...
;)
Az arányokkal van baj. Aki viszonylag kicsiben van, az nem élhet lehetőségekkel, amiket eleve a kicsiknek találtak ki. Az erősebb kutya ... Tudod?
;)
Miért van az, hogy a 300 ha-on gazdálkodó benne volt a szőlő telepítési támogatásban (2004) miután összevásárolt és kivágatott - támogatott formában - szőlőst, és ezt követően ismét kivágatási támogatást vett igénybe a 3 éves telepített szőlőre is?
Ezt hogy érted, hogy 200 eur?
Nem 100K / ha? Az durván 320 eur / ha.
Persze ez is eltörpül a franciák 517 eur /ha-ja mellett.
És? Akkor is hazugság az ötszörös támogatás. Most úgy 200€/ha a közvetlen területalapú támogatás összege hazánkban, amit a kormány kiegészíthetne, ha akarna, de nem akarja.
Ha 50 ha-on művelődök akkor a támogatást tehetem csak el - a legjobb esetben is - mint hasznot. Ennyi a befolyása az EU-nak az itthoni mezőgazdaságra ...
Nekem meg marad ami - már ha kapok ...
Faxa.
"Ausztria,Hollandia,Németország mezőgazdasági támogatásban 5ször annyit kap,mint MO,-hektáronként nézve,területalapú támogatást"
Ez nem iogaz, most úgy 85%-on vagyunk.
erről annyit továbbra is,hogy Ausztria,Hollandia,Németország mezőgazdasági támogatásban 5ször annyit kap,mint MO,-hektáronként nézve,területalapú támogatást értsd.hogy a bánatban igazságos ez???
milyen versenyképességet segit ez elő?remek ez támogatás-örülünk a kicsinek is,de azért menjenek a francba.
a másik meg az,hogy jövőre valszeg 2013 decemberében fognak érkezni a 7 éves ciklus utolsó területalapú támogatásai a Magyar mezőgazdaságnak.....és barroso nagyfejű már pofázza,hogy semmi de semmi támogatást a MO mezőgazdaságnak onnan inditva....amennyiben ennek a gyiknak a kérése megvalósulna,akkor azt mondom én is,hogy xarba az EU-val....
2014 moratorium megszunik...
ezek mind olyan események lesznek,melyek után sok minden összekuszálodhat átértékelődhet,hogy jó-e az az eu?
ma ezt még a magyar mezőgazdaság szempontjából nem lehet megitélni várni kell 2014 nyaráig,addig rendkivűl sok minden fog történni....ami az ügy alfája omegája lesz...
a mezőgazdaságon kivűli eu támogatások vsz pedig egy kalap xart nem érnek,azok soha-de soha nem oda kerültek ahová kellett volna....ott jöttek a szocko visszaélések úgy,mint a 21.
most pedig gondolom a fideszesek.
különböző pártközeli zsebekben tűnt el az összes ilyen lové.
másik sikersztori:
soha annyi értelmetlen halastó nem született az országban,mint az elmúlt 3 évben....mert az eu azt támogatta......nálunk egy 2000-es faluban nyilt vagy 7db,horgászik ott vki- nem,érdekel vkit- nem-csak az volt támogatva....
tehát az eu támogatások rendesen,igazságosan csak és kizárólag a területalapú támogatásoknál jelentek meg....máshol csak mutyi....
Azért némi szerepe csak van a kormánynak is, már megbocsáss.
A Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján olvastam, hogy pl. a tavalyi törvénymódosítás után ( egyszerűsített foglalkoztatási szabályok bevezetése )
2011 augusztusában az előző éves, hasonló időszakban mért, 143 ezer főhöz képest 66%-kal, 230 ezerre növekedett a mezőgazdaságban idénymunkásként foglalkoztatottak száma.
Nem kicsit, azért a kormány is hozzátesz az ágazat sikeréhez.
"Kertből termést többször loptak már cigányok tőlünk. De ennek értéke csak töredéke annak, amit például tőzsdén buktam tolvajrészvényeken. Azoknál pedig egy cigány sem volt a cégek vezetésében. "
Úgy ám, a két legnagyobb volumenű lopást az utóbbi 20 évben nem cigányok követték el:
1. olaj ügyek - becslések szerint a GDP negyedét csaklizták el
2. Kötelező magánnyugdíj pénztár - GDP 12%-a.
ha valakinek egészen biztosan jó az EU, az a mezőgazdaság, annyi pénzt öntenek be hogy alig győzik számolni. Arról meg nem az EU tehet hogy antaljóska a hüle kárpótlással szétcseszte a rendszert. Kb éves 400 milliárd forint jön be NETTÓBAN a mezőgazdaságba évente.
Egyébként lehet szavazni az EUból való kilépésről, de akkor majd ne csodálkozz, ha lesüllyedünk Moldova szintjére, és annyi devizát sem engednek/tudsz majd váltani, hogy ausztriába elmenj síelni.
STOP,
Te kezdted el a sztorit azzal, hogy
1.) micsoda sikertörténetei vannak a korámynak, pl. mezőgazdaság és
2.) hogy pörög egyébként is minden
én erre csak annyit írtam, hogy
1.) a mezőgazdaság sikere nem a kormánytól függ, hanem a magas áraktól és a mezgazd támogatásoktól, amelyek nélkül
2.) nem is lenne növekedés magyarországon
ennyit akartam mondani, a sikerpropagandára nincs szükség, ezek a csávók egészen egyértelműen gazdasági analfabéták és ez kormányzati teljesítményükön jól látszik. vagy szándékosan viszik pusztulásba az országot. az előbbire tippelnék, de lehet választani
Jöhetsz azzal, hogy mennyivel visszaesett a megművelt területek száma, mennyivel csökkent a állatállomány, mennyivel esett a magyar (feldolgozó)ipar a csatlakozás miatt egy olyannak, aki nem ebben és ebből él, nincs saját tapasztalata. Aki nem látja, milyen hatalmas területek állnak parlagon a csatlakozás óta is és milyen brutál mértékben növekednek. Úgy is azzal jönnek, hogy de jó nekünk ez az EU... Jobb a fenéket, de elhúzták a mézesmadzagot 2004 előtt és sokan elhitték, még anno én is sajnos.
Népszavazás kéne a kilépésről.
Hát kösz.
Még jó, hogy nem veszed ki. Miért, más országnak ki kellene venni az eu-s támogatást a mezőgazdaság / gdp mutatószámai közül?
Egyébként nem fogok hasra esni az eu mg-i támogatások miatt, mert itt is cca 200 milliárdot vesznek le a magyar mezőgazdasági vállalkozóktól. A még keletebbre lévőkről meg nem is beszélek, mert ott még durvábbak a számok. Éppen olvastam egy kimutatást, hogy egy francia gazda 517 eurós hektáronkénti földalapú támogatást kap, egy litván paraszt 100-at, egy román paraszt 86-ot. Miközben románoknál 30% dolgozik a mezőgazdasági szektorban, franciáknál csupán 2%, igaz az egy gazdára eső megművelt hektármennyiség a franciáknál sokkal nagyobb. Sumér testvéremmel beszéltük a mg-i topikban, hogy 100K támogatást kap szántóföldre egy magyar gazda, az durván 322 euro / hektár. Ugye nem kell leborulnom az eu előtt, hogy a támogatások 40%-át spórolja meg a magyar gazdákon. Ha beljebb lennének a gazdák azzal a 160-200 milliárddal megnézhetnéd mennyivel lenne még jobb a szektor teljesítménye. Eleve is fejlettebb volt az ottani mezőgazdasági szektor plusz még most is sokkal nagyobb, óriási támogatásokat kapnak a kohéziós alapokból.
Egyébként mennyit is bukott a magyar mezőgazdaság ( állattenyésztés, növénytermesztés, mezőgazdasági feldolgozó ipar, stb. ) az eu csatlakozással? És mennyit nyertek a nyugati gazdák a keletiek csatlakozásán? Jobb, ha ki sem számolja az ember.
Dehát ilyen alapon most akkor ne nézzük az ipart sem? Ott is ha kivennéd mondjuk a német autógyárak itteni termelését, akkor brutál kisebbek lennének a számok. Tehát én azt mondom, maradjunk a száraz tényeknél.
Hmm, egyszer én is ebbe a hibába estem. Nagyon jó barátom volt az illető, a nője meg egy ordas nagy ribanc, aki mellett ráadásul a srác papucs és pénzeszsák(nem volt gazdag, de sok mindent kifizetett neki) is volt. De én nem is érveltem először, csak miután a haverokkal együtt lebuktattuk, megdönthetetlen volt a bizonyíték, hogy fűvel-fával, de leginkább 1-2 állandó sráccal csalja. Ezután szétmentek, majd újra összejöttek, ez már sok éve volt, talán most nyáron esküvő. Minket meg azóta kerül, 1-2-szer összejöttünk sörözni vele, de már nem az igazi...
Ebből most levonhatom az általános következtetést, hogy a rossz hír hozóját sokkal nagyobb eséllyel ölik meg, mint a rossz hír okozóját. Ha ez a politikában is igaz, akkor ha tegyük fel nekem valamiben igazam van, ami egy rossz hír bekövetkeztét jósolja meg(pl. államcsőd az unortodox gazdaságpolitika miatt), és győzködök egy másik embert, hogy ez bizony így lesz, akkor ha az esemény bekövetkezik, én nem hitelesebb, hanem hiteltelenebb leszek a szemében, nem mert logikus lenne, hanem mert csak.
ma nincs disco?
Én ilyen koromban oda készültem ilyenkor, nem politizáltam...
Legyél már fiatal, ne korosodj be idő előtt...
cigány-magyar..
A cigány is magyar, ha tetszik, ha nem...