Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: Short

#466635 Spade Előzmény: #466403

Na mit mondtam pár napja ?

.

"A Jobbiknál a szerdai brüsszeli intésre elszakadt a cérna, tüntetést szerveznek azoknak, akik ki akarnak lépni az Európai Unióból. Az unió megítélése eddig sem volt túl jó nálunk, az évek során sokan csalódtak, és a legfrissebb felmérés szerint már a magyarok fele sem bízik az unióban. Az összes párt táborában akadnak euroszkeptikusok. A kilépés elvben megoldható, de évekig húzódhat.

.

A Jobbik elnöke, Vona Gábor szerdán azzal reagált Brüsszel súlyos intésére , hogy Magyarországnak ki kellene lépnie az Európai Unióból. Szerinte az Európai Bizottság szerdai "ultimátumával Magyarország szuverenitását durva támadás érte", az "nem saller, nem koki, hanem egy földön fekvő ország fejberúgása". Arról beszélt, hogy az EU nem jótékonysági intézmény, "hanem báránybőrbe bújt farkas", egy "gyarmattartó, és Magyarország az unión belül csak egy gyarmat". A Jobbik szombat délutánra tüntetést szervez az Európai Bizottság magyarországi kirendeltsége elé. Vona azt mondta, azokat várják, akik szerint a "tagok legyünk vagy szabadok" kérdésre a szabadok a helyes válasz."

.

Még1x a lényeg "a legfrissebb felmérés szerint már a magyarok fele sem bízik az unióban." tele van a magyar ellenzék meg Az EU bizottság f@sszal, kidobták a fürdővizzel együtt a gyereket, és nehogy azt higgye h a lengyeleknél meg az olasuzoknál nem lesz a jobbiknak követője...

Re: IMF nem téma!

#466631 Rozsdáskilincs Előzmény: #466623

Orbán Viktor szerint Magyarország képes a nyílt piacról forrást bevonni, épp ezért a kormány szeretné a hangsúlyt erről a kérdésről a növekedési tervre áthelyezni. ""

Érdekes mondat.

Re: IMF nem téma!

#466629 Kezdolap Előzmény: #466623

Vajon hányszor mennek még helybe a pofonért, h belássák, h az IMF-hez való ismételt közeledés miatt került Mo. kedvezőbb helyzetbe az elmúlt napokban? Vki írta vmi blogon, h a kormány simán félreérheti az elmúlt napok pozitív fejleményeit és ismét elhiszi, h minden rendben és nem kell ide semmi, megállunk, stb...

Re: nincs cím

#466492 Elbuksz Előzmény: #466479

Szerintem igazad van .Viktor kard helyett a szaros gatyát rázza még a végén a féjére húzzzzák!!!

#466479 xmann Előzmény: #466439

Félinformációk, tévedések, stb. inkább vizsgáld meg előbb a tényeket mielőtt nyilatkozol.

Tehát EU-pénz: jelentős része föld alapú támogatás, mezőgizdasági támogatás. Konkrétan a termelők kapják kézhez. Cashben. Nincs miről beszélni. Kb 300 mrd Ft/év. Ezt az eutól kapjuk, cserébe semmit sem adunk.

6%os IMF kamat: nem igaz. lásd itt:

http://www.imf.org/external/np/fin/tad/extrans1.aspx?memberKey1=415&endDate=2012%2D01%2D12&finposition_flag=YES.

Jül látható, hogy a felvett 7,5 mrd SDR-re idén 199 M kamatot fizetünk ki, ez akárhogy nézem még a 3%-ot sem éri el, 2,65%-os átlagos kamaton kapjuk. Ennél jobb nincs. Az aki ehelyett kibocsátott Magyarországnak 7%-on kötvényt, ahogy az orbánkormány tette, a kibocsátott 3 vagy 4 (most nem emlékszem) mrd usd-n éves 200 m usd = 50 mrd Ft többletköltséget okoz az országnak. mindannyiunknak.

ennyit az uzsoráról, remélem a témát lezárhatjuk a tények ismeretében

#466439 zeeh_ Előzmény: #466417

Olcsó IMF pénz.

6% mihez képest olcsó, ráadásul EUR-ra 6%? Csak akkor "olcsó" (ha jól rémlik), 2 milliárd EUR-t hívnak le, ha ennél többet, akkor 6%-on ketyeg, mint a 2008-as zseton az MNB-ben úgy, hogy hozzá se lehet nyúlni, de ha az MNB bukik, akkor naná, hogy az állam, azaz mi, adófizetők fizetjük ki a buktát.

Ömlő EU támogatások.

Kérdés, hogy hová ömlik, mert olyan marha nagy látszatja nincsen. Hülyeségekre ad pénzt részben az EU, aminek semmi gazdaságélénkítő hatása nincs középtávon se, nemhogy hosszútávon.

Szerintem ha megnézzük az egyenleget, hogy mennyi zsetont vittek innen kifelé (bankokon, MNYP-n, multikon keresztül), akkor a szuper EU támogatásokkal együtt is erősen kérdéses az egyenleg vége.

Értem, hogy be vannak rágva, amiért alaposan megnyeste OV a profitjukat a precedens bankadó miatt, különadók bevezetése, MNYP rendszer felszámolása, végtörlesztés maitt és törleszteni akarnak, de azért nem ártana időnként leülni elgondolkodni azon, hogy mi, miért van és annak mi a következménye. (Annak ellenére, hogy szépen kiölték a kertévék segítségével a gondolkodás képességét sokakból.)

Szerintem Barroso és a többi EU-s uzsorás zabszemmel a fenekükben nézik OV-t és imádkoznak, hogy nehogy követőkre találjon és a bankadó után ebben is precedenst teremtsen Európában. Ezért próbálják mindenáron és minden eszközzel ellehetetleníteni és eltávolítani a miniszterelnöki székből. (pl. EU támogatás megvonás meglebegtetése a 2013-as 3%-os hiány 0.15%-os várható átlépése miatt). Én meg majd ha találkozom a szomszédommal, adok neki egy pofont, mert egy jövőbelátó, látnoki képsségekkel rendelkező ember azt mondta, hogy 2013-ban adni fog nekem egy kokit. :)

#466417 sbbacsi Előzmény: #466386

Már megválaszolták páran egész egyszerűen.

Összefoglalom neked:

Nincs mire ugrálnunk. Uzsorarendszert emlegetsz állandóan, de ha ez igaz (szerintem sem, ahogy Lupin úr is írta) akkor úgy vagyunk benne, mint az egyszeri kisebbségi 7 gyerekkel, életében nem dolgozva, a flippergép előtt állva.

És ebben a helyzetben épp az uzsorásnak akarjuk megmondani merre-meddig. Ráadásul pofátlan stílusban.

Ez így normális szerinted? Mondd meg légyszi, hogy ha "kitörünk" ebből a kegyetlen uzsorarendszerből, amiben öntik az olcsó pénzt (IMF hitel) és az ingyenpénzt (EU támogatások) akkor mit fogunk csinálni? Mit villantunk? Nem 1.5, nem 9.5, nem 20, hanem kb. 50 éve ebben élünk. Először a portánkon kellene rendet tenni - amire remek alkalom van 2/3-addal, de semmi nem történt - aztán mellet verni és ujjal mutogatni.

Ömlik be az EU-s pénz, mire ment el? Megmondták, hogy f*sz módon toljuk be a flippergépbe és/vagy sikkasszuk el?

Short

#466403 Arsene Lupin

Ami a hazai piacot érinti, egyértelműen short. Csúnya hetek jönnek. Minden reményünk már csak Bíró Icában lehet, aki a jobboldali felvonuláson személyesen fogja visszaverni a szilveszteri buliból visszatérő brókerek forint elleni támadását.

Re: A mór megtette dolgát, a mór mehet.

#466401 exmnbs1 Előzmény: #466399

diplomája sem volt aztán az utolsó pillanatban lett

ma már az sem kell

#466399 Euroman Előzmény: #466398

na hát neki más nem is volt, csak nőügyei....a fityi legjobb farkú politikusa, aki még ugóiskolát is üzemeltet...

#466398 exmnbs1 Előzmény: #466397

ugyan már

Deutsch Für Tamás is jól fungált sportvonalon

#466397 Euroman Előzmény: #466392

Nőügy is van?? :) Mesélj kérlek, ez érdekel...nemcsak a Katika volt neki, meg a három lánya? :)

#466394 Euroman Előzmény: #466392

német példa..: zu Guttenberg...szintén ilyen ügy, 1-2 hét kapálózás, majd lemondott...pedig tehetségesebb politikus volt, mint Paul....

A mór megtette dolgát, a mór mehet.

#466392 Arsene Lupin

Nagyon gyanús, hogy pont most vakarták elő a Pali disszertációját. Szerintem már rég ott volt a megfelelő kezekben, de most jött el az ideje, hogy előhúzzák. És nem ellenzéki kezekben volt eddig sem, mert azok már rég borították volna.

A helyzet az, hogy a kerály célkeresztbe került, előbb-utóbb menekülnie kell. Ügyvédbojtárnak már túl öreg, amúgy meg semmihez sem ért. Köztársasági elnök viszont szívesen lenne, a Sándor-palotát már régen kinézte magának.

Csak hát ott van a Pali. El kell takarítani az útból. Előkerült a plágiumgyanús dolgozat. Ilyen stiklibe már több politikus is belebukott. Ráadásul 180 oldal lopás, az 180 oldal lopás. Pali a buta védekezésével meg csak tovább rontja a helyzetét.

Pali előbb-utóbb le fog mondani. Ha nem, előveszik nőügyeit.

A mór megtette dolgát, a mór mehet.

#466389 Arsene Lupin Előzmény: #466386

Én nem érzem azt, hogy gyarmati státuszban lennénk. Én jobban érezném magam egy EU-konform demokráciában, mint egy egyház által felkent kerályi p*cs uralkodása alatt. Az EU-normál elfogadása nem fejhajtás, hanem ésszerű kompromisszum.

Lupin Úr! Várom a válasz…

#466386 zeeh_

Lupin Úr! Várom a választ továbbra is:

"Ön szerint tehát az a helyes út, ha fejet hajtunk és maradunk gyarmati státuszban, amit továbbra is jól ki lehet zsákmányolni?"