Re: nincs cím
zeeh_ Előzmény: #466417Olcsó IMF pénz.
6% mihez képest olcsó, ráadásul EUR-ra 6%? Csak akkor "olcsó" (ha jól rémlik), 2 milliárd EUR-t hívnak le, ha ennél többet, akkor 6%-on ketyeg, mint a 2008-as zseton az MNB-ben úgy, hogy hozzá se lehet nyúlni, de ha az MNB bukik, akkor naná, hogy az állam, azaz mi, adófizetők fizetjük ki a buktát.
Ömlő EU támogatások.
Kérdés, hogy hová ömlik, mert olyan marha nagy látszatja nincsen. Hülyeségekre ad pénzt részben az EU, aminek semmi gazdaságélénkítő hatása nincs középtávon se, nemhogy hosszútávon.
Szerintem ha megnézzük az egyenleget, hogy mennyi zsetont vittek innen kifelé (bankokon, MNYP-n, multikon keresztül), akkor a szuper EU támogatásokkal együtt is erősen kérdéses az egyenleg vége.
Értem, hogy be vannak rágva, amiért alaposan megnyeste OV a profitjukat a precedens bankadó miatt, különadók bevezetése, MNYP rendszer felszámolása, végtörlesztés maitt és törleszteni akarnak, de azért nem ártana időnként leülni elgondolkodni azon, hogy mi, miért van és annak mi a következménye. (Annak ellenére, hogy szépen kiölték a kertévék segítségével a gondolkodás képességét sokakból.)
Szerintem Barroso és a többi EU-s uzsorás zabszemmel a fenekükben nézik OV-t és imádkoznak, hogy nehogy követőkre találjon és a bankadó után ebben is precedenst teremtsen Európában. Ezért próbálják mindenáron és minden eszközzel ellehetetleníteni és eltávolítani a miniszterelnöki székből. (pl. EU támogatás megvonás meglebegtetése a 2013-as 3%-os hiány 0.15%-os várható átlépése miatt). Én meg majd ha találkozom a szomszédommal, adok neki egy pofont, mert egy jövőbelátó, látnoki képsségekkel rendelkező ember azt mondta, hogy 2013-ban adni fog nekem egy kokit. :)