ritkán lendül egy friss pozim azonnal, még aznap +8%-ba, de jó érzés ilyesmit látni, akkor is, ha kicsi :)
ritkán lendül egy friss pozim azonnal, még aznap +8%-ba, de jó érzés ilyesmit látni, akkor is, ha kicsi :)
Rendszeresen olvasom Zsidayt. Azt viszont nem értem, hogy ebből az írásból hogy jutottál bux longra ill. arra, h. nem érdemes shortolni a buxot?
Nem azt mondtam, hogy innen meg sem áll 25000-ig, csupán annyit, ha a kormányunk nem kúrja el, akkor nagy elmozdulást már nem várok lefele.
Szia
Ajánlom figyelmedbe Zsiday Mester blogját, megmagyarázza benne miért nem érdemes shortolni a Buxit :D
http://zsiday.hu/blog/akik-nem-ismerik-t%C3%B6rt%C3%A9nelmet
igyekszem alkalmazkodni és a helyes interpretációt alkalmazni ;)
De az is igaz, h. tőlem sem kell ám véresen komolyan venni, csak szeretek én is incselkedni, ha mérges vagyok, akkor máshogy reagálok, mint pl. formerre, nála sosem incselkedtem, hanem tényleg felhúztam magam párszor.
Azért megvan az oka, ha vmit nyitok, mindig. 4850-es e-starnak is megvolt az oka: szinteknél építek pozíciót ill. adott szentimentek alapján.
Hati shorttal is építés a cél, nincs azzal semmi gond, tovább fogom építeni, ha eléri a köv.szintemet.
Már hogy ne példálóznék? Benne van az élő naplózásomban, követheted. Beírod a marketwatch keresőjébe a tickert, megnézheted az áralakulását egy perc alatt. A teljes naplózott tőke nagyobb része külföldi papír, tehát számomra meg e-starnak jnincs nagy jelentősége. De ettől még hozzá tudok szólni a magyarhoz is, de semmiképp nem tiltakozom ellene, h. magyar papírokkal "példálózzál". :)))
Na az E-star topikban elkezdett beszélgetést folytatva. Látom nem szoktad még meg a velem való beszélgetést. Én nem támadlak, nem is kell mentegetőzni stb. Én csak a száraz tényekre vagyok kíváncsi.
Értem Én, hogy nem fogsz összességében bukni vele, és azt is megértem hogy különösebben nyomós indokod sem volt 4850-nél a vásárlásra.
Remélem nem lesz nagy buktád a hati shorton, kérdés mi a célod vele.
Ui: A külföldi részvényekkel hiába példálózol nekem, nem igazán érdekel, mert nem ismerem őket :D
Please hanyagold a velük való példálózást. :D
Na csók kiosztottalak, mint ha párkapcsolatban lennénk, remélem megérted a mondandómat :D és ezután jókat fogunk diskurálni :D
gratulálok hozzá :)
Hazaértem, most már lesz tán egy kis időm...
Lezárt ügyleteken a hozam teljes tőkére vetítve: +1,37%.
Hál Istennek ez kisforgalmú zuhanó nap volt, ezért beleférhet egy egyre alacsonyabb forgalmú pihenő szakaszba, ami után jellemzően jön egy 2. olyan intenzív szakasz, mint a kezdeti volt.
Jó reggelt!
Hát mit mondjak? Ez van. :)
De nekem Möbius tényleg nem mérvadó sose, sok éven át nálam leírta magát, lekerült a figyelőlistámról. Buffett, Rogers, Soros, Faber, Gross és még sokan mások vannak a listámon, Möbius nincs.
Jó reggelt!
"Apukám", Te nem egyszerű eset vagy. :D
Telekom?, azt sem tudják miből fizetik ki az osztalékot!
Möbius tipikus Orbán szisztéma, nekem az a fontos milyen állampapír és Otp kitettséget halmozott fel (beszédes).
E-Star kontra Telekom:
Lehet. Van benne ráció. De nekem sokkal biztonságosabb jelenleg a telekom, mint a magyar állam vagy e-star. Ez szubjektív megítélés, de nekem ez a véleményem.
úgy értem, Möbius tipikusan az a figura, ami ellenkezőt mondja annak, amit ált. csinál. Nem tudom miért, de amint nyilatkozik vmit akármelyik piacról, az általa favorizált irány tuti nem jön be, legalábbis rövid-és középtávon durva kontraindikátornak használható.
Stopból átugorható nincs: ha nem muszáj, nem alkalmazok limites stopot, hanem magam vágom ki adott piaci szituációban a rossz pozit.
nincs stopom. Amikor és amiben van, előre beírom. Hati short jó, Möbius után aki eddig ment, az 90%, hogy bukott.
Szia
E-star kötvénnyel jobban jársz, mint a Telekommal.
Nem értem mit látsz a hati shortban. Möbius eldöntötte, hogy az OTP-t nem lehet beverni (egyelőre). Csak nehogy egyszer átugorja több száz pontos gappel a stoppodat az árfolyam.
aktuális likviditási helyzet (adott devizák forrásai alapján).
Szabad források
1. euróban 18%
2. dollárban 23,35%
3. forintban 43,11%
Teljes szabad forrás a teljes tökén (biztonsági tartalékot számolva a tökeáttétes pozikra): 29,28%.
Nagyon nem tudom, mit kéne csinálni a forint szabad forrással...Lehet, idövel telekom lesz egy jó részéböl véve.