És miért egy részét? És hány napot jelent a "napokban"?
És miért egy részét? És hány napot jelent a "napokban"?
"Soós Csaba elmondása szerint a napokban pont kerülhet a már bejelentett, 9,37 millió eurós OTP hitel aláírására, melynek egy részét a vállalat már a jövő évi romániai beruházásokra fordíthatja. "
Eljött a "napokban" ideje.
Ezt a halandó user-nek úgy kellene értelmezni, hogy eltűnt kb. 16m€ ?
nézd még a kp állományokat
Pénzeszköz és pénzeszköz-egyenértékesek
5 025E EUR 2011szept
4 724E EUR 2010.dec
http://bet.hu/newkibdata/109071812/E_Star_Q3_2011_Report_HU.pdf
20 837E EUR 2011.jún
http://bet.hu/newkibdata/108110235/Els__f_l_v_E_star_2011.pdf
az EETEK árát én nem láttam
Én még lusta voltam eddig egy ilyen táblázat készítéséhez, de hátha valaki közületek érez rá késztetést, hogy összeszedje az adatokat, esetleg van is már ilyene neki...
Szóval én azon gondolkoztam, hogy eddig a tőke és kötvénykibocsátásokból mennyi pénz jött be eddig a céghez és abból mennyi beruházást valósítottak meg és mennyibe került az akvizició...
Vajon ki fog-e jönni-e ebből a táblázatból az, hogy az eddig beszedett pénzek plusz az eredményekből származó tőke fel lett-e teljes egészében használva a fent említett kiadásokra, vagy ott parkol-e a cég számláján? Vagy ha mindkettőre nem a válasz, akkor hol lehet a pénz.
Ismételném, én nem számoltam utána, de érdekelne, hogy pénzhiány, pénztöbblet, vagy nulla lenne az egyenlege a rovancsnak...
Mert ha itt hiány lenne, az meg tudná magyarázni, hogy a nagyvásárlók befektetési kedve hová tűnt el az éterben, mert egyébként tényleg nehéz elképzelni...
Fellegek alatt az eurozóna problémáira gondoltam, amik ugyan addig is voltak, csak akkor tájt kezdek kibontakozni.
Nem hinném, hogy ez az ok, ha a fellegeket a cégműködésre érted....
Amiért a kv. kib. előre lett hozva az az, hogy döntően a nkzi helyzet hitelleállással fenyegetett.
Ez be is következett, de számomra inkább az a furcsa, hogy 12.000-5000 között a részvényeket nem piszkálta bottal sem a korábbi nagytulajok egyike sem, holott az OTP kivételével így már vastag bukóba került mindegyik...Azt hallottam, hogy szeptembertől 1-2 helyen vételi stoppot rendeltek el minden magyar részvényre, de hogy egységesen mindenki a távolmaradásával "tüntetett", ez igen szokatlan...
Úgy látom, ez a helyzet most éppen változóban, de az okokra igen kiváncsi leszek...
Egyébként nem vagyok most sem pesszimistább a jövőt illetően, de reálisan azért látni kell, hogy a megharmadolódás mögött valami komoly ok áll. Mivel a cégstratégia, iparági helyzet, sőt még a magyar helyzet sem indokol fél év alatt ekkora esést, valaminek történnie kellett. Erre lehet magyarázat Kassai likvidálása...HA ez egybeesik --és most úgy tűnik-- nagybüfik beszállásával,akkor kimondottan optimista vagyok,leszek....
Kevésbé optimista ez a hsz, mint az eddig megszokottak.
"igazán nagyok pedig valamiért leálltak"
Valószínű azért amiért a kötvénykibocsátás is előrébb lett hozva. Látták a tornyosuló fellegeket.
Szétröhögtük magunkat, annyira vicces.....
Nem, nem ez a gond. A gond az, hogy a nagy "vadászok"-ból a szart is ki lehet verni, ha az ellen-oldalon olyan szereplők vannak, akik reggelre "vadász"-t fogyasztanak. Nos, ez július közepéig megvolt, ez látszott is az áron. Májusig magam is elfogyasztottam 2 nagy vadászt, akik repülőn közlekedtek..Csak júliusban egyedül maradtam, s az igazán nagyok pedig valamiért leálltak.
Na ez a nagy talány, s lehet, összefüggésben van Kassai tevékenységével. HA igen, nem lepődök meg a mostani fejleményeken...Persze ezzel sikerült újabb tízmillióktól elbúcsúznom, de remélem, ez hosszú távon visszanézve csak egy átmeneti kis zavar volt az erőben...
Szerintem a jövő héten okosabbak leszünk....
B.Cs is az Equilor-nál dőlt be... (milyen érdekes, nem? :)) )
ezt írtuk mi is még tavaly. határidős pozik levadászása nagy móka..
az ünnepekkori bedöntés arra is utalhat, hogy nem szántak rá sokat
(nem az illúziós lehetett)
az equilort szvsz szintén cserélniük kéne
még nyitva kb 1650 konti, ebből 450 nem a cégé amiről nem tudjuk milyen árfolyamon nyíltak....
volt közben pár évvégi ünnep is ami a kis forgalmat garantált
Nálam egy dolog adhat "gyanúra" okot, tegnap ezen agyaltam, hogy éppen "teljesen véletlenül" 5400-5600 tájékán kezdett esni a csillag, mint a kő (-5%,-10%,-10%).
Ez persze lehet teljesen véletlen is, de az összeesküvés elmélet jobban teccik :)
Azaz vagy a két fél közül valamelyik (na vajon melyik?) nyomta le az árat direkt, vagy egy harmadik fél (benfentes) nyomta le az árat, vagy a brókercég/rv. letétes adta kölcsön hirtelen a 18500 db. rv.-t shortra... és ezek közül bármelyiket vezethette "rosszszándék", üzleti ellehetetlenítés.
A 10k-n beleült befektető meg nyílván nem nézi jószemmel ezt a "mutyit". Lehet, hogy ezért lettek az utóbbi idők eseményeinek személyi konzekvenciája.