Regisztráció Elfelejtett jelszó

topicban elkezdett tradek

Re: nincs cím

#464544 Ricsi Előzmény: #464532

Ezt nem értem jó lovag, a Dax 6057,92-n zárt, napi minimuma kb 6013 volt kb 15.58-kor. Miért nem nyílt meg?

Re: költség

#464541 Ricsi Előzmény: #464539

Szerintem ez az út mindenki előtt nyitva áll. Persze könnyebb mást irigyelni, mint lépni az ügyben. Tipikus magyar felfogás :D

Még hozzátenném, ezért nem is érdekel a forint árfolyama, hiszen Szlovákiában Eur-t költök. Könyvelésre, adóra, telefonra, autókra, motorra, mindenre.

#464537 Ricsi Előzmény: #464533

OK, tedd azt :)

Nekem nincs adóm, így azzal én nem számolok, máris előnyben vagyok:))

Szlovák cég a kereskedő partner, és ott kicsit mások az adószabályok, mielőtt valaki félreérti. A tőzsdei nyereség is beépül a cég teljes nyereségébe. Max veszek még egy motort a cégre, és nincs is már adó. Rendes leszek hozzád, az ÁFA és regadó kedvezményt fel sem számítom :D

#464533 rbbj11 Előzmény: #464518

Nettót írok én is (mmint kötési ktg-gel, spreaddel csökkentve).

De adózás, fix ktg-k (számlavezetési díjak stb) nincsenek benne. Azt évente fogom levonni a teljes eredményből.

#464532 rbbj11 Előzmény: #464517

Azért, mert az utolsó dax short nem nyílt még meg, a limit megbízásokat, amíg nem teljesülnek, nem is viszem fel a táblázatba. Ez csak kivétel, mert olyan közel a limit, h. sztem hétfőn tuti teljesül, és akkor bekerül a dátum és tőke is. Rbbj topicban vezetve vannak az előre beírt limitek.

Azért 64% a TÉNYLEGESEN lefogott tőke, mert a tőkeáttétes pozikhoz kevesebb a letétigény, mint ami a tőkére vonatkoztatott eredmény. Pl. Bux hati 16.000-en nyitva 160.000-es tőkehányadra ad eredményt, ez a tőkehányad kerül feltüntetésre, hisz így egyszerűen kiszámolható a tőkére vetített profit. (Nekem azonnal %-osítani kell, hisz teljesen átláthatatlan lenne a különböző tőkeszorzójú eszközök pontban megadása!!)

De a tőkéből nem 160.000 van lefogva, hanem 32.000. Ha a tőke 10%-a a 160e (a példa kedvéért), akkor a 32.000 a 2%-a, ami tényleges lekötés a ker. tőkéből.

A táblázatban ezért látsz BUX-nál 10%-ot, ami valójában 2% lekötés.

Valójában a kilengések miatt mindenképp rajta szoktam hagyni széles sávot a tőkeáttátéteseken, tehát soha nem lesz kihasználva a tőke 100%-a.

költség

#464518 Ricsi

Ide nettó, vagy bruttó árakat írsz? Szóval a költségekkel hogy állsz? Én mindig nettóban számolok, mert úgy korrekt...

#464517 Ricsi Előzmény: #464481

Ezt nem értem...

Összeadtam, ez így 76,07%, és az utsó dax shortra nincs is mennyiség írva. Mi ez a 64%?

← Újabb hozzászólások 1181 - 1191 / 1191