Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: zaro

#464348 rbbj11 Előzmény: #464345

intelligens spekuláció pl. a részvénykibocsátás. A kibocsátó cégeknek! No nem a vevőnek. Pl az, hogy E-start tőzsdére hozták.

A befektetés egyik definíciója pedig (az intelligens befektető, p.14): "a befektetési művelet mélyreható elemzés alapján a befektett tőke biztonságát és megfelelő hozamát ígéri". A biztonság nem adott egy határidős vagy bármilyen hiteles pozíció esetén.

Nyilvánvaló, hogy ez tehát spekuláció.

Nem intelligens, mert ez nem volt sem elengedhetetlen lépés, se nem hordozott olyan kiemelkedő és egyedülálló hozamra esélyt, amiért cserébe fel lehetett volna vállalni ilyen eszement kockázatot. Belemehetünk hivatkozásokba, ezek nem üres frázisok, sosem írok üres frázist, csak te max. nem érted, mert nincs elég ismereted az értelmezéshez. És valóban, az is ok, hogy nem veszem a fáradtságot, pontos magyarázatokra és hivatkozásokra, mert akkor minden hsz-em egy doktori értkezés eleme lehetne. A fórumon meg kell elégednie az olvasóknak egyfajta felületes infóval és az értelmezés is keretek közt szabadon van hagyva. Sajnos.

#464345 Formerplayer Előzmény: #464318

A hsz-od első részével úgy ahogy egyetértek, de a második teljesen értelmezhetetlen, félrevezető, szerintem se füle, se farka.

Mi az, hogy játékképesség? Ezzel, csak erősíted azt a könnyen fogyasztható városi legendát--amitől a hajam tépem--hogy a tőzsde az egy kaszinó(meg hogy ha veszít valaki, ott a másik oldalon biztosan nyer).Nem, egyáltalán nem így van, ez nem egy zérus összegű játék. Sőt, nem is játéknak tartom, hanem egy speciális szabályok övezte pénzügyi-tőkepiaci helyszínnek.

Ráadásul amit Kassai csinált az pláne nem spekuláció, hiszen munkába állása elején vásárolt be 100 milliós nagyságrendben a cégbe--ez inkább befektetés, hit az általa is nagyban befolyásolt jövőben.

Mi az hogy intelligens spekuláció? Hagyjuk már ezeket a misztifikáló, de semmit sem jelentő, üres frázisokat. Van bunkó, tahó spekuláció esetleg szellemileg visszamaradott vagy gyógypedagógiai spekuláció, esetleg Mensa -spekuláció? Spekuláció van, így önmagában, ami tulajdonképpen figyelmen kívül hagyja a terméket, s csak a lényegre koncentrál:"Óccsón veszek,drágán adok, ezér' aztán bróker vagyok" Kassai vásárlása befektetés, kiállás a cég, a saját jövőbeni munkája mellett, egyfajta demonstráció a későbbi, jelenlegi vagy potenciális tulajdonosok, a céget figyelemmel követők felé. Ez mitől amatőr?

Hogy nem adott el 12.000-nél? Hogy esetleg ezzel önmaga rombolja le a cég presztizsét vagy indítson el egy olyan folyamatot, amihez hasonló most láttunk a cégnél?Értsd meg, ő sem 12.000-nél, sem 100 Ft-nál nem teheti meg, hogy saját döntéséből eredően elad. Csak akkor, ha működése következményeként, sikereként mondjuk felvásárolják a céget vagy így, hogy eladatják vele, mert elfogyott a pénze.Tegyünk tehát különbséget a spekó és a befektetés között.

Az más kérdés, hogy valószínűleg a vezetési hibái--akár pénzügyi, akár kommunikációs, akár szervezet működtetési-- hozzájárultak a jelenlegi árfolyamhoz. Ezt nem tudom, de gondolom előbb-utóbb ki fog derülni. Ezzel a lépéssel leginkább magával szúrt ki, de az is lehet, hogy nem maradt más útja. A lényeg, hogy nem rosszul spekulált,hanem valószínűleg hibás döntések sorozatát hozta vagy az élet nem igazolta a korábban jónak látszó döntéseit. Ennyi...

#464342 exmnbs1 Előzmény: #464340

szerintem a jól informáltak nem fundás okból vásároltak

hanem oly sokáig volt lent és olyan rossz volt a hangulat hogy a feljebb is belefér okából

egyébként tolvajrv-ekben is látni ilyet, no nem szokott sokáig tartani

nem láttam itt brutális vásárlásokat amit visszafognának

viszont pont estarban máskor látható volt az általad leírt scenário, pl. former mikor gyüjtögetett

#464340 rbbj11 Előzmény: #464335

itt vmiért megállította. Egyelőre.

Az sem kizárt, h. sokkal ügyesebb, és számos kis képviselővel darabokban vásárolgatott folyamatosan. De túl nagy jelentősége nincs, egyes játékosok játékát tanulmányozni, elég látnunk a napi-heti-havi viselkedést, és a forgalom dinamikáját. A kötések alapján nekem egyértelmű, hogy itt "jól informáltak" vásárlásai kezdődtek, hogy ezt hogy lehet észrevveni, érintőlgesen kherceggel vhol beszéltem is. Bwin-ben láttam kispapírok közül utoljára ilyet, elég jól azonosítható. A lényege, hogy úgy gyűjtenek a szabad piacról nagy darabszámú rv-t, hogy nem engedcik hirtelen elszállni. Egy spekuláns feljegyzései-t érdemes elolvasni, ott bővebb leírást találni róla, hogy kell / lehet felverni egy rv. árát ill. mikor nem felverésről van szó, hanem gyűjtögetésről.

Vagy lehet, az másik könyvben volt? Már nem is emlékszem

#464339 exmnbs1 Előzmény: #464273

szvsz várták a pénzt keresték a vevőt és el kellett játszani előtte azt is, hogy fordult

így más lett az optika, megért pár nap késést

#464337 exmnbs1 Előzmény: #464296

vagy a másik olvasatban többet nyert azzal hogy nem adta el a pakkját és tartották a látszatot

#464335 exmnbs1 Előzmény: #464318

hogy is volt?

Equilor a szolgáltatója adott adott és adott, addig adta még kilikvidálódott Kassai, egy igen meredek esést generálva

(közben vételi ajánlásokat is kiadogatott)

gondolom vadul keresték vevőt is

Equitas leszállította a várakozást és velük együtt vett az alján

szerintem az ecoban hasonlót láttunk tavaly

Kassainak aduja az nemigen volt a céggel kapcsolatban, csak előhúzta volna tán

és nemcsak Kassainak van pakkja, hanem a cégnek is, jóval nagyobb

ők betalicskázták aközben a pénzt?

az ecoban a likvidálás nem állította meg az esést

#464318 rbbj11 Előzmény: #464315

azért, mert mindegyik ember. Ennyi. Miért hal meg mindenki? Csak.

Egyébként a bukási gyakoriságot a tőzsdei játékot jól játszani tudók közt lehet felállítani. Átlagos kisbüfi a legnagyobb vesztes. Átlagos bef. alap egy átlagos vesztes. Egy hedge vagy egy edzett tapasztalt "guru" által vezetett bef. alap nyertes, nagy szórásokkal.

A bennfentesek sehova sem sorolhatóak, mert a játékképességüktől függ, h. nyertesek lesznek-e. Pletyka, belső infó akármi ált. nem segít a nyereségességhez, max. rásegít, ha megvan az alapvető képessége jól spekulálni és vagy intelligensen befektetni. Az abszolút nem intelligens spekuláció, vagy intelligens befektetés, ahogy ez a bennfentes vásárolt. Ez amatőr. No persze lehet, vagyonának 1%-a volt, és nincs jelentősége, h. bukott vele, de attól még maga a deal, nem lesz inteligensebb. Csak a kivitelezője.

#464302 rbbj11 Előzmény: #464296

ezt az átokverte gondolatot nem lehet ebből a topicból kiölni, igaz???? Kérlek, a ti érdeketekben, felejtsétek már el ezt végre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mindegyik ember, és buknak időnként!!!!!! Bennfentes, alap, hedge, nagybüfi, kisbüfi.

#464298 hAliG Előzmény: #464296

Akkor mi lehet a gond?

Hoppá! Csak nem az emberre jellemző mohóság?

Talán megrészegültek a pénztől, a sikertől és megy a harc a háttérben!

Mindegyik csak magának akarja..

#464296 Láma1 Előzmény: #464288

Számomra ez azt jelenti, hogy a végsőkig bízik a cégben, azaz a fundamentumokkal nincs baj, hiszen ő azt ismeri, sokkal jobban, mint bármely befektető.

#464288 Ronin_ Előzmény: #464272

Mondjuk ezt nem értem. Ha én ENNYIT veszek 5400-on és volt már 12300 is, akkor ilyen lejtmenetben tutira beállítottam volna egy 5600 Ft-os likvidálást.

#464273 gorogyeckij Előzmény: #464187

Tótál :( Mivel hitelből vette. Viszont az az érdekes, hogy 4354 Ft alá már több* alászúrt, mégis csak 5-én likvidálták. Hm?

Látjátok, nem csak mi kisbüfik lehetünk "hüjék".

#464272 gorogyeckij Előzmény: #464259

Lefordítom: Kassai Ákos Úr cége (Phalanx-Invest) 80,5 mFt-ot bukott, mivel 2012.01.05-én 18.500 rv.-t 4354 Ft-on kényszerlikvidáltak.

#464259 holnor Előzmény: #464187

úgy tűnik.

"2010. máj. 18. 09:35 Rendkívüli tájékoztatás

Kassai Ákos Makra József úrtól 18.500 db RFV Nyrt. által kibocsátott, egyenként 10 Ft névértékű, névre szóló, dematerializált, törzsrészvényt vásárolt, határidős vétel keretében 5.400 Ft részvényenkénti árfolyamon."