Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: zaro

Formerplayer Előzmény: #464318

A hsz-od első részével úgy ahogy egyetértek, de a második teljesen értelmezhetetlen, félrevezető, szerintem se füle, se farka.

Mi az, hogy játékképesség? Ezzel, csak erősíted azt a könnyen fogyasztható városi legendát--amitől a hajam tépem--hogy a tőzsde az egy kaszinó(meg hogy ha veszít valaki, ott a másik oldalon biztosan nyer).Nem, egyáltalán nem így van, ez nem egy zérus összegű játék. Sőt, nem is játéknak tartom, hanem egy speciális szabályok övezte pénzügyi-tőkepiaci helyszínnek.

Ráadásul amit Kassai csinált az pláne nem spekuláció, hiszen munkába állása elején vásárolt be 100 milliós nagyságrendben a cégbe--ez inkább befektetés, hit az általa is nagyban befolyásolt jövőben.

Mi az hogy intelligens spekuláció? Hagyjuk már ezeket a misztifikáló, de semmit sem jelentő, üres frázisokat. Van bunkó, tahó spekuláció esetleg szellemileg visszamaradott vagy gyógypedagógiai spekuláció, esetleg Mensa -spekuláció? Spekuláció van, így önmagában, ami tulajdonképpen figyelmen kívül hagyja a terméket, s csak a lényegre koncentrál:"Óccsón veszek,drágán adok, ezér' aztán bróker vagyok" Kassai vásárlása befektetés, kiállás a cég, a saját jövőbeni munkája mellett, egyfajta demonstráció a későbbi, jelenlegi vagy potenciális tulajdonosok, a céget figyelemmel követők felé. Ez mitől amatőr?

Hogy nem adott el 12.000-nél? Hogy esetleg ezzel önmaga rombolja le a cég presztizsét vagy indítson el egy olyan folyamatot, amihez hasonló most láttunk a cégnél?Értsd meg, ő sem 12.000-nél, sem 100 Ft-nál nem teheti meg, hogy saját döntéséből eredően elad. Csak akkor, ha működése következményeként, sikereként mondjuk felvásárolják a céget vagy így, hogy eladatják vele, mert elfogyott a pénze.Tegyünk tehát különbséget a spekó és a befektetés között.

Az más kérdés, hogy valószínűleg a vezetési hibái--akár pénzügyi, akár kommunikációs, akár szervezet működtetési-- hozzájárultak a jelenlegi árfolyamhoz. Ezt nem tudom, de gondolom előbb-utóbb ki fog derülni. Ezzel a lépéssel leginkább magával szúrt ki, de az is lehet, hogy nem maradt más útja. A lényeg, hogy nem rosszul spekulált,hanem valószínűleg hibás döntések sorozatát hozta vagy az élet nem igazolta a korábban jónak látszó döntéseit. Ennyi...