Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ricsi kereskedése

Re: Rendberakva

#464410 rbbj11 Előzmény: #464395

igen, dax nullás 10 évre. De mondtam, hogy én többet várok tőled ;) Ilyen volás környezetben meg úgy egyébként is egy jó spekitől évi min. 2-3%-os felülteljesítés elvárható. Így sztem egy átlagosan jó teljesítmény dax esetén a 10 évre kamatos kamattal kb. +35%.

#464397 Ricsi Előzmény: #464385

És még valami...

Most a dax középértéke 5 500 pont, tehát alatta long, felette short. Azt a jogot természetesen fenntartom magamnak, hogy ezt az 5 500 pontos határt mozgathatom felfelé. Lehet, hogy 3 év múlva 6 000 pont alatt longolok, és fölötte shortolok, de ezt időben fogom beírni, és nem utólag.

#464395 Ricsi Előzmény: #464385

Ha jól értelmezem az ábrát, akkor a dax 10 éves teljesítménye kb 0%.

Ennyit csak kihozok :D:D

Ha nem jól értelmezem, most mond, mert akkor valamit nagyon félreértettem...

#464392 Margaretta Előzmény: #464330

Az intelligens befektetőből:

A brókercégek által kiadott részvénypiaci előrejelzések eredményére vonatkozóan kézzelfogható bizonyíték létezik, hogy a nagy gonddal elkészített előrejelzéseik az egyszerű fej vagy írásnál valamivel kevésbé megbízhatók.

Ez tetszik:)

Ricsi sem ezek után megy, hanem eredeti, kreatív módszere van. Ennyiben jó az álláspontja.

#464385 rbbj11 Előzmény: #464377

persze. Nagyon kíváncsian várom. Remélem, megvered a jelenlegi top királyokat is. Évi nettó 25% nettóval beírod magad a világ legjobbjai közé - bár, 5 évig sokan voltak rá képesek, de akkor is, nagy teljesítmény. Ha 10-20 éven át is tudod majd tartani, hidd el, csilliárdos leszel, és nyilatkozni fogsz 20 év múlva Marc Faber helyett.

#464377 Ricsi Előzmény: #464372

OK, akkor nézzük ezzel a szemmel, én benne vagyok.

Leírtam, mim van nyitva most, akkor nézzük...

Amit figyelni kell akkor, az a DAX, a Cac jelenleg védekezésnek van, mint mondtam, az shortolni nem fogom.

Tehát, ha benne vagy, akkor a következő feltételekkel nézzük a dolgot.

Volt a dax-nak egy nyitó ára, kb 5 900, de pontosan megnézzük. Én írom, mikor mit kereskedtem Dax-al, Cac-al, vagy bármi mással a Cac helyett, ha az felmegy 4000 pontra és fölötte marad. És megpróbáljuk figyelni 5 évig.

Kiinduló állapot 7 500 Eur. Erre vetítjük ki a nyereséget. Mindig csak a lezárt pozikat vesszük alapul, mert annak van értelme. Amennyiben a Dax meghaladja a 8 300 pontot, vagy leesik 2 700 pont alá, akkor buktam, mert minden pénzem elfogyott. Vegyük úgy, hogy a nyereséget folyamatosan kiveszem, nem növelem vele a tőkét.

Benne vagy így?

#464372 rbbj11 Előzmény: #464365

nem, ha 6000-en nyit és 5400-on zár, az -10%. Tudom, a stratégiád lényege szerint neked az elmozdulás mindkét irányban jó, de ettől függetlenül tartom véleményem.

Tehát -10% + 15% (felülteljesítés) e példában +5%-os éves hozamot adna.

Igen, 6000-en nyit és zár, az 0% éves.

De a legfontosabb!!!! Állításom min. 5 egymást követő év összegzésére vonatkozik!!!! De inkább 10 évre. És az átlag a lényeg. Én személy szerint azt várom, hogy jobban felülteljesítesz zuhanó piacon majd, mint emelkedőn, eszerint alakul majd az átlag.

#464365 Ricsi Előzmény: #464343

Mi az hogy dax hozam? Ezt pontosítani kéne, hogy mérhető legyen. Éves elmozdulásra gondolsz? Mindkét irányba?

pl dax nyit januárban 6000, és zár 5 400-on, akkor az 10%?

És ha 6000 nyit, és 6 600-on zár, akkor az is 10%:

És ha 6000 nyit és 6000 zár, akkor az 0%?

#464343 rbbj11 Előzmény: #464338

Így már árnyaltabb, ha shortolással óvatosabb vagy. Ez valóban csökkenti a kockázatot és sztem növeli a hozamot is.

Nem értek azzal egyet, hogy képes bármelyik szereplő olyan likvid indexeket oda tenni, ahova akar, pláne nem olyan távon és mértékben, mint amiről beszélünk. DT-ben igen. De már havi szinten is képtelenség.

Mégis fenntartom, a bővebb infóid mellett is, hogy évi 5-10% pontnál többel tartósan nem haladod meg a dax hozamát, de ez persze csak jóslás, és csak 10 év után értékelhető, h. igaz-e.

De ha sikerül csak ez is, akkor is zseniális lennél, és bekerülnél a befektetői környezet elit max. 5%-ába. Ha képes vagy tartósan 15%-kal megverni, akkor az 1%-ba is bekerülsz. Már annak a kategóriának az alsó határán karcolva, mint Soros. Ki tudja, miből lesz a cserebogár. A türelem és következetesség sztem megvan benned. Val.szeg jobban is, mint bennem.

#464341 _pda_ Előzmény: #464338

ez a módszer egyfajta hedgingként szolgál? ha jól értelmezem, bár nem néztem meg charton a pozik nyitását

#464338 Ricsi Előzmény: #464331

Szerintem elég jó jelenleg a kereskedésem. Látod, a dax short "fedezve" van Cac longgal. Egyszerűen azért, mert a Cac alulértékelt a Dax-hoz képest. De itt van közelebbi példának a Bux, ami szerintem jelenleg szintén alulértékelt. Erről beszéltem, mindig keresni kell egy másik instrumentumot. Persze, ha a Cac eléri a 4000 pontot, nem fogom elkezdeni shortolni, keresek másik longolható setupot. Miért? Pont amit eddig beszéltünk, mert lefelé korlátos a dolog.

Mondjuk Daxli felmegy 7000-ig, akkor lesz a Cac 4000. Ebben az esetben 7000-ig szinte nincs veszteségem, mert a Cac fedezi. Szinte, persze van azért. Ha ide eljutunk, keresek más instrumentumot, amit érdemes longolni, tehát a középérték alatt van. Persze ez deviza, nyersanyag, vagy másik index lesz, semmiképpen nem egyedi rv.

Így nagyon lecsökkentem az ATH kockázatot, amit beszéltünk.

Az a szó, hogy nagyok, úgy látom, értelmezésre szorul. Nagyok számomra azok, akik oda teszik az árfolyamot, ahová akarják. Ezek nem alapok, hanem mondjuk olyan ficerék, akikről a tőzsdecápák szól. Mert gondolom azzal egyetértünk, az nem egy kitaláció.

És még valami. Miután Dax és Cac is játszik 1 tőkével, ennek a kettőnek a hozama csapoódik le nálam (remélem)...

#464331 rbbj11 Előzmény: #464330

még annyit, hogy a "nagyok" annak is örülnek, ha képesek annyira lekövetni a piacot, hogy a referencia indexet minimálisan meghaladják. Az pedig nagyon nem arra utal, hogy nagy hullámlovaglók lennének, épp ellenkezőleg. Ill. amikor mégis hullámlovagolnak, annak eredője még azt sem szokta hozni, amire a ref. index képes volt.

Épp ezért nem is látom sok értelmét, hogy egy átlagos spekuláns felül akarja múlni hosszú távon adott index teljesítményét. Pl. dax-ban kereskedve 1 év átlagos hozama jó eséllyel az index 1 év alakulását fogja hozni, nem többet.

No persze te sztem jobb vagy, mint átlagos képességű speki, ezért tőled várom is, hogy megverd az indexet. De hosszú távon sztem csak néhány %-ponttal sikerül.

#464330 rbbj11 Előzmény: #464324

Ne mond soha, hogy semmi esélye. Ebbe tömegek buktak már bele. Pl. mikor érték alapú befektetések könyveit dobta minden nagy alapkezelő a szemétre, a tech bubiban. Meg már milliószor. Az a biztos az eddigi tőzsdei történelem alapján, h. minden módszer profitábilitása idővel csökken, sőt, hulladékká válnak. Nem én mondom, a történelem.

Egyébként amit mondasz, inkább devizákon van tartósabb létjogosultsága, mert azok valóban hosszan egy sávban maradnak. No ott se mindegyik, de sok. A rv-piacok elég gyakran nyomnak új ATH-ket az utóbbi évtizedekben.

Lefelé mozogva valóban sokkal kisebb a kockázat, mert index sose lesz nulla közelében se. Felfelé mozgás a probléma. A nagyok egyáltalán nem így gondolkodnak, ez meggyőződésem. Az intelligens befektető könyvet nagyon ajánlom figyelmedbe, egy kincs. Igaza volt róla Buffettnek. Ha elolvasod, szerintem számos területen változik majd az álláspontod.

#464324 Ricsi Előzmény: #464319

Igazad van, majd figyelek, ha erre bármi esélyt látok, de azt gondolom, az elkövetkezendő 5 évben nem fenyeget ez a veszély...

Egyébként szeretnék akkora tőkét, hogy ezt sokféle dologgal tudjam tenni.

Mondjuk 1 nyersanyag, 1 index, 1 deviza. Az, hogy minden menjen ATH-ra, és ott is maradjon, ...

És ugye, csak az ATH veszélyes, mert a DAX csak nem szűnik meg. Egyébként, amit mondassz, annak semmi esélye. Miért? Mert a nagyok csak mozgásokkal tudnak keresni. És ha mondjuk felmegy a dax, és leesik az olaj, akkor dax elad, olaj vesz. Ez példa volt, lehet, ezek együtt fognak mozogni, de mindig lesznek alulteljesítők.

Szerintem ha végiggondolod, ebben egyet fogsz velem érteni...

#464319 rbbj11 Előzmény: #464293

Elolvastam.

Nyilván ez is egy lehetőség, ami jól működhet. De hogy meddig? És amikortól nem működik, addig mennyi profitot hoz ill. amikor felismeri majd az ember, hogy nem működik, akkor az épp aktuális lebegők lezárása mennyit fog elvinni? Ez a jövő nagy kérdése. Mert az előre borítékolható, h. örökké nem fog működni. Semmilyen spekuláns módszer nem örök érvényű.

Pl. ez akkor kezdhet szétesni, ha dax elindulna folyamatosan felfelé, és trendszerűen bőven kimenne ATH fölé, mindenféle komoly korrekció nélkül.

Rendberakva

#464293 Ricsi

Rendberaktam a tavalyi évet. Nem írtam bele a napi kis trade-eket, mert az hosszú lenne, és a módszerhez semmi köze. Ezek olyan kis trade-ek, amiket akkor nyitok, ha azt látom, hogy húzzák, vagy zúzzák a piacot, és 10-20-30 pontokat akarok vele fogni. Van amikor sikerül, van amikor napokig nyitva van. Miután 1 kontiról beszélünk, sosem zárom be, csak ha hozza a nyerőt. A leghosszabb idő majd 3 hét volt, de akkor is nyerőben zártam.

Szóval, mint látható, a kényelmes módszerrel is kerestem 1 164 pontot, ami az eredeti 7 500 pontos befektetésre vetítve kicsit több mint 15%. Ez október-december, szóval negyed évre elég korrekt a részemre. Megpróbálom majd jobban vezetni a táblázatot, bár - miután nem írom a kis trade-eket - senki nem fog hamisítással vádolni. Bárki visszanézheti, mikor érték el a szinteket az említett instrumentumok.

Re: nincs cím

#449305 Ricsi Előzmény: #449270

Meg, de belefáradtam, hogy pont, amikor írni akarok, és már meg is írtam, lefagy a szerver. A pontok ott vannak, akit érdekel, tudja figyelni.

Ahogy elnézem, ez egy elég jó kereskedési módszer...