Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Rendberakva

Ricsi Előzmény: #464331

Szerintem elég jó jelenleg a kereskedésem. Látod, a dax short "fedezve" van Cac longgal. Egyszerűen azért, mert a Cac alulértékelt a Dax-hoz képest. De itt van közelebbi példának a Bux, ami szerintem jelenleg szintén alulértékelt. Erről beszéltem, mindig keresni kell egy másik instrumentumot. Persze, ha a Cac eléri a 4000 pontot, nem fogom elkezdeni shortolni, keresek másik longolható setupot. Miért? Pont amit eddig beszéltünk, mert lefelé korlátos a dolog.

Mondjuk Daxli felmegy 7000-ig, akkor lesz a Cac 4000. Ebben az esetben 7000-ig szinte nincs veszteségem, mert a Cac fedezi. Szinte, persze van azért. Ha ide eljutunk, keresek más instrumentumot, amit érdemes longolni, tehát a középérték alatt van. Persze ez deviza, nyersanyag, vagy másik index lesz, semmiképpen nem egyedi rv.

Így nagyon lecsökkentem az ATH kockázatot, amit beszéltünk.

Az a szó, hogy nagyok, úgy látom, értelmezésre szorul. Nagyok számomra azok, akik oda teszik az árfolyamot, ahová akarják. Ezek nem alapok, hanem mondjuk olyan ficerék, akikről a tőzsdecápák szól. Mert gondolom azzal egyetértünk, az nem egy kitaláció.

És még valami. Miután Dax és Cac is játszik 1 tőkével, ennek a kettőnek a hozama csapoódik le nálam (remélem)...