Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyilasi befektetési alap

A másik nagy problémám e…

#464154 lagwagoner

A másik nagy problémám ezekkel a hurrogásokkal, hogy olyan tényből erednek amit már eddig is ismertünk. Ha a nyilasi tradeblog eredményeit grafikonon ábrázoljuk, bizony voltak húzósabb hozamesések is, mint az alapban. Tehát mindenki tisztában volt vele, hogy az alap is érdekes pályát jár majd be. De ezeket már számtalanszor megbeszéltük. Persze a tulajok is szeretnének minél magasabb hozamot, minél kisebb szórással, de hogy mindig minden szép legyen az ritka. Egyébként vártam, hogy a kritikusok bemondják, hogy ők menyit értek el a tőzsdén másfél-két év alatt. Irigykedés nélkül érdekel.

Világviszonylatban nem olyan gáz ez a hozam, (na nem mintha nem lehetett volna jobb, amiatt az elcseszett 2010 ősze miatt) Paulson alapját például leiskolázta :-).

Re: nincs cím

#464149 lagwagoner Előzmény: #464146

Az érdekeltekbe beletartoznak az ÉRDEKlődők is természetesen, gondolom én.

Dehogy írj csak jókat, egy ilyen agyament kereskedési stílusról, mint a Nyilasié? :-)

"Vedd úgy én vagyok az ellenzék!"

Ok Kenji, ha konstruktív ez az ellenzék.

#464148 lagwagoner Előzmény: #464144

"2012.01.04. Az év legjobb magyarországi befektetési alapja 51.33% hozammal a Nyilasi 2015 Spekulatív Alap" Nem írom le mégegyszer a kezdő- és végdátumot a hozzá tartozó nettó eszközértékekkel.

Nem védek, csak kiigazítom a csúsztatásokat, és ki is fogom.

"Ha nincs rendszergazda jogod akkor ez továbbra is így fog történni...ha durrogsz ha nem!"

Te színvonalad a "durrogás": Többek között miattad nyílt a Nyilasi szakmai topic, ahol a hozzászólásad törlésre vannak ítélve. Ez a topic olyan amilyen, de azért mindent ne állítsunk ami nem hangzott el.

"AT kollegával kibeszéltétek válópereteket"

Szóval féltékenykedsz, erről van szó :-)), de neki is elmondtam, hogy nem kéne.

Peace.

#464146 lackok Előzmény: #464143

"És hogy van az, hogy egy(es) felhasználók állandóan kárognak, mint ha ezt az adott termékben érdekelteket érdekelné? "

Már elnézést de nem volt követelmény posztolásnál, hogy legyen a birtokomban Nyilasi alap...és hogy csak jót írhatok.

Vedd úgy én vagyok az ellenzék!

#464144 lackok Előzmény: #464128

" Mondjuk tudom, hogy mindent értesz, csak azt nem (bár sejtem), hogy milyen ok(ok)ból állítasz valótlanságokat az alappal, Nyilasival kapcsolatban"

Megjelöltem a hivatalos forrásomat, a Portfolio-s bef alapos linket! Annál se többet, se kevesebbet nem mondtam!! Mit értetlenkedsz?

" úgy hogy olyan állításokat tulajdonítasz neki, amit nem is állított."

Így kezdődik az utolsó poszt:

2012.01.04. Az év legjobb magyarországi befektetési alapja 51.33% hozammal a Nyilasi 2015 Spekulatív Alap

Az én véleményem, hogy néha szapulom a tiéd meg hogy véded. Ha nincs rendszergazda jogod akkor ez továbbra is így fog történni...ha durrogsz ha nem!

A te hasznos beírásaid is abból áltak mostanában, hogy AT kollegával kibeszéltétek válópereteket....ennél még az enyém is több ponton kötődött az alaphoz.

#464143 lagwagoner Előzmény: #464132

Amiket írtál, azok nagyjából igazak, csak az nem, hogy a betétek is hoztak ennyit. Az akciósak esetleg, ha 1-2 havonta rakosgatod őket egyik bankból a másikba. Egyébként a 10%-os hozam 4-5%-os inflációnál nem olyan vészes, pláne, ha ez az alap egy normális portfólió egyik köve; Ha valaki a top 10-ből még vagy négyet bevett a portfóliójába, akkor olyan rosszul nem járt a befektető szerintem, ráadásul a portfóliókezelésből eredő kockázatot is kezelte. A másik, hogy a 2011-es hozamról szólt a blog. Pont. Ő blogja, és az állítás valós volt. A bamosz.hu-n mindent le tud grafikonozni a felhasználó amit akar, illetve ha ezt közzé teszi, illik hozzátenni, hogy évesítve érti-e vagy hogy.

Csak azt nem értem, hogy miért jó mindig kárörömködni. Tudom, hogy a legszebb öröm a káröröm, mert nincs benne irigység, de annyi más pénzügyi termék van ami tized ennyire sem őszinte és transzparens mint ez az alap.

Ráadásul a srác már vezekelt a maga módján. És igen benne van a pakliban a jelentős tőkevesztés, amit ő is elmondott az alap indulása előtt. Akkor miért kell ezekre kihegyezni a dolgokat? És hogy van az, hogy egy(es) felhasználók állandóan kárognak, mint ha ezt az adott termékben érdekelteket érdekelné? És ez milyen jellegű örömöt okoz nekik?

Tiszteletem az RFV/E-Star "normális" topiclakóinak.

#464132 Aspire Előzmény: #464128

"A lényeg még mindig az, hogy nem mondjuk valamire, hogy 51 ha az csak 10. "

Ennyi a lényeg, a többi csak mellédumálás. Hány jegy fordult meg a tőzsdén akkor, amikor minimumon volt a jegy értéke? 1%? 2?

Ha teljesen korrektek akarunk lenni, akkor annak aki azt a pár jegyet megvette, na ANNAK és CSAK ANNAK van 51% nyeresége, a többi 98-99% meg örülhet, hogy visszahozta a bukót, és nyerőben most már ott áll a sztori, mintha lekötött betétbe betoltad volna.

Az összes többi csak mellébeszélés!

Nyilasi beírásait amúgy szoktam olvasni, sok esetben nagyon jók a meglátásai és észrevételei. Az hogy ez az alapja teljesítményén nem látszik még meg, az egy másik kérdés!

#464128 lagwagoner Előzmény: #464111

"A lényeg még mindig az, hogy nem mondjuk valamire, hogy 51 ha az csak 10. "

Nyilasi nem is mondja, csak te Kenji.

"Végig arról pofáztam, ..." Ha mondod, akkor lehet, hogy érthetőbb.

"...hogy aki induláskor berakta annak 9,8% a valós hozama (ma nap vége 11,2) és nagy ivben nem érdekli egy faltól falig 51,33 egy részeredmény. "

ivben=ívben...bár ezt te írtad...:)

Mint ahogy a te általad hajtogatott részeredmény se érdekli, az 5 éves zártvégűség miatt.

Azért a csúsztatásokat, ha lehet tedd félre, nem biztos hogy mindig jól jön. Könnyen lehet, hogy magyarázkodnod kell miatta.

Azért köszönjük Kenji. Mondjuk tudom, hogy mindent értesz, csak azt nem (bár sejtem), hogy milyen ok(ok)ból állítasz valótlanságokat az alappal, Nyilasival kapcsolatban. Ha nem értesz vele egyet vagy nem csíped, érthető, te dolgod. DE teljesen fölösleges és szánalmas (főleg ha nem vagy tulaj) hogy idejössz időnként és leköpködöd Nyilasit, úgy hogy olyan állításokat tulajdonítasz neki, amit nem is állított. Ez azokkal szemben is sértő, akik normálisan akarnak a témáról beszélgetni.

Köszi.

"Ennyi...kérem kaccsolja ki." Ennél én sem voltam személyeskedőbb.

#464111 lackok Előzmény: #464075

Drága kekeckedő barátom! Akkor tessen figyelni:

Alap indulásának ideje: 2010.06.04

Végig arról pofáztam, hogy aki induláskor berakta annak 9,8% a valós hozama (ma nap vége 11,2) és nagy ivben nem érdekli egy faltól falig 51,33 egy részeredmény. Az, hogy te hajtod az éves hozamot arról nem tehetek. Pont azzal kezdtem, hogy szemfényvesztés.

http://www.portfolio.hu/befalap/alap.php?isin=HU0000708706

"Nem tudom, hogy matekból már átvettétek-e az arányszámítást, ha nem, akkor meghagyom házinak :-)"

Elég rég végeztem a suliban, régebben mint hinnéd...talán ezért számolok néha rosszul. Most nem.

Azért a személyeskedést ha lehet tedd félre, nem biztos hogy mindig jól jön. Könnyen lehet, hogy magyarázkodnod kell miatta.

teccet=tetszett...bár ezt te írtad...:)

A gyengébbek kedvéért: A…

#464098 lagwagoner

A gyengébbek kedvéért: Az egy ADOTT évben elért nem realizált hozam nem egyenlő az évesített nem realizált hozammal. Elhiszem, hogy jó érzés csúsztatni, de ne állítsunk mást, mint amit az adott személy leírt.

#464085 lagwagoner Előzmény: #464053

"A tőzsdén mással is jól lehetett keresni, amin Stop is van."

"Stop" egyes forgalmi útkereszteződésekben van. Tőkepiacokon a kereskedő alkalmazhat stop-megbízást.

#464075 lagwagoner Előzmény: #464053

"Akik az induláskor zárt alapba léptek öt évre nem adogatják tőzsdén a pappert,"

Ebből kifolyólag 2015 év végéig nem is realizálhatják se a nyereséget se a veszteséget az alapkezelőnél. Közben meg lehet adni-venni a tőzsdén erősen gyenge likviditással.

"A lényeg még mindig az, hogy nem mondjuk valamire, hogy 51 ha az csak 10."

Akkor idézek, nehogy a hülyeségedet valaki elhiggye: "2011-es év Top10 legjobb magyarországi befektetési alapja:" Az évszámot teccet figyelni? 2010.12.31-2011.12.30

Szóval az egy jegyre jutó nettó eszközérték a 2011-es évben:

2010.12.31. 80 090,658341

2011.12.30. 121 208,305043

Nem tudom, hogy matekból már átvettétek-e az arányszámítást, ha nem, akkor meghagyom házinak :-)

"Az ő hozamuk most is 9,8 nem 51,33."

Most kb. 18%. Igen?

#464053 lackok Előzmény: #463891

A tőzsdén mással is jól lehetett keresni, amin Stop is van. Akik az induláskor zárt alapba léptek öt évre nem adogatják tőzsdén a pappert, hanem várják az öt év lejártát. Az ő hozamuk most is 9,8 nem 51,33.

A lényeg még mindig az, hogy nem mondjuk valamire, hogy 51 ha az csak 10. Nem arról szól az itteni kritika hogy csak ennyi, hanem hogy az annyi nem annyi...:).

Ennyi...kérem kaccsolja ki.

#463899 BudFox Előzmény: #463885

Jókat ír a gyerek..elolvastam a tavayli évről írt összefoglalóját.. igaza van szerintem..

A Fidesz még be sem árazódott az esésekbe. és a BUX eddig csaka külföldi mozgásokat követte le...és valóban volt sok eszement pilótajátékos is..emiatt volt Októberben az a nagy rally.

"A hazugságra épülő tőzs…

#463891 lagwagoner

"A hazugságra épülő tőzsdei piramisjáték összeomlása azonban tavaly is elmaradt, ezért lényegében csak mellékágakon sikerült némi aprópénzt keresni. Az alap teljesítmény mutatói már nem olyan rosszak, azonban továbbra is elégedetlen vagyok, mert az elért nyereség továbbra is magas kockázatnak van kitéve, amit megtépázhat a szinte állandóan szembefújó ellenszél. Számomra továbbra is az a legfontosabb, hogy a futamidő végén, 2015. karácsonyán elégedetten tekintsünk vissza befektetésünkre."

A hibáit belátta, leírta, de lehet még kéjesen rugdosni persze. Gondolom az őt betegesen kritizálók, mind nagyságrendekkel magasabb hozamokat értek (össz. pénzügyi vagyonra vetítve) el és mind Bugattival járnak már vásárolni. Jó nekik, főleg úgy hogy a világ Hedge Fundjai is gyengén muzsikáltak. Persze aki mind Nyilasi alapba rakta a pénzét az se szidja jogosan. Óriási hozamokat pedig nem ígért, de egy hivatkozás sok kételyt eloszlatna.

P.S. a tőzsdén jól lehetett keresni az alappal.

2012.01.04. Az év legjob…

#463885 Zotya32

2012.01.04. Az év legjobb magyarországi befektetési alapja 51.33% hozammal a Nyilasi 2015 Spekulatív Alap

#463827 Aspire Előzmény: #463610

Pár szóval tudnám összegezni amit 1,5 év óta csinált: "Nagy hűhó semmiért". Méghogy 51%-os hozam, mire számolva ?! Ahogy lackok is írja, miután nagy arccal a rábízott pénz elég nagy részét elbukta, valahogy visszahozta nullába, most meg kb akkora a hozam rajta 1,5év alatt, mintha egy lekötött betétben lett volna a pénz kb.

Kiváncsi vagyok mit fog elérni az 5 év alatt, de ez így 1,5 év alatt a nullával azonos. Azt meg, hogy az összes alapból az övé a legjobb, erre csak annyit : "NO COMMENT". Asszem ez elmond mindent az alapokról!

Olyan régen nem kritizál…

#463610 lackok

Olyan régen nem kritizáltam...:)

Rodolfo jutott eszembe az új post kapcsán, meg Nyilasi egy két saját posztja a szemfényvesztésről..:)

Azt az apróságot nem mondta a párocskájának, hogy az 51,33%-os profit egy olyan inerciarendszerben számolódott aminek az origója -41 %-ban van. Az indulástól számított hozam ugyanis most 9,8%.

Re: Új bejegyzés!

#462931 taresz Előzmény: #462918

Ja a médiatörvény. Mit sem változtat az x-elés azon, amit gondolok a kis pöcs felcsúti cigánygyerekről.