Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Állampapírok, kötvények, befektetési jegyek

Re: kisokos az állampapírokról

#463482 kelvin Előzmény: #463224

úgy, hogy lehet spekulálni az államadósság ellen vagy szemben

portfólióreklám sztem semmi más

Re: Gyilkos áron adtuk el a kincstárjegyet

#463477 banyaiz Előzmény: #463189

Visszakérdezek szerinted , hogyan javítaná? Javítaná? Rontaná? Nemzethalál? Genocidium? Hitel? Bank? Imf? Ortodox? Nem ortodox? Hitel rendelkezésre tartási díja? Állampapírhozamok? Kiapadó finanszírozás? Gazdaságpolitika? Racionalitás? Kizsákmányoló karvalytőke? Ez egy ilyen bonyolult világ, állandó kérdések és válaszok szörnyű. Szörnyű? :) Megalol.

Ma már kértem herceget tiltson ki , vegye el a kommentelési jogomat, de nem akarja, pedig jó lenne. Így nem tudom megállni ne reagáljak itt a dolgokra olyan szinten bosszant, de igyekszem visszafogni magam.

#463240 Hibaz Előzmény: #463176

Ebrokeren délben volt annyi,most visszább ment 11,8-ra...

Re: kisokos az állampapírokról

#463223 kelvin Előzmény: #463196

Nekem ez a worldspreads olyan mint a forex

Ha elkezded már 500$-ral akkor nem vagy normális. Tanuld meg és kezd minimum 5000-rel, másképp nem tudsz megfelelően kockázatot kezelni

#463189 Előzmény: #463177

Még egyszer megkérdem: Az IMF megállapodás semmivel sem javítaná Magyarország finanszírozási körülményeit, azon kívül, hogy 20 milliárd EUR-ral TÖBBRE kellene 5% hozamot fizetni devizában. Ha jól számolom, akkor ha ezt nem kell kifizetnünk, akkor a 10-11%-os forint hozammal is sokkal beljebb vagyunk. Vagy hogy is van ez? :)

#463187 Princ Előzmény: #463179

1. meg tudná vki mondani nekem, hogy a Peti-ben a nettó vagy bruttó ára van-e a vállalati kötvénynek feltüntetve?

vagyis csak annyiba kerül a kötvény, vagy vannak még plussz költségek?

2. és államkötvényt mikortól lehet interneten venni? mert a KBC-nél a Petiben nem lehet...

köszönöm a válasz előre is

#463179 banyaiz Előzmény: #463177

Arra a kormányzati kalkulációra lennék kiváncsi, hogy a mostani állampapír kibocsátások magasabb hozama miatt az államnak keletkező vesztesége, hogyan aránylik a jegybanktörvény módosításai miatti nyereséghez. Vagy ahhoz, hogy ezzel mennyivel olcsóbban kapunk majd IMF hitelt, vagy mennyivel jobb feltételekkel.

Egy ilyen matekot érdemes lesz majd elvégezni arra a jobb esetben 1-2 hónapos , rosszabb esetben beláthatatlan időre amíg még a fejünkkel hárítjuk az ütéseket.

#463177 banyaiz Előzmény: #463173

Ott tartunk, ha tartósan ilyen hozamok mellett kell bevonnunk forrást akkor fejreálltunk.

Persze még olyan csavarral ki tudunk jönni, hogy megállapodunk EU-IMF-el, szemét spekulánsozunk egyet, hogy így úgy megtámadták ejnye , bejnye stb. :)

Csak legyen erre fogadóközönség aki veszi ezt az adást. Ahogy elnézem még egy darabig lesz utánpótlás.

#463173 Előzmény: #463121

+5% infláció, +5% forintleértékelés és máris 2.5% nettó hozamnál tartunk.

Re: nincs cím

#460396 Előzmény: #460199

Hagyjátok már ezt az ostoba riogatást az államcsőddel, per/pill az USA, Franciaország, a PIIGS, Spanyolország, Olaszország sokkal könnyebben és gyorsabban menne csődbe mint mi, hiszen NINCS TARTALÉKUK.

Magyarország államcsődje egyszerű fizikai és gazdasági képtelenség. Lehetetlen, mert több a tartalék, mint amennyi kötvény ÖSSZESEN lejár az elkövetkező öt évben.

#460199 xmann Előzmény: #460177

nagyon jó. És ha államcsőd lesz miből fizet vajon az OBA??? Oboa lesz az akkor, kitörölheted az OBAval a feneked államcsőd esetén

#460177 Hibaz Előzmény: #460124

Ha már államcsődről beszéltek más fórumon,én már utánanéztem a OBA honlapján,miszerint a 2003 után kibocsájtott kötvényekre is vonatkozik a betétvédelmi alap kártalanítása...))

#460124 Kissherceg Előzmény: #459666

Nagyon gyenge vételi érdeklődés mutatkozott a ma megtartott mindhárom államkötvény aukción, hiszen a 33 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre összesen 44,9 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. A 3 éves kötvényből valamennyi ajánlatot elutasított az adósságkezelő, amelyre utoljára 2008 októberében, az EU/IMF hitelprogram megszerzése előtt volt példa. Az 5 és 10 éves papírból a meghirdetetthez képest kevesebb, összesen 15 milliárd forintnyi papírt értékesített az ÁKK. Az aukciós átlaghozamok jelentősen emelkedtek.

#459666 Hibaz Előzmény: #459584

Figyelj,ha erős egy papír, akkor ott minden akciós olcsó papírt felszív a piac.Nem azt mondom hogy csőd lesz,csak arra gondoltam,hogy a 90-es években is voltak 20%-ot igérő hozamok,úgy hívták őket hogy,Duna Invest,vagy a Baumag......