na ez h jön ide? :)
Nekem ez a worldspreads olyan mint a forex
Ha elkezded már 500$-ral akkor nem vagy normális. Tanuld meg és kezd minimum 5000-rel, másképp nem tudsz megfelelően kockázatot kezelni
Még egyszer megkérdem: Az IMF megállapodás semmivel sem javítaná Magyarország finanszírozási körülményeit, azon kívül, hogy 20 milliárd EUR-ral TÖBBRE kellene 5% hozamot fizetni devizában. Ha jól számolom, akkor ha ezt nem kell kifizetnünk, akkor a 10-11%-os forint hozammal is sokkal beljebb vagyunk. Vagy hogy is van ez? :)
1. meg tudná vki mondani nekem, hogy a Peti-ben a nettó vagy bruttó ára van-e a vállalati kötvénynek feltüntetve?
vagyis csak annyiba kerül a kötvény, vagy vannak még plussz költségek?
2. és államkötvényt mikortól lehet interneten venni? mert a KBC-nél a Petiben nem lehet...
köszönöm a válasz előre is
Arra a kormányzati kalkulációra lennék kiváncsi, hogy a mostani állampapír kibocsátások magasabb hozama miatt az államnak keletkező vesztesége, hogyan aránylik a jegybanktörvény módosításai miatti nyereséghez. Vagy ahhoz, hogy ezzel mennyivel olcsóbban kapunk majd IMF hitelt, vagy mennyivel jobb feltételekkel.
Egy ilyen matekot érdemes lesz majd elvégezni arra a jobb esetben 1-2 hónapos , rosszabb esetben beláthatatlan időre amíg még a fejünkkel hárítjuk az ütéseket.
Ott tartunk, ha tartósan ilyen hozamok mellett kell bevonnunk forrást akkor fejreálltunk.
Persze még olyan csavarral ki tudunk jönni, hogy megállapodunk EU-IMF-el, szemét spekulánsozunk egyet, hogy így úgy megtámadták ejnye , bejnye stb. :)
Csak legyen erre fogadóközönség aki veszi ezt az adást. Ahogy elnézem még egy darabig lesz utánpótlás.
a kamatadó kimaradt, bár az kikerülhető.
de más országokhoz képest még így is pozitív a reálhozam.
Hibaz: én 11,2-nél nagyobb hozamot nm látok.
http://akk.hu/object.98fc9e70-5bb5-4a39-804e-8e6fe708680d.ivy
+5% infláció, +5% forintleértékelés és máris 2.5% nettó hozamnál tartunk.
12,5%-on a hosszabb kötvények.....úhhhhh
Hagyjátok már ezt az ostoba riogatást az államcsőddel, per/pill az USA, Franciaország, a PIIGS, Spanyolország, Olaszország sokkal könnyebben és gyorsabban menne csődbe mint mi, hiszen NINCS TARTALÉKUK.
Magyarország államcsődje egyszerű fizikai és gazdasági képtelenség. Lehetetlen, mert több a tartalék, mint amennyi kötvény ÖSSZESEN lejár az elkövetkező öt évben.
nagyon jó. És ha államcsőd lesz miből fizet vajon az OBA??? Oboa lesz az akkor, kitörölheted az OBAval a feneked államcsőd esetén
Ha már államcsődről beszéltek más fórumon,én már utánanéztem a OBA honlapján,miszerint a 2003 után kibocsájtott kötvényekre is vonatkozik a betétvédelmi alap kártalanítása...))
Nagyon gyenge vételi érdeklődés mutatkozott a ma megtartott mindhárom államkötvény aukción, hiszen a 33 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre összesen 44,9 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. A 3 éves kötvényből valamennyi ajánlatot elutasított az adósságkezelő, amelyre utoljára 2008 októberében, az EU/IMF hitelprogram megszerzése előtt volt példa. Az 5 és 10 éves papírból a meghirdetetthez képest kevesebb, összesen 15 milliárd forintnyi papírt értékesített az ÁKK. Az aukciós átlaghozamok jelentősen emelkedtek.
Figyelj,ha erős egy papír, akkor ott minden akciós olcsó papírt felszív a piac.Nem azt mondom hogy csőd lesz,csak arra gondoltam,hogy a 90-es években is voltak 20%-ot igérő hozamok,úgy hívták őket hogy,Duna Invest,vagy a Baumag......
most azért lesz csőd, mert valaki 40 db rfv kötvényt eladott?
na ne már!
most van a végtörlesztési időszak, ilyenkor megéri neki ennyiért is eladni!
nem kell az ördögöt a falra festeni rögtön 40 db kötvény eladása miatt!
elég fura az biztos...